Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gijjaaa

czy mam podstawy zeby sie martwic??? moze przesadzam???

Polecane posty

Gość gijjaaa

moj synek ma 7 miesiecy, siedzi sam posadzony, probuje juz sam wstawac, jest bardzo pogodnym dzieckiem ale martwi mnie to ze nie chce powtarzac jakis gestow czy slowek. mowi po swojemu co chce i kiedy chce, nie powtorzy np, gestu papa, czy kosi kosi. ani slowek mama, tata choc umie ju to mowic. niewiem czy slusznie sie martwie, cy nie przesadzam, ale naczytalam sie wlasnie ze juz polroczne dziecko prubuje nasladowac innych np, w zabawie. Jak myslicie, czy cos jest nie tak???

Gość trans - formers
pewnie ,ze przesadzasz i to grubo! czego wymagasz od 7miesiecznego niemowlaka- żeby powtarzałza tobą???? a moze już całe zdania recytował, opanuj się

dobrze że już mówi tata, często nawet roczne dziecko może mieć z tym problem. takie dziecko naśladuje ruchy, nie słowa. Twoje dziecko rozwija się dobrze, nie wyszukuj problemów.

Gość padne jak nic padne
powariowalyscie ..mjoze niech zacznie spiewac naczytaly sie na kafe o innych dzieciach i swiruja... pomysl kazda matka cos doda do tego co dziecko juz potrafi bo takie juz jestesmy.. ciesz sie ,ze dziecko zdrowe a nie problemy wymyslasz..chcialabym miec takie klopoty jak ty

Gość glupia jestes czy co
wez walnij sie w ta swoja glupia lepetyne i daj dziecku spokoj-za duzo bys chciala na raz, nie czytaj wiecej tych bzdur bo w glowe dostaniesz-rzadko jakie dziecko rozwija sie ksiazkowo. wspolczuje twojemu dziecku-co za matke ma...

Gość gijjaaa
nie naskakujcie tak na mnie, wyczytalam to w jakiejs gazecie dla mam i tam bylo napisane ze jesli polroczne dziecko nie probuje nasladowac mowy czy gestow to trzeba poradzic sie lekarza, na serio tak pisalo. Wiec pytam bo mi tez sie wydaje to dosc dziwne ale wolalam sie upewnic, co nie znaczy ze jestem jaksa glupia matka, dzieki za mile slowa i za normalne odpowiedzi

Gość moja majac 7 mc
umiala mowic mama , baba - tata nie chciala mowic . robila kosi kosi , ale pa pa nie chciala . jak dziecko w tym wieku czegos sie nauczy to fajnie , a jak nie to nie robmy z tego tragedii . ma na to jeszcze czas to dopiero 7 mc niemowle . byc moze dziecku nie podobaja sie jakies gesty dlatego ich nie nasladuje , tak samo ze słowami , moze nie podoba sie słowo mama . zreszta w tym wieku dziecko powtarzajac jakies słowa nie zna ich znaczenia . moim zdaniem z twoim dzieckiem jest wyszstko ok . wyluzuj .

Gość moja majac 7 mc
dodam jeszcze ze w zabawe a-kuku zaczela sie bawic jak miala skonczone 8 mc . w necie przeczytalam ze a - kuku dziecko bawi sie jak ma chyba juz poł roku . no ale ja z tego powodu nie zamarwialam sie