Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asderty

Od 2 tygodni meczy mnie kaszel ...

Polecane posty

Gość asderty

Kurcze wstyd mi isc jutro do lekarza ... bo nadal meczy mnie kaszel ;/ I co da mi znowu l4? Biore juz 3 antybiotyk i nic :( To chyba nienormalne ? Moze powinnam cos zasugerowac lekarce ... nie wiem jakies przesiwtlenie pluc czy cus ? Jaka moze byc inna przyczyna kaszlu oprocz przeziebienia. Mam kaszel suchy - nie moge wyksztusic wydzieliny z pluc.

Gość asderty

Gość sdefrgth
może być kaszel spowodowany refluksem sprubuj przez jakiś czas brać coś osłonowego np. polprazol na recepte lub ranigast bez recepty czy twoje dolekliwości nasilają sie gdy sie kładziesz lub schylasz ? kaszel suchy może byc też alergią.. ale najprawdopdobniej.. gdy kaszl nasila się w nocy, gdy się położysz jest to refluks.. stosuj diete przeci refluksową bierz osłone porprazol, controloc, omar, lub poprostu ranigst i powinna być poprawa oczywiście możesz zasugerowąć lekarzawi, gastroskopie ph-metrie ewentualnie USG przełyku- lecz tu nie zawsze wychodzi relfuks pozdrawiam

Ja też miałam dwa tygodnia. Zażądałam prześwietlenia i skierowania do specjalisty. W moim przypadku okazało się, że astma oskrzelowa. Widać nie każdy lekarz nadaje się na lekarza.. To śmieszne. Nie bierz tyle antybiotyków, zażądaj prześwietlenia i idź do innego lekarza.

Gość dziekuje za rade
zobacze co mi powie

Gość sdrfdsdfdf
no astme najlepiej zdiagnosuje się poprzez spirometri lub bodyblezmografie ale najwazniejsze badanie w astmie to spirometria przed lekami i po lekach tzn. odwracalnosć

przy sarkoidozie płuc jest ciagly kaszel.-wszystko sie odrywa .zbadaj sie tzn rtg klatki