Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ascos

wprowadzanie nowosci u niemowlaka

Polecane posty

Gość ascos

Moj synek skonczy za pare dni 4 miesiace. Jest na mleku modyfikowanym, i chcialabym mu juz rozszerzyc diete. Zaczelam od soku jablkowego, rozcienczonego z woda. Maly ma po tym strasznie sluzowate kupki, wyproznia sie pare razy dziennie. Niewiem czy mu mam dalej ten soczek podawac, czy nie??kiedy sie przyzwyczai??mamy pomozcie

Witam najlepiej poradzic sie pediatry. Moj zalecił poniewaz karmie tylko piersia zeby odczekac z wprowadzaniem nowosci do 6 miesiaca, ale jesli mama nie karmi to mowił ze mozna w piatym i kazał mi zaczynac od warzyw pojedynczych zeby sprawdzic jak je toleruje. Ja bym na Twoim miejscu narazie poczekała z tym soczkiem moze jeszcze jest za malutki, ale mowie najlepiej napisac od pediatty polecam strone dziecko24.pl tam udzielaja odpowiedzi w ciagu godziny, pozdrawiam

Gość ascos
dziekuje ci zaodpowiedz, spojrze na ta strone

Gość nie dawaj słodkiego
mnie też zalecił pediatra, żeby ok 5 miesiąca zacząć wprowadzać nowości, ale żeby to nie były zadne soczki czy owoce, bo potem dziecko nie chce jeść normalnego jedzenia zalecił zacząć od warzyw, potem stopniowo kasze, mięso z królika, ryż, a owoce i soki na końcu, ale nie słodzone, najlepiej nie ze słoika tylko świeżo przygotowane

mnie pediatra poleciła, by zacząć od soku z marchwii. podawać na czubeczku łyżeczki i codziennie zwiększać dawkę. jak dojdziemy do 30 ml to można wprowadzac inne soczki, herbatki i zupki jarzynowe. w 5 miesiacu mozna tez jedną butlę z mlekiem zagęszczać kleikiem bezglutenowym a potem kaszką