Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ravenna

czy nie ma bezpiecznych kremów??

Polecane posty

od dawna zmagam się z różnymi problemami skórnymi, generalnie po powrocie do domu codziennie albo brevoxyl, albo sudocrem, albo tormentiol i punktowo maść ichtiolowa, natomiast na dzień trzeba czegoś innego używać - mam kilka kremów, które mi odpowiadają i moim zdaniem nie wpływały źle na skórę, ale poczytałam sobie to http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm - i stwierdzam, że nie mam ani jednego kosmetyku, który by nie zawierał przynajmniej kilku \"niebezpiecznych\" składników! nie stać mnie na krem za sto lub kilkaset złotych. jak przestudiowałam ulotkę mojego ulubionego DAXa, przeraziłam się... jak to jest, czy ZAWSZE jest taki efekt, jak tu opisano? przecież teraz nie ma chyba wogóle kremów bez pochodnych ropy naftowej.. a przynajmniej matujących :( używałam jakiś czas w sumie trzech różnych \"ekologicznych\" i świeciłam się ciągle, w dodatku powyskakiwały mi jakieś grudki.. powiedzcie, to naprawdę aż tak szkodzi? :(

Gość i knowwwww
Polecam swietny kremik nawilzajacy, ktory sie nazywa Physiogel. Zawiera minimalna ilosc skladnikow, zadnego syfu i naprawde nawilza.

Gość know-how
sa bezpieczne uwierz;) www.mazidla.com biochemia urody:) Kupujesz polprodukty i albo ich samych uzywasz lub robisz sobie wlasy kremik, tonik czy co chcesz... 100% natury i niska cena;)

Gość a ja chcialabym wiedziec
tylko jesli ma cere tradzikowa to nie powinna jej nawilzac, a natluszczac gdyz nawilzanie poteguje problem wysuszania skory, woda odparowuje,a problem zostaje. powinnas szukac kremu poltlustego, moze jakis z serii dla dzieci. ja tez wciaz szukam. ba razie testuje kosmtyki z proactiv, ale one tanie nie sa. uzywam tez kremu happy per aqua z flos leku, nie patrzylam na jego sklad, bo po nim nie mam wysypu wiec jako tako mu ufam, ale on jest wlasnie nawilzajacy.

know-how - lepiej, żebym nie brała się za samodzielne robienie kremu, jeśli nie mam w tym ani odrobiny doświadczenia, bo może być gorzej ;) spróbuję tego flos-leku, zwłaszcza, że widziałam w aptece koło mnie całą serię. na razie z lekko natłuszczających absolutnie jedyne, co mi nie zaszkodziło, to Eko Care Torf i Wodorosty firmy Bielenda. niby przeciwzmarszczkowy, lekko tłustawy (z masłem shea) to jednak nie zapchał i nie pogorszył mi skóry. myślałam o innym kremie Bielendy, z olejkiem arganowym...

Gość know-how
uwierz ze nie ma wtym nic trudnego i na pewno szkod sobie nei narobisz

Gość mmkkk
Przejrzyj sobie jeszcze ta strone http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce.php Kosemtyki Flos-leku tez sa nafaszerowane "złą" chemią. "lepiej, żebym nie brała się za samodzielne robienie kremu, jeśli nie mam w tym ani odrobiny doświadczenia, bo może być gorzej" no doswiadczenia nie bedziesz miala jak nie zaczniesz.

Gość a ja chcialabym wiedziec
paraktyczie wszystkie kosmetyki sa nafaszerowane. ja ten flos leka mam sprawdzoeny na sobie. nie mam po nich wysypow, a wysuszona skore po lekach mozna dobrze nawilzyc pod makijaz. jedyne kosmetyki, ktore do czegokolwiek sie nadaja i ich sklad mi nie szkodzi to bare minerals, ale autorka wspomniala, ze z tych tanszych a do nich bare minerals niestety nie nalezy i nie ma ich w Polsce. proactiv jest, w jakiejs telewizyjnej sprzedazy, ale jest cholernie drogi i jak narazie nie moge go polecic gdyz za krotko stosuje. poza tym posiada ten lek, ktory ma bewroxyl wiec dziala podobnie. mysle, ze jak ktos ma jakies pojecie o kosmetykach to jest w stanie cos kupic. ja niestety wciaz szukam informcji na jakie skladniki zwracac uwage.

Gość hoooooop