Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niunka299

Co myślicie o rasie psów chihuahua i york?

Polecane posty

Gość L_A
Czy chihuahe naprawdę można nauczyć załatwiania sie w kuwecie ?;>

Gość zwierzyniec
Mam nadzieje że nie można, to przesada. Nawet jak ktoś mieszka w mieście, są miejsca, gdzie psiak może się wybiegać: http://bit.ly/aCV9pp jeśli nie chce się komuś tam wychodzić i poświęcać psu tyle czasu ile potrzebuje, niech kupi sobie rybkę. Pies to nie jest maskotka!

Mam Yorka. :) I wkur****ą mnie komentarze typu "Yorki to głupie, głośne, szczekliwe psy". Przecież pies ma szczekać ;) A czy głupi i głośny to zalezy jak i kto go wychowuje. Więc wypraszam sobie, nie każdy taki jest. ;] A tu chyba widzę biologii was nie uczono skoro nie wiecie jak wygląda szczur. York- szczeka, za przeproszeniem sra i szcza jak pies więc to chyba logiczne że to pies ? Pozdrawiam :)

Gość mama w opalach
A ja mialam przez czas jakis yorka- chodzil na wlasnych lapach, nigdy nie byl noszony, mial krotko ostrzyzone wlosy i nie byl jakas miniatura- tylko normalnym rodowodowym samcem. Jego przyjaciolka byla rottwailerka :) Nauczylam go zeby nie szczekal jak debil i chodzil przy nodze, reagowal na zostan i nigdzie nie uciekal- ku zdziwieniu otoczenia :)

Gość ja tez mam yorka i....
bardzo rzadko szczeka, nie zakładam mu kokardek, obcinam na krótko, nie ubieram w ubranka (chyba że w zimie kiedy jest wygolony bo inaczej cały trzęsie się z zimna), jest spokojny, jak wychodze z nim na spacer to na nikogo nie zwraca uwagi, inne psy omija, za to koty uwielbia i lubi się z nimi bawic :) jest bardzo mądrym psem, nauczyłam go różnych sztuczek i zawsze mnie słucha. Nie niszczy niczego i nigdy nie zdarzylo mu sie zalatwic w domu. Yorki to bardzo mądre i kochane psy ale ich zachowanie zalezy od wlasciciela

Gość Yoreczki :)
Witam :). Zdecydowanie yorki sa lepsze niz chihuahua .Sama mam yorka i wiem co to znaczy , a wiec moja sasiadka ma chihuahua i ciągle szczeka jest taki piskliwy , że czasami głowa boli sa chude i maja brzydkkie pyszcki . .Yorki sa najukochansze psy na świecie mam takiego yorka ktory ma juz rok i 2 miesiace .A wiec Yorki sa małe , maja włos (dobry dla alergików maja piekne pyszczki , psy przytulaanki , moj york akurat nie szczeka jak szczeknie to tylko jak kot tak cicho ;D a tak pozatym to yorkom wlosy nie linieja , ani nie gubia włosa , pamietaj maja włos , a nie sierść . i sa modniejsze :). ZDECYDOWANIE POLECAM YORKA JEST LEPSZY NIZ chihuahua MOJA SASIADKA MA TO WIEM JAK TO JEST ! . TERAZ MUSISZ SAMA ZDECYDOWAC CZY YORK CZY RATLEREK . PARE INF CI PODALAM I MAM NADZIEJE , ŻE TE INF PRZEKONAJA CIĘ DO KUPNA YORKA :))). pozdrawiam

Moim zdaniem każdy piesek ma coś w sobie nawet zwykły kundelek potrafi być wierny,mądry i być najlepszym przyjacielem. Ludzie bardziej kierują sie opinia innych w wyborze rasy- im droższa tym większy szpan.Jestem szczęśliwą posiadaczką yorka. I nie ze ze względu na modę tylko na alergię u mojego syna. A to czy wyrośnie z niego "francuski piesek" zależy od właścicieli. Moja Fibi nie używa kuwety nie lubi być noszona na rekach itd. Biega po łące, chodzi po krzakach i uwielbia kopać dołki. Jest normalnym pieskiem. A jeśli chodzi o czesanie,kompanie itd to jesli sie kocha swojego pupila to jest to tylko czysta przyjemność. Pozdrawiam

Gość Yorkomania
Yorka mam juz ponad rok i jesli chodzi o szczekanie to jestem zdziwiona tym co tu piszenie mój maluch jak szczeka to na prawde ma powod, a zdarza mu sie tak rzadko ze gdy zaczyna szczekac jest to dla nas "atrakcja" Jesli chodzi o zalatwianie to gdy ma potrzebe poprostu sie kreci lub popiskuje i go wypuszczamy. Ogolnie nie zamienilabym go na zadnego innego pieska daje nam tyle radosci:) Najbardziej wkurza mnie wypowiedzi osob ktore nigdy nie mialy pieska tej rasy a wypowiadaja sie jaie to one sa ile szczekaja itd itp. Ja gdyby ktos zapytal to przy odpowiednim wychowaniu polecam Yorka w 100 %. Pozdrawiam :)

Gość mysiapysiamysia
Mam półtoraroczną yoreczkę. Jest cudownym, wiernym i inteligentnym psiakiem. Siku robi na dworzu, a jak już nie może wytrzymać to nauczona jest siusiać na matę (kupuję w rossmanie). Z kotem też świetnie się dogaduje. Czasami zaszczeka jak ktoś idzie po klatce ale w końcu jest psem. W ogóle taka przytulanka z tej mojej niuni ;)

Gość lolaa , dzik , biczuu .
ja mam yorka i jest boski kocham go nad zycie a za 1 chyba bede miala drugiego ale miniaturke . ! ; dd

Gość lolaa , dzik , biczuu .
* a za 1 tydz !

Gość ja mam 2 yorki i również
obalam mit, że są hałaśliwe :) Owszem szczekają ale każdy pies szczeka więc co się dziwicie? :o Poza tym mam też kundelka i z pewnością szczeka więcej niż yorki. Tak ogólnie to bardzo mądre psy, szybko się uczą, załatwiają się na dworze, nie mają kokardek, są krótko obcięte aczkolwiek jednemu w zimie muszę zakładać ubranko bo nie chce wychodzić bez. Jedynie czego mogę się uczepić to tego, że są wybredne jeśli chodzi o jedzenie ale może tylko moje tak mają.

Gość gsdsdsdsdsdsdsdsdsdsdsd
to nie są psy to jakieś pokraki nawet szczekać jak pies nie potrafia

To bardzo wdzięczne i fajne psy, rzecz tylko w tym, że trzeba bardzo dbać o ich zdrowie i używac dobro jakościowo karmy i je czesać :) Przejrzyjcie sobie wcześniej akcesoria i składy karm zanim się zdecydujecie w jakimś dobrym sklepie internetowym np. Krakvet. Takie psy mimo, że są małe potrzebują dużo uwagi.

małe i hałaśliwe. York jak zacznie szczekać to może szczekać cały dzień z kolei ta druga rasa jest nieufna. Będzie warczał na wszystkich kto tylko mu się nie spodoba ( obydwie rasy i ich zachowania znam ze swojego doświadczenia)

Gość jesli szukasz małego pieska
to polecam miniaturowego sznaucera. Nie jest aż tak mały, ale to jest z tych nielicznych ras, które nie gubią sierści. Mój ma w koszyku co najwyzej piach, ale nie kudły. Trzeba go dwa, trzy razy do fryzjera zaprowadzić, to prawda, ale można zaoszczedzić na weterynarzu, bo to bardzo zdrowe pieski, żywotne i upierdliwe, ale tylko jak sie nim nie zajmujesz. Zauważyłam, ze sznaucery mają taką łatwość zaprzyjaźniania się z innymi psami, nie mam z nim kłopotu na spacerach, jest przyjazny i inne psy też go tolerują, chodzi bez smyczy, trzyma się nas, bo to pies "zaganiający" i pilnuje swojego stada, nie jak psy myśliwskie, że uciekają, bo coś wytropią

Gość Yorczunia
Yorki to są zwykłe psy! Tylko jakieś różowiusie paniusie robią z tych psów jakieś różowe laleczki :[ ja mam yorka i jest super bez żadnych ciuszków itp. pzd.

Gość ktos powiedział lamer
yorki sa głupie jak but

Gość gość
oby dwa są słodkie;) ale żadnego nie moge mieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(

Gość shhakira
hej ja mam chichuaue. Jest wspaniałym psem, choc z mężem nazywamy go koto-psem :). Bardzo go kochamy, straszny pieszczoch z niego, tylko usiadę czy się położę ten juz na kolankach, lub rozkłada się obok mnie. Jest spokojnym pieskiem, niby strachliwym, ale na duze psy, ze strachu raczej, naskakuje i muszę go wtenczas trzymać na rekach i zasłaniać mu oczy, bo dostaje szału. Raz jak był mały poodleciał do labradora ugryzł go w tyłek i uciekł do mnie od tamtej pory wiem, ze trzeba go trzymac na smyczy, by strzec wszystkie wielkie psy :)hehe. Jest bardzo zwinny i w lesie biega, skacze niczym zając. Wybredny w jedzeniu. Je tylko lekko podgrzane posiłki, woli warzywa od mięsa :). Jest wiernym przyjacielem, zabewnym i nie kłopotliwym.

Gość RJ89
Chihuahua trzeba poprostu mieć , zeby wiedzieć jak bardzo można je pokochac. Nie wiedziałam , ze takie mała istotka potrafi dać tyle szczęścia. Moj 2kilowy mężczyzna jest bardzo grzeczny, w domu sie nie zalatwi, duzo spi i lubi cieplo, uwielbia się przytulac, kocha jak się go rozpieszcza( zaznacze , ze moje szczęście jest najbardziej rozpieszczona chihuahua na świecie), uwielbia spać w łóżku;) chihuahua kochają swoich właścicieli i potrafią to pokazać , nie lubią być same w domu i prawda jest,iż są zadziorne do innych psów ale czy to nie śmieszny widok kiedy moj 2 kilogramowy Juri w czerwonym sweterku szczeka na amstafa , który pewnie zastanawia się co to jest to małe w czerwonym?;) i ktoś wspominał ,ze pieski te są tanie , nie wiem jak dla kogo dla mnie 1500 zł to mało za pieska nie jest;). Pozdrawiam.

Gość LovDog
Ja mam Chihuahua jest to suczka i jest bardzo strachliwa przywiązuję się do kilku osób z którymi przebywa na co dzień i potrzebuję dużo czasu, żeby się do kogoś przekonać. Kocha się pieścić w łóżku. Moja załatwia się na pieluszce dla psów.

Gość gość
Witam wszystkich Jak dobrze wiemy chihuahua to na najfajniejsza rasa i chcemy o tym przekonać wszystkich dlatego prosimy o pomoc Nasza Niunia bierze udział w konkursie na Psa roku 2015 Pomóżcie na wygrać bo kto ma wygrać jak nie słodka chihuahua Głosujcie z nami liczy się każdy głos http://plebiscyty.ec...1,t,id,kid.html Dziekujemy i bedziemy informowac o postępach

Gość Adelinne
Ja mam suczkę chihuahua. Daje nam bardzo dużo miłości i jest śliczna. Umie robić w kuwetę, np. często w nocy wstaje i idzie sikać, ale i tak musimy z nią wychodzić przynajmniej raz dziennie na dłuższy spacer. To kochane psy, ale trochę hałaśliwe. Przypuszczam, że moja sunia trochę weszła nam na głowę :p Ale i tak nie zamieniłabym jej na nic innego. A i jeszcze jedno: te psy BARDZO przywiązują się do właścicieli i często nie tolerują obcych, a zwłaszcza ich dotyku. Nie polecam tych psów, gdy nie będzie można z nim długo przesiadywać. Potrafi strasznie piszczeć, gdy jest sam. Mam jeszcze kota perskiego i jest większy niż mój pies to komicznie wygląda haha

Gość gość
Na pierwszy rzut oka mnie odpychają. Podobnie sznaucery, które wydają mi sie po prostu brzydkie. Ale najważniejszy jest oczywiście charakter psa, po zapoznaniu jestem w stanie polubić bez względu na rasę.

Gość HodowcaChihuahua
Zdecydowanie chihuahua! YORKI to bardzo nieposluszne psy! Chihuahua nie dość że są najpiękniejszymi psami świata to są też najinteligentniejszymi psami! Yorki calyczas szczekaja i mają nie ładne pyszczki i chihuahua jest od nich o wiele piękniejsza!

Gość gość
Ja zawsze miałam duże psy ale po stracie mojego kochanego pieska mąż kupił mi chihuahua samca bialego długiego wlosego jestem zadowolona jest kochamy i szybko się uczy

Gość gość
Chihuahua są najlepsze. Mądre, bystre i śliczne. Yorki wypadują przy nich kiepściutko.