Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka1124

mam problem,wezły chłonne

Polecane posty

Gość wiolka1124

powiekszaja mi sie co jakis czas wezły chłonne i utrzymują sie..chodzi o wezły przyuszne i na szyi..kurcze martwie sie..niby latem nie mam tego problemu..ale hmm nie wiem co mi jest..teraz np mam powiekszone i mnie bola:(

Gość justynaskarb 28756l
Witaj Ja tez mam problem z powiekszonymi wezlami chlonnymi Ostatnio sie bardzo duzo naczytala o ziarnicy zlosiliwej i sie nakrecilam.Zrobilam morfologie i jest ok.Bylam u lekarza poniewaz dopadla mnie grypa i porozmawiałam sobie z bardzo mila lekarka Powiedziala mi,ze moga to byc zwapnienia, powiekszone wezly po przebytych chorobach, nawet wynik stanow zapalnych czy tradzika.Powiekszone wezly chlonne w przypadku ziarnicy tworza pakiety wiec nie sa to raczej pojedyncze guzki.Zrob morfologie i sie uspokoisz.pozdrawiam

Gość oooooooooolka
ja mam kulkę na szyi wielkosci śliwki,byłam 2 lata temu u onkologa,skierował na badania wszystko wyszło ok,miało zejść samo.W tym roku poszłam na laryngologię do przychodni przszpitalnej,zrobuiono usg i stwierdzono ze nei widzą co to jest,że jest to prawdopodobnie cześc jeżyka bo się rusza:) sugerowano ze jestem, mutantem.Skierowano mnei jednak na tomografię,okazało się że jest to ślinianka,2 razy wieksza od drugiej,ale niepatologiczna.3 lat temu byłam bardzo chora,strułam sie cieżko,odwodniłam się i podbno własnie tak reaguje ślinianka na skrajne odwodnienie,ślinianka już nie zmniejszy się.Sprawy nowotworowe wykluczono.Myslę że powinnaś isć na badania obrazowe.Pozdrawiam:)

Gość oooooooooolka
aaaaaaaaa nie doczytałam:) bolące węzły chłonne sa z reguły objawem jakiegoś stanu zapalnego, mnie moja kulka nie boli i dlatego tak panikowałam.