Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy__

czy tabletki anty działają???

Polecane posty

Gość pomocy__

Skonczylam drugi listek tabletek antykoncepcyjnych yasminelle..tylko ze przy ostatnich 3-4 z listka dostalam juz okres, a chyba powinien wystapic w przerwie 7-dniowej?? przesunal sie, moze to wynik tego ze dopiero to drugie opakowanie i sie to normuje, ale czy w takim przypadku przy przesunieciu okresu 7-dniowa przerwa miedzy nastepnym opakowaniem w braniu tabletek mnie chroni?? Kochalam sie z chlopakiem w czasie tej zalecanej przerwy i zostal we mnie, czy mam obawy sie martwic?? BEDE WDZIECZNA ZA ODPOWIEDZ!

Gość jestes w ciazy na bank
:/

Gość pomocy__
bede wdzieczna za normalna odpowiedz, gdy sie kochalam mialam okres ale to koncowka okresu a plemniki moga zostac do kilkudziesieciu godzin w kobiecie..wiec jak?? niepotrzebnie sie denerwuje??

Gość jestes w ciazy na bank
kochałas sie w trakcie okresu? jestes obrzydliwa:/

Gość normalna odpowiedź
tabletki anty działają, jesteś zabezpieczona także w trakcie 7 dniowej przerwy pod warunkiem, że ósmego dnia rozpoczniesz nowe opakowanie yasminelle mają małą zawartość hormonów, ale wystarczającą do skutecznego zabezpieczenia plamienie pod koniec blistra tabl. może wynikać z tego, że organizm dopiero się przyzwyczaja do tabletek, ale jeżeli będzie to trwało dłużej niż 3-4 cykle to najprawdopodobniej gin zaleci ci inne tabletki

Gość pomocy_
a jak chłopak spuści mi się na twarz to też mogę być w ciąży??