Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgfhgfhgfhhfhggfgf

NARESZCIE znalazłam coś co działa na hirsutyzm

Polecane posty

Gość hgfhgfhgfhhfhggfgf

Rozwiązanie było bliżej niż przypuszczałam. Pije kilka razy dziennie herbatę z mięty pieprzowej. Stopniowo "problem" ustępował i w tej chwili mogę powiedzieć że jestem już wyleczona... Na bieżąco czytałam wszystkie badania które się ukazywały na ten temat i niedawno trafiłam na badanie w którym wykazali silne właściwości antyandrogenne mięty. Mięta pipeprzowa, którą można u nas wszędzie kupić również ma te właściwości, jest tania i skuteczna. Wydaje mi się też, że olejek miętowy jest nawet bardziej skuteczny niż parzenie herbat z mięty, ale na razie będę dalej parzyła te herbaty. Próbowałam już tylu środków, a dopiero to pomogło naprawde. BARDZO POLECAM I POWODZENIA

Gość Pharaonkaaaaaaaaaa
własciwosci antyadrogenne hmm calkiem ciekawe musze wypróbowac chociaz nie wiem czy na owłosienie jakos wpłynie:)

Gość rocococo
Jak długo pijesz tą mięte,kiedy zauważyłaś poprawe? W jakich miejscach miałaś owłosienie i w jakim stopniu? Z tego co piszesz wynika,że to mięta pieprzowa też działa bo ja słyszałam tylko o tej drugiej.

Gość t6t6ii
Podnosze. Napisz coś więcej. Naprawde ci pomogło?

Gość fuksik
BEEZEDURY

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqqqq*
no właśnie autorko opisz dokładnie Twój przypadek :)

Gość bubko
hmmmm interesujące napisz więcej szczegółw

Gość ejjjjjjjjjjjjjjjjj
Gdzie się ta od tej miety podziała. Dlaczego kobieto nie napiszesz cos więcej !!!

Gość kki23
Jak nie pisze to chyba zmyślila

Gość mięęęta
moze jest w tym cos prawdy z chęcią zaczelabym pic tą mięte aby sprawdzic nie ma nic do stracenia Ale nie wiem czy taka mieta ze sklepu sie nadaje

Gość kki23
Tak też o tym słyszałam. Ale to podobno musi być mięta kłosowkowa czy jakoś tak ,a nie pieprzowa. I podobno pije się ją w pierwszej polowie cyklu. A koleżanka nic nie napisała. Tylko tyle,że pila pieprzową. Myślę, że to podpucha,dlatego się nie odzywa

Oczywiście, że podpucha, gdyby to była prawda to napisałaby cos więcej.

Gość mięęęta
ale cos musi byc w tej mięcie ,że arykuły o niej piszą poszperam jeszcze na necie , moze znajde jakis inny artykuł

Gość Jannet
Witajcie, a ja ostatnio wyczytałam w necie "Preparaty z ziela i liści zastosowane zewnętrznie wykazują wyraźne działanie przeciwłojotokowe, przeciwłupieżowe, przeciwtrądzikowe, wzmacniające cebulki włosów, odżywcze dla skóry, poza tym leczą wypryski, trądzik, łojotokowe zapalenie skóry, poprawiają ukrwienie i koloryt skóry. Jako środek na porost włosów najlepszy jest wywar, macerat lub intrakt z korzenia pokrzywy, który wzmacnia wygląd i cebulki włosów i jest w stanie zatrzymać łysienie androgenne, a także zapewnić pomoc w psychosomatycznej utracie włosów na tle nerwowym i stresogennym." Nie wiem czy to prawda ale mam zamamiar spróbować. Borykam się z tym samym problemem - wypadaniem i przerzedzeniem włosów. Stwierdzono u mnie łysienie androgenne mimo, że hormon ten mam w normie. Prawdopodobnie uwarunkowane genetycznie. Dużo też dobrego słyszałam o tabletkach Priorin, które zamówiłam, czekam na paczkę. Zalecane są dla osób łysiejących androgennie. Mam nadzieję, że jedno i drugie pomoże.

Gość gość
Ja się uparłam i piłam tą herbatkę z mięty pieprzowej, była obrzydliwa ale wytrzymałam jakieś 3 miesiące, może 4. Zaczynałam kilka dni przez miesiączką, później dwa tygodnie, parę dni przerwy i od nowa. Wypijałam jedną - dwie herbaty dziennie, takie zwykłe z torebek, czasem zaparzałam jedną herbatkę z dwóch torebek żeby była mocniejsza, ale nie wie m czy to miało znaczenie. Poprawy nie zauważyłam, może dlatego że proces jest długotrwały, ale kiedy herbatę odstawiłam okazało się że jest dużo gorzej. Czyli prawdopodobnie działała - nie na tyle żeby się wyleczyć ale trochę pomaga. Teraz szukam nazwy tej drugiej mięty i zobaczymy co się stanie.