Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koza nie wie

czy inteligencja człowieka obniza się na stare lata?

Polecane posty

Gość koza nie wie

jak sądzicie?

NIestety tak. zaczyna po 30-ce. pamięć także się pogarsza. W dużej mierze również liceum niszczy inteligencję.

Gość wrwqrqrwq
e tam po 30 bzdura pedaly

Gość wefwefwef
ja wlasnie tez zauwazylam ze starsi ludzie jakby mniej pojmują :( tos mutne :( do mojej prababci musialam mowic jak do dziecka :O

Gość Facet ten Prawdziwy
Inteligencja u mezczyzny odpowiada wielkosci jego chuja.

Gość wrwqrqrwq
ale to dopiero ok 50 i trzeba cwiczyc glowe a nie m jak milosc

Iloraz inteligencji się obniża, jeśli się nie ćwiczy swojego umysłu. Z głową tak jak z ciałem. Nawet młodzi mogą ogłupieć.

Jak przestajesz sie uczyc to glupiejesz - bo komorki odpowiedzialne za myslówe, umieraja, kiedy przestajesz czytac, myslec jakos inteligetnie i sie nie regeneruja niestety :P

Gość koza nie wie
k.............de belek spadło mi moje iq ,faktem jest że jest tak wiele tych testów na inteligencję ,ze chyba już nie łapię ,który jest ten naprawdę uznany........teraz mam 119 i załamałam się

koza nie wie Ja tam w żadne testy nie wierzę. I tak życie to weryfikuje po swojemu. Zresztą, inteligencja ma tak wiele aspektów, że bezsensownym wydaje mi się mierzenie wszystkich tą samą miarą.

tak, trochę spada; ale: - rośnie doświadczenie, mądrość życiowa; - niektórzy na starość nie myślą już tak sprawnie, ale nie musi tak być, bo to może wynikać np. z miażdżycy, itp. (czyli: masła nie jeść:)), można sobie zadbać o sprawność umysłową na stare lata przez różne ćwiczenia (np. krzyżówki, łamigłówki, itp; szydełkowanie podobno też tak działa, różne jeszcze są ćwiczenia) - część neuronów w mózgu pada, ale np. dzięki takim ćwiczeniom tworzą się dodatkowe połączenia, i te padnięte neurony są niejako zastąpione liceum może niszczyć nie tyle inteligencję, co takie twórcze myślenie; jak jest dużo pamięciówy - to powoduje wysiłek intelektualny i taki trening dla mózgu

Facet ten Prawdziwy Inteligencja u mezczyzny odpowiada wielkosci jego chuja. U ciebie z pewnością. Tym bardziej, że masz mikroskopijnego :O

Gość koza nie wie
wstyd mi było nawet wydrukować certyfikat..........ale plama!!!

Gość koza nie wie
moje liceum trwało aż 5 lat i chyba stąd te braki hehehe:)

Gość koza nie wie
chyba barani jeśli kobieta ma wilczy apetyt

Gość koza nie wie
na następny nikt mnie już nie namówi !

Gość deeper.
Tak. Nasze nawyki zywieniowe maja wielki wplyw na to, w jakim stanie bedzie nasz mozg w wieku 50 czy 70 lat. Im wiecej tluszczow nasyconych i cukru rafinownaego, tym wieksze ryzyko "glupienia"

Gość koza nie wie
Nikt nie jest mądry przed szkodą a tabliczka czekolady to jedna wielka aksamitna rozkosz!

Gość gg maniacy
hehe to nie chodzi o to czy sie obniza czy nie jezeli mam 28 lat i nadal jestes aktywyny(doktorant,czy ktos kto "tworzy") to mysle,ze twoja inteligencja nie opadnie trzeba byc aktywnym i sie rozwijac

Gość koza nie wie
w wielu dziedzinach z braku czasu ,kondycji i siły niestety muszę odpuścić rozwijanie. Naprawdę młodym jest lżej , mają kondycję . i mniej obowiązków ,ale czy studia ,a nawet doktorat daje gwarancję logicznego kojarzenia ? Chyba nie w tym rzecz .Myślę ,ze bystrość i szybkie analizowanie to wrodzona rzecz.

Gość Mieszkańcy Rygi
I tak Caram nie budjesz!!!!