Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezcukrowa

depilacja cukrowa jest do kitu! a moze zrobilam cos zle??

Polecane posty

No schodzi ale wiesz jak to wygląda masakra :o(przynajmniej u mnie) Ja nie stosuję tej depilacji ze względu na to,poza tym strasznie dużo pier****lenia :-D

Najważniejsze ze schodzi :D hehe zobacze jak bedzie u mnie. Chociaz po maszynce tez u mnie to wyglada tragicznie wiec co za różnica. A po maszynce nastepnego dni i tak mam znów odrosty a po paście może wkoncu utrzyma mi sie to nieco dłużej. Najgorzej to chyba to zrobic a potem to tylko podgrzewac czym sie da i golimy :)

Gość to prawda za mocno
Rzeczywiście niektóre dziewczyny mówią o bólu nie do zniesienia, o siniakach, wrastających włoskach itp. Ale trzeba po prostu spróbować na sobie. U mnie nic takiego nie ma. I nie załamuj się, jak za 1 razem nie wyjdzie. Powodzenia! :-D

Gość grenadinne
ja jeszcze dodam cos od siebie. jak sie zlapie odpowiednie proporcje, to wychodzi ok, ale trzeba probowac. do mojej pasty dawalam szklanke cukru, 1/4 szklanki miodu, sok z polowy cytryny, mieszaalam wszystko, podgrzewalam do zlotego koloru i odstawialam do wystygniecia. jak ostyglo na tyle, ze mozna bylo zrobic w tym wglebienie palcem, to dolewalam 3 lyzki wody i podgrzewalam ponownie. pasta ma dobra temperature wlasnie wtedy, kiedy mozna juz w niej zrobic wglebienie palcem i ono sie nie "wyrownuje". dla mnie najwieksza zaleta jest to, ze jest to mniej bolesne niz depilacja plastrami z woskiem i (!!!!) mozna resztki pasty zmyc zwykla ciepla woda, nie trzeba sie pierdzielic z oliwka i innymi takimi.

Gość a ja za pierwszym razem
lekko przypaliłam, ale przelałam do miseczki i uż do tego dodałam 2 łyżki miodu i wymieszałam. Było ok!

Hej, własnie robie te paste i nie wiem co teraz. Gotowała się i już zrobiła się brązowa ale cały czas jest wodniste jak woda to takie ma byc? Bo nie wiem czy to dalej gotowac czy juz zosawic do ostygnięcia i to stwardnieje samo?

Wyłączyłam i stygnie. jest brązowe ale wciąż wodniste. Takie ma być? bo to chyba nie twardnieje albo dopiero stwardnieje nie wiem :/ co teraz z tym robic?

Gęstnieje :D Choć jeszcze po powierzchni się przelewa. Mam nadzieje że to też stwardnieje.

Cyba jest coś nie tak albo nie wiem co :/ Niby jest gęste i tak się ciągnie jak guma do żucia. Tylko u mnie to jest jak taki ciemny bursztyn a nie takie jasne jak na tym zdjeciu. Wzięłam kawałek na spróbunek przyłożylam do nogi to mi nic nie wyrwało. Noga i palce mi sie tylko kleją :/

O jak dobrze że wpadłaś :P ratuj co jest nie tak i co mam zrobic hehe wyglada całkiem ok, tylko ze to sie strasznie klei. I wzięłam kawalątek nogi tak 2cm to mi 2 włoski wyrwało i powiem ze nawet bolało.

Chyba że to takie ma być tylko ja nie umiem depilowac :/ Moze za słabo przykleiła, oze to trzeba tak wetrzec a ja ze strachu przyłożyłam i zaraz odkleiłam. Ale jak mi te dwa włoski wyrwało to jeszcze czuje ból w tym miejscu. Nie wiem tylko czemu mi sie to klei, miałam wrażenie ze zaczyna mi sie to rozpuszczac i palce mi sie kleiły.

Beciula no jestem ale dopiero teraz.Coś Ci może nie wyszło bo nie powinno się kleić do skóry i topić.Powinno być jak plestelina

Nie wiem może dodaj trochę cukru :o ja tak zrobiłam jak było za rzadkie,musisz coś wykombinować,ale tak jak Ci mówiłam więcej pierdolenia z tym

Może to za rzadkie jest nie wiem co z tym zrobić, myślałam żeby może podgrzać jeszcze ale to juz jest dosyc ciemne wiec jak spale to juz całkiem do kitu bedzie. Mam to w słoiku i nie wiem czy wywalić to czy coś z tym zrobić.

Gość no ale czy wyrobiłaś
w dłoniach? Taką brązową i przezroczystą, jeszcze lekko cieplą trzeba wziąć do ręki i ugniatać - nawet jak na początku się bardzo klei. Musi zmienić kolor na jasny i konsystencję - na matową. Dopiero wtedy nadaje się do użycia.

Lepiłam chwile w dłoniach ale koloru to nie zmieniało. Kleiło mi sie to rąk i rozrywało troche. To długo tak trzeba miętolić w dłoniach?

Manolo ona --> jak to juz jest twarde w słoiku to nie wiem czy uda mi sie cukier dodac? chyba sie za bardzo nie wymiesza. Nie wiem. Albo jutro zrobie jeszcze raz :/

Wpadłam na chwile akurat teraz na forum ale zaraz musze zmykać.

Zrobiłaś za ciemne więc chyba ten cukier nic nie da.Moje też było ciemne ale już po ponownym dodaniu cukru.Aha i nie prawda że mam być jasne takie jak na linku ode mnie.Ciemne też wyrywa włosy.Beciula spróbuj zrobić jeszcze raz o ile masz cierpliwość :o

Beciula gdybyś mieszkała tam gdzie ja to dałabym Ci cały słoiczek :-D ale jakie jest prawdopodobieństwo że mieszkamy w tej samej miejscowości? zerowe :-D

Hehe pewnie żadne :) To moze jutro zrobie drugą. I zdejme moze wczesniej z ognia i dodam wiecej cukru. Zobaczymy co wyjdzie tym razem. Bo rozumiem ze mam zdjac z ognia jak bedzie lekko brazowe a nie ciemne? bo u mnie to jest dosyc ciemne.

Dobra to jutro wczesniej zdejme z ognia. A to mam jeszcze pytanie jak już zdejmuje z ognia to w tym momencie powinno być takie płynne jak woda a dopiero później gęstnieć czy już w momencie gotowania to powinno sie robić lekko kisielowate?

Zaczynam robić poraz drugi. Jakby któraś z Was wpadła to zaglądajcie na wątek to bedziecie mnie ratować jakby co :P

Pyrka juz i czuje karmelowy zapach ale jeszcze jest zółte i tak bardzo żólte nawet bym powiedziała jak sam sok z cytryny to czekam jeszcze troszke na lekko brazowy.

Zdjęłam juz z ognia i studzi się. Teraz jest znacznie jaśniejsze niż wcześniej, bym powiedziała że mocno żółte z połyskiej takim brązowym ale nie jest to brązowe, ja bym powiedziała że to taka brudna żółć. Nie wiem może teraz za wczesnie zdjęłam ale długo juz bólgotło i kolor sie praktycznie nie zmieniał wiec bałam sie ze to przypale. Potrzymałam chwile i zdjełam z ognia, wlałam do słoika i czekam.

Teraz jest żółte i nie gestnieje raczej :/ Hmm chyba powinnam dodac cukru i podgrzac jeszcze raz. Ale jak mam to w słoku to ciezko tam łyźke wsadzic i wymieszac :/