Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sddsdsds

Drgawki na nodze?

Polecane posty

Gość sddsdsds

jak siedze czy leze musze poruszac noga lub stopa tak jak by machać, nie wiem co to jest :o takie drgawki jak by..

Gość no to masz miażdzyce
idź sie przebadaj bo ci giry utną, nie żartuje, to podstawowy objaw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a jaki masz problem kasiu
to sa nerwy!!!

Gość sddsdsds
to nie sa nerwy, to moj ojciec tez tak mial... ktos mi mowil ze to energia ciala a gdy czlowiek bezczynie lezy czy siedzi to ta energia musi byc spalana haha:o

Gość biedota sie rzuca
to jest zespol niespokojnych nóg zaburzenie nerwicowe bierz magnez

Gość garbuina
wiesz co to w ogole zespol niespokojnych nog no chyba nie zespol niespokojnych nog objawia sie tym ze czlowiek nie moze ustac w miejscu i musi chodzic :o

Gość biedota sie rzuca
co ty powiesz????

Gość ale nudyy
też tak mam ale to mi nie przeszkadza :D

Gość biedota sie rzuca
Zespół Niespokojnych Nóg (RLS - Restless Legs Syndrome) Zespół Niespokojnych Nóg, to schorzenie neurologiczne objawiające się przymusem poruszania nogami. Przymus ten wywołany jest uciążliwymi, często trudnymi do opisania dolegliwościami w nogach. Objawy te przypominają nieprzyjemne drętwienie, mrowienie, a czasem powodują nawet ból w nogach. Bardziej obrazowo chorzy opisują je jako "mrówki biegające pod skórą" czy „krew pieniąca się w żyłach". Te nieprzyjemne doznania pojawiają się zazwyczaj podczas odpoczynku, dłuższego przebywania w bezruchu, najczęściej wieczorem i w nocy. Charakterystyczne dla tego schorzenia jest również to, że objawy częściowo lub całkowicie ustępują podczas aktywności fizycznej np. podczas poruszania nogami lub chodzenia. Objawy RLS występują najczęściej w ciągu kilku do kilkudziesięciu minut od przyjęcia pozycji siedzącej lub leżącej i stopniowo narastają.

Gość garbuina
to tik nerwowy

Gość garbuina
to nie zespol niespokojnych nóg tylko tik nerwowy

Gość ale nudyy
mnie nic nie boli, nie mam drgawek skurczy ani mrowienia, po prostu ruszam sobie stopą. Możliwe, że to tik nerowy. Oczywiście nie ruszam nią cały czas ale od czasu do czasu łapie się na tym, że znowu nią ruszam ;)

Gość ale nudyy
takie coś miała Peggy Bundy, tylko ona ruszała całą nogą a nie tylko stopą

To jest ja najbardziej normalne a żadna choroba, połowa mojich znajomch to ma i ja też i mi to nie przeszkadza.