Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje szanowne 4 litery

Pomożecie ludzie ?

Polecane posty

Po pierwsze: Powinnam ten temat zamieścić w dziele o zdrowiu, ale wydaje mi się, ze dział dyskusji ogólnej j est częściej odwiedzany, więc to mi pomoże po drugie: chcę wywołać biegunkę, ostatnio mnie dopadły zatwardzenia - z lekami wolę nie ryzykować, dlatego chcę, żebyście mi podali skuteczne, "dokowe" sposoby na biegunkę :D PS: probowałam maślanka + kiszone, mięso + ciepłe mleko, suszone śliwki + gorąca woda (:o) ale mi nie pomogły, więc te odpadają

*domowe

Zacznij pić ocet jabłkowy regularnie, miętę, zacznij łykać syrop lactulosum, i do tego możesz zastosować czopki glicerynowe. Powinno pomóc na taki problem.

Zaparz sobie zioła jakieś - kiedy moja siostra robiła mi herabate z trzech ziół jakichś... ale nie pamiętam, jakich :o W kazdym razie po jednym łyku miałam srakę przez trzy dni :P

Gość a na co chora
lewatywa moze

jedz dużo błonnika, owoce, warzywa, pij wodę, jedz śliwki. od razu wiadomo, ze cie nie przypili :) biegunka wcale nie jest zdrowa :o

a na co chora ---> zwykłe zatwardzenie, trzeba wreszcie to kupsko wycisnąć :O ponad tydzień już się wysrać nie mogą 😭

Gość chi
zrob sobnie 1 lub 2 dni diety na warzywach i owocach. np. duzo szpinaku, jablek i sytrusow. do tego duzo wody i herbat ziolowych. nie jedz w tym czASIE ZADNBEGO PIECZYWA, KASZ, ZIEMNIAKOW, TEGO TYPU RZECZY. SAME LEKKIE warzywa sory za kapsa.

Gość fanka malibu.
polecam deserki dla dzieci. niektóre mają właściwości rozluźniające stolec. na moją przyjaciółke podziałało, na mnie nie. ale warto sprobować.

Przez najblizsze dni unikaj cukrów (jakichkolwiek) jak ognia, bo mają właściwości zapierające, zmniejsz ilość mięsa w diecie, zacznij jeść buraki, ziemniaki i ryz - lekko rozgotowane - one tak "przepchnac" to pomogą. Dużo wody, warzywka, sprobuj jesc regularnie jablka, albo lepiej gruszki (ale tak jedna dziennie, max dwie bo ma strasznie duzo blonnika i efekt moze byc odwrotny)

dzieki, spróbuje :D

Rano najpierw wypijaj dużo wody, potem mozesz ten ocet co pisalam (ale nie moze miec domieszki spirytusowego). To oczyszcza organizm. Najlepiej warzywa i owoce surowe lub lekko gotowane na parze. Ziemniaki ryz i kasze SĄ dozwolone, nie wiem co za bzdury ktoś wyżej pisał. Kasza gryczana ma sporo błonnika.

Gość Justyna18
jogurt Danio waniliowy i paluszki u mnie zawsze dziala paluszki solone ozcywscie najlepiej z lajkonika :)

A tak doraźnie, na teraz, to ten Lactulosum syrop, jakies grosze w aptece kosztuje, no i te czopki, tez sa tanie.

dirty bIonde kasza gryczana z maślanką i jedziesz z koksem Albo lecisz z kupą :D

Ej, nie ma co kombinować rozstroju żołądka, to też niezdrowe, tu trzeba przywrócić normalne trawienie, więc nie proponujcie dziewczynie takich egzotycznych zestawień, bo to nie da trwałych efektów, zaparcia są nie bez powodu.

Gość czopki glicerynowe
jeden i odrazu lecisz do kibla najelpeij odrazu idz do apteki a nie bedziesz se dzihad w zoladku robic...czopki wcale jakos silnie nie dzialają...ewentulanie sex analny...tez polecisz szubciutko;d hahahahha

Gość mikla12
w supermarkecie dostaniesz w butelkach sok z kapusty kiszonej.zacznij pic ,tylko nie za duzo.mam ten sam problem.

Gość Noffff
Mi wystarcza zazwyczaj wolno wypita kawa z mlekiem przed telewizorem

Gość mikla12
Zgadza się kawa też jest skuteczna

Gość mikla12
Zgadza się kawa też jest skuteczna

Gość trep

może solidna wojskowa grochówa plus litra mleka?