Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama karmiąca

Nie chce pic z butelki - pomocy!!!

Polecane posty

Gość Mama karmiąca

Muszę niedługo wrócic do pracy, a moje 4-miesięczne dziecko jest karmione wyłacznie piersią. Absolutnie nie chce przyjąc butelki, krzyczy przy tym, a jak mu spadnie parę kropel mleka na jezyk to go wypluwa. Jak nauczyc dziecko pic z butelki?

Gość a może spróbuj swój pokarm
dac w butelke ....wiem ze to trudne ale nie dostaniesz tu jednoznacznej odpowiedzi bo każde dziecko ma inaczej

Gość Mama karmiąca
Mojego też nie przyjmuje.

Gość to rzeczywiscie masz problem
a poza tym jak porzadnie zgłodnieje to w koncu wypije z butli . nie wiem co ci doradzic , moze kup butelke ze specjalnym smoczkiem ( ktory przypomina brodawke )

Gość to rzeczywiscie masz problem
bodajze butelka firmy avent ma taki specjalny smoczek

polecam Ci z własnego doświadczenia butelkę Tommee Tippee! Moja córcia nauczyła się na niej ssać pierś, bo na początku nie umiałam jej dobrze przystawiać, więc odciągałam i dawałam butelką. SPRÓBUJ! :)

No niestety musisz próbować. Ja z pierwszym synem miałam ten problem, w ogóle nie tolerował butelki. I chociaż nie pracowałam to czasem musiałam wyjść z domu. Ostatecznie sie dość szybko poddałam i pił moje mleko z łyżeczki co było niezbyt wygodne dla męża ale nie było wyboru. Potem był kubek niekapek. Teraz z drugim synem zamierzam zacząć trenować z butelką już niedługo, bo też wracam w sierpniu do pracy. To może potrwać dość długo ale musimy sobie poradzić:)

Gość Mama karmiąca
Zastanawiałam się juz nad łyzeczką, to pewnie mozolna robota, czy dziecko zdąży się najeśc?