Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Guzz

Gróczolakowłókniak pomocy!

Polecane posty

Gość Guzz

Cześć. Mam problem. Mam prawie 19 lat i chyba mam góczolakowłókniaka. Cyba, bo nie ejstem pewne. To głupie, nie byłam u lekaza bo bałam się,a on roś nie i rośnie i ma już jakieś 6 cm, a ja nie mam z kim o tyym porozmawiać.... Jestem w zasadzie pewna że mam włąśnie go i chciałam się spytać czy jak się idzie do onkologa to trzeba mieć jakieś specjalne skierowanie, jak to śie załatwia? Prosze o pomoc, odrobinę otuchy i wyrozumiałosci dla mojej naiwności i głupoty.

Gość zrob ja mowie naparwde
naiwna i glupia nie jestes, posluchaj mnie mam 21 lat tez mialam gruczolowlokniaka juz nie mam usuneli mi , mialam robione naciecie juz jestem 3 miesiace bo zabiegu byl wielkosci groszku. jesli rosnie usun bedzie i mniejsza blizna i mniej strachu, zabieg nic nie boli, wierz mi, zglos sie na usg potem na oddzial onkologi przjma cie na oddzial i tego samego dnia wrocisz do domku. Ja mialam szczescie wykrylam go w czwartek wieczorem a na drugi dzien mialam juz zabieg na oddziale onkologi, moja mama pracuje w szpitalu wiec lekaz pomogl szybko, pozdrawiam

Gość guzz
dziekuje na pewno pjde;)

Gość guzz
normalnie 6 cm a nie mm a moze nawt 7.... on jest gleboko i wcale go nie widac i ta piers wcale nie jest jakas wieksza

Gość guzz
niektorzy maja takie 20 cm-trowe

to wez lec do lekarza niech to wytnie w pizdu...moja kumpela miala cos takiego na boku piersi..im dluzej czekasz,tym potem bardziej zdeformowana piers...jej zostalo zaglebienie

Gość guzz
nie strasz mnie bo nie pojde;( ja sie bardzo boje.

Gość guzz
a jescze jedno, moze wiesz jak chce isc na to usg to to trzeba isc do lekarzarodzinnego i on daje skierowanie na usg?

Gość guzz
To glupie, gdyby mi ktos o czyms takim powiedzial to by tez powiedziala ze jest glpi, ze nie mozna zwlekac, ze liczy sie kazdy dzien i trzeba isc do lekarza. Ale widzisz jak cie dtyka to to jest juz calkiem inacezj... Strach paralizuje... Kazdy na te same sytuacje reaguje inaczej. Pomuz, ale nie oceniaj. ;)

Gość guzz
Pomoz*

ja tez mialam tluszczaka,wlokniaka czy cos...ale nie takiego wielkiego...nie szlam do zadnego rodzinnego,tylko od razu do chirurgra-dermatologa...facet cial od reki,a wycinek wyslala do badania :) w sumie nie ma sie czego bac...potem tylko nie przeciazac,zeby blizna byla malutka,ale bolu wiele nie pamietam

Gość guzz
wpadne jescze potem na forum wiec prosze wszystkich rady i odp!!!!!!

Gość guzz
ja tam moge miec blizne byle by sie tego cholerstwa pozbyc:)

Gość guzz
a czy jesli umowie sie do lekarza onkologa to on tez mi to moze od razu wyciac czy trzeba vzekac dlugo w kolejkach, bmostatnio sie tyle o tym slyszy w tv ( ze kolejki sa na 3 misiace a ja juz nie moge dluzej czekac)?

Gość guzz
"rak szczerze" chciala od razu ci podziekowac za wszytkie posty gdybym potem zapomniala:) bardz potzrebuje pomocy i slowa otuchy ale nie mam z kim o tym pogadac

spoko,nie ma za co...onkolog chyba ciac nie musi,trzeba do chirurga.ja po rpostu juz keidys mialam cos do wyciecia i wiem,ze tam mi skierowanie nie bylo potrzebne,jestem z malego miasta,tam tna od reki :) pierun go wie,gdzie zaczac wizyte...ale z takim 6cm to chyba rzeczywiscie onkolog...

Gość guzz
no widzisz ja tez jestem niby z malego miasteczka, ale w rzeczywistosci u mnie t wiocha bo jest tylko przychodnia i nie ma zadych onkologow id. z tym musze jechac do Bialegostoku a ja sie tam za bardz nie orientuje w tych szpitalach, co do kogo i gdzie. Rozumiesz;)

Gość nie nie
najpierw lekarz ogólny i skierowanie... bez skierowania mają cię prawo wszędzie odesłać i niestety często z tego prawa korzystają, nawet jeżeli naprawdę potrzebujesz pomocy...

przecież to najłagodniejszy z guzów sutka i bardzo popularny. Dużo dziewczyn go ma, 2-3 dni pobytu na chirurgii i po kłopocie.

Gość guzz
DZiekuje wam za odp:) Wiem ze to populaeny guz, ale strach zawsze pozostaje. w Koncu bedezie trzeba go wyciac , a to jakby nie bylo zawsze operacja...

Gość guzz
Prosze jeszce o jakies infomacje o samej operacji, o znieczuleniu i takie tam. Ponoc bede wszystko slyszec, to okropne!

Gość łaciatek
hej! ja wiem o gruczolak juz pewnie od ponad pol roku i dalej je mam . mam ich 5 w sumie a najwiekszy 5 na 4 cm. inne nie wiele mniejsze! i pani onkolog zalecila nie usuwac ale obserwowac narazie a najlepiej zajsc w ciaze bo karmienie pomaga.myslalam ze pojde na zbieg a tu zonk! :) i tak sobie zyje dalej. dowiedzialam sie o nich z usg a skierowanie na usg dal mi ginekolog.potem on dal tez skierowanie do onkologa. a onkolog dal skierowanie na biopsje i tam nakluwali mi piersi 2 razy i pobierali material by zbadac czy to nie rak. ale okazalo sie ze to jest gruczolkowlokniak. i narazie mam co pol roku kontrole i pewnie po pol roku jak zobaczy onkolog co sie z tym dzieje to podejmnie decyzje dalej.takze nie panikuj i nie boj sie! ja tez sie balam ale teraz wiem ze nie warto :D ja chodze z moimi piecioma guzkami duzymi i zyje! :) a przed ciaza sie wcale nie bronie i jesli przy okazji ma mi pomoc to dobrze! mam 20 lat :) i 5 guzkow a ty 1 wiec nie panikuj tylko dzialaj i rob po koleji badania i wszystko sie wyjasni.trzymam kciuki :)

Gość guzz
o Jezu dziekuje ty jedna mnie zrozumialas i trafilas do mnie tak ze jakos mi lepeij;)))

Gość guzz
ja narzie spada wieczorem wpadne:) PROSZE WSZSYTKICH JESCZE O JAKIES INFORMACJE I WLASNE DOSWIADZCZENIA:)

Gość guzz
O I CHCIALAM JECZE POWIEDZIEC ZE NAJGORSZE W YM WSZYSTKIM JEST TO ZE POZNALAM OSTATNIO BARDZO FAJNEGO CHLOPKA NA KTORYM MI ZALEZY I JEMU TEZ NA MNIE I CZUJE ZE TO COS POWAZNEGO, PIERWSZY RAZ W ZYCIU I SIE DO SIEBIE ZBLIZAMY, ALE JA MU O TYM NIE POWIEDZIALAM I BOJE SIE DO NIEGO PRZYTLIC ZEBY NIE POMYSLAL ZE EJSTEM JAKIMS DZIWOLONGIEM Z TWARAD CYCKA;((((((

Gość łaciatek
nie boj sie przytulac! przestan! :D bądz naturalna w relacjach z nim, bo jak zaczniesz glupiec przy nim to dopiero wtedy pomysli ze cos z toba nie tak :P ciesz sie nim i nowa znajomoscia, a o w guzek go narazie moze nie wtajemniczaj, wiem z doswiadczenia ze faceci nie znaja sie wogole na babskich sprawach tak jak my kobietki i moze nie wiedziec co tak naprawde ci jest i moze sobie w glowce rozna rzeczy dopowiadac.dopiero jak ty sama dowiesz sie wiecej na ten temat to moze sz mu powiedziec co i jak dokladnie aby nie bylo potem kryjesz przed nim prawde.mamy wszystki wszczescie ze to nie rak! :) wejdz na strone ktora ci podam i tam poczytaj, na pewno cos dla siebie znajdziesz! ja jak sie dowiedzialam o guzku to przeczytalam wszystko i duzo sie dowiedzialam :* http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3542253&start=360

Gość guzz
dziekuje jestes bardzo mila;)

Gość guzz
pomoglo;)

Gość guzz
ej a czy czestos ie zdarza ze jak se usowa jednego gruczolakowlokniaka to pojawiaja sie nastepne? b czytalam na forach ze duzo dziewczyna tak ma a ja juz sie cieszylam ze jak teg sie pozbede to bedzie po wszystkim....