Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lukrecija

Jaki ekspres polecacie Senseo czy Dolce Gusto a może Tassimo?

Polecane posty

Gość Lukrecija
Trzeba w tabsach ;-) Wydaje mi się,że te ekspresy nie są jeszcze zbyt popularne w Polsce, mało forumowiczów pisze na ten temat. Nie ma tu żadnych kawoszy? :D

Gość Lukrecija

Gość Lukrecija
Podnoszę :-)

Gość Lukrecija
Jeszcze nie kupiłam. Ciągle się zastanawiam ...

Gość Lukrecija
podnoszę pomóżcie

Gość 0084
od niedawna Senseo ma nowy model ekspresu do kawy - ZEBRĘ - Zebra ma pojemnik na mleko, więc jeśli ktoś lubi wypić czasem kawę z mlekiem ( różne wersje ) to może sobie zamiast małej czarnej zafundować kawę ze spienioną pianką mleczną. Już od kilku miesięcy produkujemy te ekspresy, ale nie wiem, czy są one dostępne w Polsce, my wysyłamy na eksport, do kilku krajów, nawet cieszą się wzięciem, są zamówienia na kolejne partie.

Gość Lukrecija
up

Gość upppik

Gość Lukrecija
podnoszę proszę o opinie

Gość Lukrecija
uuup

Gość Lukrecija
doradzicie jeszcze coś???

nie chce byc niegrzeczna,ale autorko od trzech miesiecy drazysz ten temat i jak widze zadna odpowiedź cie nie satysfakcjonuje.Moja rada kup dwa i skoncz z podbijaniem wymarłego topiku

Gość lukrecija
Do "Damy we mgle" drążę ten temat bo jeszcze się nie zdecydowałam. Co w tym złego,że podbijam a nóż ktoś napisze jakąś cenną uwagę lub odradzi zakup jednego z interesujących mnie ekspresów. Zawsze mogę podbić, póki nie kupiłam jeszcze, prawda? Taki dzisiaj los konsumenta... :-) jest tak duży wybór,że naprawdę trudno się zdecydować. A gdzie najlepiej pytać o radę i opinie jak nie na forum??? Poza tym,ten temat ani nie jest wulgarny ani nikogo nie obraża ;-)

Gość caffetea
Witam. Tak się składa, że ja posiadam ekspres Senseo, ale przede wszystkim znam Senseo od podszewki. Dlatego, jeżeli ktoś chce kupić ekspres przystosowany do parzenia kawy w saszetkach czy dozetkach itp., to zdecydowanie polecam Senseo. Ten kto pisze, że Dolce Gusto ma większy wybór kaw niż Senseo, nie wie co pisze i w ogóle nie zna sie na temacie. Wybór kaw do Senseo jest przeogromny. Oczywście wg mnie najlepsza jest kawa Douwe Egberts - w Polsce może mniej znana marka, ale jest to dobra światowa marka. Do Senseo możemy kupić kawę innych producentów bardziej znanych jak Lavazza, Segafredo, Jacobs, ale również kawę mniej znanych producentów (często ańszą, nie zawsze smaczną). Jeżeli wziąć pod uwagę koszt eksploatacji, to Senseo jest najtańszym systemem, Dolce Gusto, Tassimo, Lavazza Blue, Tschibo są systemami zdecydowanie droższymi, a poza tym w tych systemach trzeba się "skazać na jednego producenta kawy" (Oprócz Tasimo). W przypadku pytań mozna się ze mną kontaktować - info@caffetea.pl

Gość Lukrecija
Caffetea-dziękuję za cenne wskazówki :-) Jednak jeśli chodzi o np. Latte Macchiato z mleczną to senseo jej nie przygotuje ... chyba,że postawię na najnowszy model senseo (z pojemnikiem na mleko), który jest 2 x droższy od tego klasycznego... czy tak ?

Gość caffetea
Jeżeli chodzi o latte macchiato to w Senseo można taką kawę zrobić jedynie w ekspresie latte (ze świeżym mlekiem). Natomiast można taką kawę przygotować stosując specjalne saszetki - oczywiście w tym przypadku nie będzie to kawa dwuwarstowa (chodzi o wizualną stronę), ale smakiem będzie odpowiadała macchiato.

Gość Lukrecija
Moja znajoma ma właśnie senseo, kupiła saszetki do macchiato ale jej smakiem byłyśmy rozczarowane :( to oczywiście nie to samo co kawa espresso ze spienionym mleczkiem ;-) Dlatego min. tak długo się waham z zakupem ekspresu.

Gość Lukrecija
Ktoś ma Dolce Gusto i może coś o nim napisać?

Gość Lukrecija
Ponawiam pytanie ..?

Gość piguuleczka
ja mam Dolce Gusto i bardzo sobie go chwale,jedynym minusem sa ceny kapsulek:(

Gość Lukrecija
Piguuleczka jak długo masz już Dolce Gusto? Kawa z niego dobrze smakuje?

Gość Lukrecija
:-) up

Gość Lukrecija
Może jeszcze ktoś coś napisze o Dolce Gusto? Mile widziane Wasze opinie.

Gość Senseo Ci polecam
Koleżanka ma i jest bardzo zadowolona,kawa z niego jest przepyszna :-) Tych innych ekspresów niestety nie znam.

Gość Lukrecija
Senseo znam trochę,znajomi mają. Za to o Dolce Gusto i Tassimo za dużo nie wiem.

Gość Lukrecija
uuuuuppp :-)

Gość Lukrecija
uup :-)

Gość lukrecija
up

Gość Lukrecija
:-)