Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mama mama

Coś dobrego na oparzenia wrzatkiem

Polecane posty

Gość mama mama mama

polecie cos dobrego na opareznia wrzatkiem dla dziecka dzieki za odp

Gość schładzać pod bierzącą wodą
jałowy opatrunek i do lekarza. zeby ci przypadkiem nie przysżło gdo głowy stosować jakichś dziwnych domowych sposobów typu smarowanie tłuszczem albo coś...:o

Gość hjhjhjh
pianka Panthenol - rewelacja, najlapeij stosować ciągle, żeby cały czas na skórze była warstwa leku, to jest duża szansa, że nawet bąbel nie wyskoczy (oczywiście jeśli oparzenia nie jest jakieś głębokie)

Gość mama mama mama
chodzi mi o jakies masci lub kremy. To nie jest poparzenie jakies duze ale jest. Moze jednak ktos pomoze/.

Gość już sama nie wiem
przykładać surowe ziemniaki

Gość hjhjhjh
zimna wodą to tylko doraźnie, na chwilę. Mówię, panthenol jest najlepszy na tego typu rzeczy

Gość ziemniaki
są świetne! ale pod warunkiem że nie ma otwrtych ranek!!!!!

Gość madziunka26
Ale to jest jakieś świeże poparzenie i chcesz zmniejszyć ból.Czy też dziecko poparzyło się wcześniej i ma ślad i chcesz go zmniejszyć. Na świeże ja ktoś pisał penthenol .Jesli oparzenie nie jest głębokie.Inaczej do lekarza.Na ślad doskonały jest olej rokitnikowy lub balsam z rokitnika.

Gość mama mama mama
Dzieki za odpowiedzi kochane kafeterianki. Wczoraj sie poparzyla wieczorem. Ma taka ropke pod skorka i jedna taka ranke otwarta tzn zdarta skore z tego oparzenia. Co zrobic zeby jej zadne blizny nie zostaly?

jeśli córcia jest mała to ryzyko blizny male bo u maluchów skóra się szybko regeneryje. słyszałam że gobry jest taki żel, czy może "galaretka"z aloesu . ponoś ladnie łagodzi i pomaga w gojeniu... nie wiem tylko jakiej to jest firmy....

Gość madziunka26
moje dziecko miało oparzenie 2 stopnia.Czyli właśnie zeszła skóra.Potem tak na 2 dobę zaczeło to pulchnieć i wychodzić ni nie wiem co -limfa? Tylko my byliśmy w szpitalu i w zaszadzie tam zmieniano mu tylko opatrunek,niczym nie smarowano świeżej rany.Potem coś dawali ale dokładnie nie pamiętam więc nie będę ci mieszać.Jak się zagoiła ranka smarowałam olejem rokitnikowym.farbuje więc uważaj na ciuszki.Teraz smaruje mu balsamem.Najważniejsze natłuszczać to miejsce.I nie wystawiać na słońce i mróz.Nawet 2 lata.Jeżeli zostanie ślad smaruj maścią contractubex

Gość madziunka26
cześc saritko.Zajrzyj na forum a nie tylko tu się udzielasz. Aloes może uczulać to najpierw wypróbuj na małej powierzchni ciała.

Gość mama mama mama
dzieki