Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strzelbaa

Wizyty u ginekologa w ciaży-proszę o poradę

Polecane posty

Gość Strzelbaa

byłam już trzy razy na początku ciąży, raz wizyta normalna i dwa razy na usg, pierwsze usg kiedy byłam w 5 tyg. drugie w 11 tyg. teraz jestem w 17 i moge do ginekologa iśc dopiero za tydzień, czyli po 55 dniach od ostatniej wizyty. zrobilam sobie krew i mocz na własna ręke i wyniki mam bardzo dobre, nic się w sumie nie dzieje złego, nic mnie nie boli, tylko martwię się czy ta przerwa nie będzie za duża?

Gość hmmm ja chodzę
co 3 tygodnie... jak się niepokoisz to powiedz lekarzowi, że chcesz chodzic częściej albo zmień lekarza.

Gość bajabongo......
a dlaczego nie chodzisz co miesiac? w sumie jak masz dobre wyniki, to chyba wszystko okey.... nie masz skurczy, noc cie nie boli??? lekarz to nie Bog, wszystkiemu nie zaradzi....

Gość 0ooooooooooooooohhhh
zmien lekarza...badania robie co 3 tygodnie...

Gość Strzelbaa
to nie wina lekarza, miałam iść po miesiacu, ale nagle mi wypadlo szkolenie, pojechałam, jak wróciłam, okazało się, ze gin zmieniła dni wizyt więc kolejny tydzień w plecy, no i tak wychodzi, że dopiero w następny poniedziałek mogę pójść. co do 3 tyg. to myślę, ze tak cześto to tez przesada, a mi naprawde nic się nie dzieje, bardzo dobrze, zeby nie zapeszyć, no i wyniki po prostu rewelka

Gość Strzelbaa
no dobrze, ale jesli tyle nie byłam, sama robiłam wyniki tydzień temu i nic nie jest,to chyba bez paniki, co?

Gość niby wizyty sa planowane
co 3-4 tygodnie i tak powinno sie chodzić.

Gość niby wizyty sa planowane
Moj lekarz mowi,ze nawet jak nic sie nie dzieje powinno sie chodzic co miesiąc, gdyż takie sa zalecenia.Nie wiesz w sumie jak tam dziecko.

Gość Strzelbaa
dobrze, ja wiem, ze co tyle, ale mleko się rozlało, byłam prawie dwa miesiace temu, czy to oznacza, ze mam panikować? przecież wyniki są ważne, a jeśli sa dobre, to tak po prawdzie co moze byc? moja mama będąc ze mną w ciąży była u ginekologa kilka razy, a usg wcale nie robiła i jest ok.

Gość Strzelbaa
no to teraz się stracha najadłam:-o

Gość niby wizyt są planowane
Nie stresuj się, bo to tym bardziej szkodzi. Pójdziesz to się dowiesz co i jak, przecież już nic innego nie wymyślisz.

Gość Strzelbaa
no wiem, wiem, ale z drugiej strony jaby cos było, to dawno by już wyszło, przecież po samych wynikach byłoby widać.

Gość 0ooooooooooooooohhhh
o jezuuu no to o co ci chodzi...pojdziesz i sie dowiesz, nie jestesmy wrozkami i nie odgadujemy czy wszystko OK czy nie...olałas sprawe i tyle z tego wynika wiec teraz idz i przestan jęczec...

Gość no bez przesady
skoro wyniki sa ok to nie ma czym sie martwic . poza tym lekarze bardzo niechetnie robia tak czesto usg ( choc to tez zalezy od lekarza ) ja z zalecenia gina mialam usg tylko trzy razy ( stwierdzil ze nie ma potrzeby robic czesciej ) pierwsze mialam w 13 tc ( tzn ugs genetyczne ) , pozniej mialam w 22 tc ( wtedy poznalam płec dziecka ) i na koniec ciazy . wystarczy chodzic co miesiac ale jak sie pojdzie co 1,5 mc nic sie nie stanie . krew i mocz mialam badane co 2 mc z tego wzgledu ze mialam super wyniki . autorko nie stersuj sie . jesli nic cie nie bolo , nie plamisz i wyniki sa ok - na pewno wszystko jest ok.

Gość Strzelbaa
oki dzieki, wiem, ze świruję i dałam tyłka z wizytami:) ale spróbuję wyluzować, będzie co ma byc:)

Gość mamusia23-------
hej ja jestem w 29 tc i mieszkam w Londynie a tutaj kochana jeszcze inaczej się opiekują kobietą w ciąży... jeśli nic się nie dzieje to co 6 tygodni widzę tylko na przemian raz lekarza pierwszego kontaktu a raz położną i tylko mierzą mi ciśnienie i słuchają bicia serca dziecka to wszystko. usg ma się w ciągu ciąży 3 razy miedzy 8a 12 tc, w 20 tygodniu miałam ostatnią a później miałam czekać aż 14 tyodni na kolejną wizytę usg czyli następną mam w 34tygodniu. czyli nie panikuj ja nie jestem zbyt zadowolona tutejszą opieką ale czuję się dobrze i dzidzia też także muszę dać na luz bo jakbym ciągle się stresowała to nic dobrego by z tego nie wyszło...głowa do góry jak czujesz ze wszystko jest ok to nie panikuj zwłaszcza ze robiłas badania:-) pozdrawiam