Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamyślona_ona

ważne. odpowiedźcie.

Polecane posty

Gość zamyślona_ona

dziś jest 19dzień mojego cyklu. i mam taki śluz... czasami wodnisty a czasami tak leciutko się ciągnie. taki zmienny jest. dodam, że moje cykle są 32-33 dniowe. czy to oznacza, że teraz mam dni płodne? od czasu do czasu bolą mnie także plecy na dole. owulacja...?

Gość tak raczej tak
wszystko wskazuje na dni płodne a owulacji sama nie wyznaczysz, widać ją tylko na usg taki sluz oznacza tylko dni płodne, a nie owulację, owulacji nie widać

Gość saleminka8
płodne napewno :) owulacja-niektóre dziewczyny czują kiedy mają-np.ja :)

Gość zamyślona_ona
myślicie, że płodne? bo on naprawdę słabo się 'ciągnie'. w sumie ja nigdy nie zauważyłam u siebie dużej ilości ciągnącego się śluzu. zawsze jakiś taki wodnisty, lub lekko ciągnący. myślicie, że 19dzień cyklu to nie za późno na dni płodne? w sumie to ja już nic nie wiem ;)

Gość gaga200
owulacja jest 14 dni przed miesiączką a pierwsza faza cyklu ma różną długość więc w twoim przypadku to by się zgadzało 19+14= 33 bo masz 33-dniowe cykle

Gość saleminka8
nie musi się pieknie ciagnąć np.na 2-4 cm naprawdę uwierz,ja rozciągliwego nie mam -a raczej nie zaobserwowałam mam gęsty biały-niepłodny a on przemienia sie w wodnisty-płodny raz zaszłam w ciąże gdy śluz płodny mi sie skończył i następnego dnia miałam lepki-niepłodny i tego dnia miałam owulacje,zaszłam w ciąże ale poroniłam w 7,4 tyg :( Jak widzisz różnie to bywa,ale wystarczy ze śluz jest np.taki jak twój i plemniki dają mu radę i przeżyją w nim,chociaż za długo też tam nie będą egzystować Teraz postaraliśmy sie o dziecko i jedynie nam się udaje,gdy kochamy się w dniu owulacji,więc nasienie nie każdego partnera jest najlepszej jakosci i zyje w nas hmm np3,5 dni ,mogą nawet 2 pożyć. Zobaczysz,kiedyś myślałam że najłatwiej to da się zrobić dziecko,dzisiaj po 2 latach starań wiem ,ze nie najłatwiej ;) chociaż jestem w ciąży znowu :) i mam nadzieję że donosze

Gość saleminka8
gaga200 owulacja jest 10-16 dni przed miesiaczką :P poniżej 9 jest mała szansa na ciąże a powyzej,raczej nie spotkałam sie z nikim o tak krótkiej fazie lutealnej ;)

Gość zamyslona_ona
saleminko więc współczuję poronienia... musiałaś naprawdę być wtedy przygnębiona. życzę aby ten maluszek, którego teraz nosisz pod sercem był zdrów i pełen sił ;)) będzie dobrze no i dziękuję wam za odpowiedzi ;*