Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piotr.

co sie kładzie na roczek???

Polecane posty

Gość Piotr.

pieniązek i co jeszce ksiazkę?

Gość malpka fiku miku
ksiazka,rozaniec,moneta,kieliszek. moja wybrala ksiazke mam nadzieje ze sie sprawdzi. wogole lubi ksiazki.

Gość kopytko xD
kiedys byłam na chrzcinach i malutki erzucił rózaniec do kieliszka xD śmiechu było co nie miara :)

Principolo :D pic mu sie chcialo :D moj najpierw pieniadze, potem rozaniec a potem jak sie przyczepil do kieliszka to probowal z niego pic :D tak wiec w pogoni za kasa pojdzie na ksiedza ale rozpije sie z powodu celibatu ;) :D dla mnie to zabawa i nie traktuje tego powaznie :)

mi mała ----My z mężem ten zabobon zrobiliśmy dla śmiechu a nie dlatego że wieże :P :D

mi mała -----:D o urokach to bym mogła książkę napisać :P wykonaniu mojej mamy i teściowej :classic_cool: chore,chore i jeszcze raz chore :D No ale jeśli mieli się cudownie czuć to niech sobie tak odczarowują moje dziecko :D

Pojechalam z mezem do jego rodziny wraz z nasza wtedy 4 tygodniowa corka.Wszyscy zachwycali sie mala,ze ladna ,ze podobna do tatusia itp.Wieczorem ,jak wrocilismy mala zaczela plakac.Nosilam ja na rekach,masowalam brzuszek i nic.Byla u nas wtedy siostra mojej mamy ze slaska.Wziela mala ode mnie,polizala jej czolo i stwierdzial ze na mala ktos zauroczyl(miala o tym swiadczyc slone czolo malutkiej).Cos tam pomamrotala pod nosem,splunela trzy razy i nie uwierzycie ale po 10 minutach mala sie uspokoila.Nie wierze w przesady i gusla ale cos w tym jest....Dodam ze przy mojej starszej corcemjak byla mala,ciotka zrobila to samo i tez poskutkowalo:)

Bo ja wiem? Mnie tez podobno kiedys \"odczyniano\", wycierajac koszulka obrócona na lewa strone.

Gość gość
Boże! Ja żyłam dotąd w jakimś innym świecie, bo nie miałam o tym wszystkim pojęcia! Wśród moich znajomych i rodziny, nawet w starszym pokoleniu mowy nie ma o czymś takim, o czym tu piszecie. A potem się z innych nacji czy religii Polacy śmieją, że niby tacy zacofani...