Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrr

wada wzroku 0.25 i 0.5. jest jakaś szasa??

Polecane posty

Gość Chcący widzieć
Witajcie ostatnio robilem badania i wyniki podaje poniżej i oczywiscie okulary mam. Moj problem dotyczy jakby jednoocznego widzenia tj jednym okiem widze praktycznie jak bym tego drugiego nie mial , a drugim okiem widze słabiej i nie mam w nim takiego pola widzenia jak w tym drugim ale problem w tym ze tym lepiej widzacym okiem widze nieostro natomiast tym slabiej widzacym wszystko co widze widze normalnie ostro tylko ze słabo w okularach to widze lepiej ale to juz nie jest to. Cały probem polega na tym z tym okiem widze nieostro bez okularów a w okularach polepsza sie troche obraz juz jest w miare wyraźny ale do pewnej odległości. ok 2 lat temu nie mialem zadnego problemu z widzeniem mimio iż miałem niewielka wade w prawym oku za to lewym okiem widzialem bardzo dobrze i nie mialem na to oko szkieł bo widzialem ok a tylko na prawe oko była korekcja taka sama cały czas jak jest i teraz. Czy ktoś sie spotkał z podobnym przypadkiem. SPH Cyl AXS +0.75 -0.50 0 +0.75 -0.50 3 * +0.75 -0.50 178 0.00 -0,75 177 * 0.00 -0.75 177 0.00 -1.00 174

Gość Chcący widzieć
up

Gość Chcący widzieć
UP Może ktoś by odpowiedział , sa tu chyba jacyś okulisci??

Gość Podobnie ..
Ja w czwartek byłam u okulisty i mam identyczną wadę jak ty tylko w prawym oku - 0.5 , a w lewym -0.25 ; ( Też mam nosić okulary nie wiem jak się przyzwyczaję ; ( Ja wybrałam okulary Ray Ban i dobrze wyglądam .. ; ) polecam ale zależy czy komu do twarzy ; ) Ja też byłam załamana ale już się zaczynam oswajać z tą myślą ,że będę nosiła okulary .

Gość ojojoj ojejku
ja tez mam wade ,abrdzo mala -0.25 na prawym i lewym ale np. jak jade wieczorem samochodem to trudno mi jest odczytac znaki drogowe ! np ,z nazwa miejscowosci! w maju poszlam do okulisty, od czerwca nosze okulary ale tylko w pracy bo spedzam przed kompem po 10godzin dziennie, czyli 50h w tyg. !!! jak na razie to ani mi sie nie poprawilo ani nie pogorszylo ,w maju ide znowu do okuslity , i jezeli jest bez zmian, czeka mnie kolejny rok noszenia okularow (nie nosze soczewek bo nie mam czasu sie bawic w zakladanie i wyjmowaniei wiem ze ejstem za leniwa zeby je zakladac do rano ,a wstaje bardzo wczesnie i w ogole bym ich nie nosila), jezeli wada jest bez zmian przez2 lata to mzona isc na laser i mam nadzieje ze mi sie uda w 2012!! bo nie moge nosic okularow...jestem za stara zeby sie do nich przyzwyczaic - do ciaglego noszenia, plus moja mama mi pwoeidzilaa ze wygladam jak ''stara malenka'' ;-(

Gość sesiii
Nie zakładaj okularów. To był mój największy błąd. Ruszaj do ćwiczeń batesa, jakieś tabletki na wzrok, ogranicz tv i kompa. Może kup okulary ayurwerdyjskie? ( takie z dziurkami).

Gość niallerek
nie dziwcie sie, ze minusowa wada wam sie powieksza, bo przy tej wadzie wzroku to jest naturalne, czesto podskakuje i dopiero w jakims wieku staje, ale sie jej nie da wyleczyc . nie powiększa się tylko wada na plusie, da sie ja wyleczyc bo sie zmniejsza

Gość gość
Mam dosyć sporą wadę i astygmatyzm. Noszę okulary i soczewki. W soczewkach jest mi wygodniej, ale i tak nigdzie nie wyjeżdżam nie mając przy sobie okularów. Ćwiczenia i odpowiednia dieta przy wadzie wzroku to jedna rzecz, a okulary i soczewki druga, której nie da się przeskoczyć . Jak ktoś nie ma przekonania do soczewek, to najlepiej wypróbować za darmo jednodniowe https://www.acuvue.pl/soczewki-kontaktowe/trueye/zalety Mnie jest łatwiej z soczewkami o tyle, że są wygodniejsze przy uprawianiu sportu, który uprawiam (amatorsko) od szkoły podstawowej.

Najnowsze wyniki badań dowodzą, że zastosowanie pełnej korekcji krótkowzroczności, ma istotny wpływ na ograniczenie jej postępowania. Udowodniono, również, że niedokorygowanie (korekcja zbyt słabymi szkłami) lub brak korekcji, prowadzi do szybszego wzrostu krótkowzroczności. Dlatego myślę, że jednak lepiej będzie jak zakupisz okulary. Nie warto tak się ich obawiać - dobrze dobrane okulary dodają uroku. Np. na stronie Kodano.pl mają bardzo szeroki wybór modnych opraw, z których na pewno coś Ci się spodoba.

Gość milka265
Jeśli ma się powyżej 18 lat to wadę szybko można zlikwidować za pomocą laserowej korekcji wzroku. Słyszałam wiele o nowej metodzie jaką jest zabieg Lentivu. O szczegóły można pytać w klinikach Optegra. Bardzo polecam.