Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facccettt

proszę niech któraś z Was mi coś wyjaśni

Polecane posty

Gość facccettt

mianowicie moja dziewczyna prawie od 3 lat bierze tabletki anty. zawsze bardzo regularnie, współżyjemy bardzo często (praktycznie codziennie - czasami po kilka razy) zawsze też okres tzn krawienie z odstawienia jest w ten sam dzien itd. nie zauważyła tez u siebie żadnych skutków ubocznych. badania u lekarza też zawsze wypadają nieźle. no ale... w ciagu tych 3 lat odkąd bierze tabletki zdarzało sie że w środku miesiąca, tak ni stąd ni zowąd zaczynał ją boleć brzuch by następnie po godzinie, dwóch pojawiało się plamienie (czasami obwite czasami znikome) na początku tłumaczyliśmy sobie to tym, że organizm musi się przystosować, pożniej ze to przez grzybice pochwy. lekarz ginekolog równiez twierdził ze to sie może zdarzyć. zeby się nie martwić. a ja własnie sobie coś teraz uświadomiłem. czy to krwawienie to nie jest przypadkiem spowodowane poronieniem? z tego co wiem tabletki mają działanie wczesnoporonne. i z tą krwią organizm pozbywa się... mam nadzieje że się myle. co o tym sądzicie? może dochodzic do zapłodnienia? a następnie do szybkiego poronienia.?

Gość yhyy
Twoja dziewczyna... tss

Gość facccettt
???

Gość saleminka8
yhyyy napisała tak bo Twoja wypowiedź brzmi...dziwnie,za dużo szczegułów znasz :P hehe czytajac to odnosi sie wrażenie,że czyta się wypowiedź dziewczyny,ale dobra dlaczego sądzicie że to poronienia jeśli lekarz powiedział,ze tak moze być-NA ULOTCE tabletek antykoncepcyjnych jest wyraźnie napisane,że stosując regularnie zajście w ciąże jest znikome ! a plamienia mogą się pojawić,wiadomo organizm musi się przystosować. Zbyt dorosłymi chyba też nie jesteście,albo poprostu nic nie wiecie o robieniu dzieci i o cyklu menstruacyjnym koebiety:P A więc w skrucie i na chłopski rozum:tabletki zawierają coś co hamuje dojrzewanie jajeczka jajeczko-dzięki niemu kobieta zachodzi w ciąże a bardziej na chłopski rozum: tabletki mają 1 składnik hormonów,a kobieta potrzebuje więcej by zajść w ciąże,i ten 1 zatrzymuje wytwarzanie innych i jest niemożliwe zapłodnienie !!!!!!!!!!!!

Gość facccettt
wyobraź sobie że mam 25 lat. znam wiele szczegółów bo interesuje mnie życie i również zdrowie mojej dziewczyny. (zdaje sobie sprawę że tabletki bierze w 50% ze względu na mnie) a po Twojej wypowiedzi (z wieloma bykami) nabrałem podejrzeń co do twojego wieku to raz, a dwa do twojej znajomości tematu. a z tego co wiem tabletki nie tylko hamują dojrzewanie jajeczek. bo jest jeszcze kilka innych czynników które powoduje że w ciąze sie nie zachodzi.

Gość wayyy
FAcet jak tez juz dosc długo biore tabletki i powiem Ci ze osobiscie nigdy nie miałam takiej sytuacji i mysle ze powinniscie koniecznie skonsultowac to z lekarzem i upewnij sie czy te krwawienia nie wynikaja z tego ze twoja partnerka nieregularnie bvierze tabletki ze np zapomniała którejs zwymiotowała miała jakas przewlekła biegunke lub brała antybiotyki(jakies pardzo silne np penicyliny) które mogłyu osłabic na tyle przyswajanie tabletek ze mogła nastapic owulacja

Skonsultowałabym tą sytuację z innym lekarzem.Plamienia po tak długim stosowaniu tabletek to nie jest normalna rzecz.Do 3 miesiąca owszem,ale póżniej nie.Może się tak zdarzyć,że tabletki są za słabe i po prostu przestały trzymać cykl Twojej dziewczynie i stąd to krwawienie w połowie blistra.Dodam jeszcze,że nie oznacza to,że mają mniejsze działanie antykoncepcyjne.Ale może trzeba zmienić na mocniejsze.pozdr.

Gość saleminka8
Podałam ten najważniejszy czynnik Wiec po co pytasz o takie bzdury jak się chwalisz, że wiesz Śmieszne ! A wiedze mam ,bo miałam problemy w zajściu w ciąże i wiele się nauczyłam podczas 2 lat walki o ciąże, i teraz co do dnia potrafie wyznaczyć sobie nawet dzień owulacji. Głupie pytanie zadajesz-niby obeznany a pytasz się czy może zajść w ciąże biorąc tabletki ha ha ha ha ha Sam stwierdziłeś, ze to może być spowodowane tabletkami Mądrzysz się na forum,a ulotki a tabletek nie umiesz przeczytać. Bierze tyle lat tabletki i do lekarza nie idzie, widać jaka odpowiedzialna dorosła osoba ! A do wieku się nie chwal, bo ja mam 23 i się nie afiszuje A byki robiłam bo nie miałam polskiej klawiatury i nie każdy polski znak mi wskakiwał i lepiej było pisać z bykami :P Y mam na z c tez nie miałam tam gdzie powinno

Gość saleminka8
a co do byków dziwnych,to spróbuj napisać w progranie word i potem to wklej tu, bo będziesz miał dziwne zdania tak jak moja 4 linijka

Gość saleminka8
wcina mi tekst

Gość saleminka8
kolejny .... który zaśmieca swoim glupim tematem-skad ludzie mają to wiedziec-OD TEGO SĄ LEKARZE PANIE DOROSŁY 25 LATKU

masz 23 lata i juz 2 lata walczylas o ciaze?zawsze myslalam,ze polska pojdzie w strone zachodu i mlode dziewczyny beda chcialy sie wyszalec i zajsc w ciaze kolo 30,a tu takie zaskoczenie...juz ostatnio dyskutowalam o tym z moim.on wlasnie myslal,ze tredn pojdzie w gore,a tu sie okazuje,ze coraz wiecej 21-latek chce miec dziecko.nie wiem czemu,ale cieszy mnie to. ja mam lat 26 i chce jeszcze 3 latka poczekac,nie mam odpoiwiednich warunkow

Gość saleminka8
jesteśmy już długo ze sobą i wiem że będziemy już zawsze razem,a jak tak patrze na to ile starałam się o dziecko to stwierdziłam,że z roku na rok może być gorzej.Teraz mamy warunki i checi na dziecko,sprawa była przemyślana.Na początku jedynie kochaliśmy się bez zabezpieczenia a potem to już na poważnie się staraliśmy gdy przez kilka miesięcy nie wychodziło z tego nic. Zastanawiałam sie też nad tym by spełnić się w innych rzeczach,ale jak już zacznę to robić to boję się,że nie będzie potem czasu na dziecko :( Już się wyszalałam :) ale dziwią mnie dziewczyny lat 17-20 które mają już 2lub 3 dziciaków Ostatnio spotkałam dziewczyne,wyglądała mi na 20 lat i już z 2 szła,mówiły mama do niej więc jej napewno i w dodatku była w ciąży

Gość saleminka8
za dużo mam na głowie by myśleć o imprezach,praca ,dom...obowiązki są i już nie tesknie za imprezami :P

Gość wandzia p.
Mój mąż ma 40 lat, ale tak szczegółowo nie umiałby opisać, po ilu godzinach co i jakie dolegliwosci i co lekarz powiedział :) A jest inteligentnym facetem. No ale może tu mamy wyjątek :P