Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problem kulinarny

Problem kulinarny

Polecane posty

Gość Problem kulinarny

Witajcie. Mam nietypowy problem. Przygotowywałam udka z kurczaka na jutro. Po wyjęciu z zamrażarki (były tam dwa tygodnie, włożone zaraz po przyniesieniu do sklepu), włożyłam je do wody. I tu jest problem, bo jedno jest w niektórych miejscach jasnozielone. Nie mam pojęcia co to może być. Czy powinnam to odkroić po prostu, czy lepiej wyrzucić udko, a może oba(leżały w zamrażalniku razem)? Pomóżcie :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W drodze ze sklepu raczej się rozmroziły, a Ty je zamroziłaś znowu. Powąchaj, bo niektóre kurczaki są już... ekm... "naturalnie" zielone :P Nie radzę jeść, po rozmrożeniu (tym po zakupie) mogło coś je ruszyć, nie zastanawiaj się czy śmierdzą, a jeśli leżały razem to tak, oba. Z doświadczenia piszę bo się już takimi strułam. Nie były zielone nawet tylko pachniały za mocno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×