Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarna2

zwolnienie z pracy

Polecane posty

jezeli masz umowe na czas nieokreslony to jestes chroniona od pierwszego dnia ciąży.jeżeli na czas okreslony to niestety powyżej 3go miesiąca ciązy dopiero nie mogą cie zwolnic,w takim wypadku byłąbys vhroniona do końca urlopu macrzynskiego.tez to przerabiałam, chcieli mnie zwolnic ale ja juz byłam w 4tym tyg ciąży.powiedziałam im ze n ie ,ogą, byli w szoku.ale stwierdziłąm że nie ma nic na siłe i poszłam na zwolnienie.w trakcie zwolnienia chyba jak byłam w 5tym czy 6stym mcu zadzwonili do mnie zebym wracała a ja z satysfakcja powiedziałam ze nie ma takiej opcji:)w międzyczasie znalazłąm inna prace,, z jednej brałam zasiłek chorobowy a w drugiej pracowałam.głowa do góry, wszystko sie jakos ułoży.powodzenia

jesli umowa jest na czas probny no to wtedy musi minac 12 tygodni ciazy aby przedluzyli umowe do dnia porodu. a jesli dluzej niz na 3 miesiace a w twoim przypadku na 3 lata byla umowa to idziesz do ginekologa wypisuje ci zaswiadczenie ktory to tydzien i automatycznie prace masz z powrotem. ja niestety nie mialam takiego szczesia bo bylkam wlasnie na okresie probnym idwa tygodnie zabraklo mi do wejscia w okres ochronny :(