Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjsssyyy

co na zaparcia u dwulatka?

Polecane posty

Gość jjjsssyyy

mój synek ma 21 miesięcy. od tygodnai robi kupę co 2 dni. jest ona dość zwarta, widzę ze wypróżnienie isę sprawia mu trochę trudności. nie płącze, nie boli go itd ale musi isę "napracować' żeby się wypróżnić. nie boli go brzuszek, poza tym jest radosny, zdrowy, bawi isę it.d wiec cyba nie jest to tak powazne. ale chciaąłbym dać mu suszoną morelę, albo garść rodzynek - chyba pomoże/ jak sądzicie?? do mamy nie zadzwonię, bo się zawsze wszystkim bardzo przejmuje, a tesciowa jest teraz w szpitalu... dziękuje

no to jest wlasie normalna kupka, dorosly tez musi sie czasem napracowac, moja zaczela tez sie tak wyprozniac w okolicach 2 latek, tak jakby juz jej sie unormowalo, dawaj duzo do picia, i rozne produkty które rozluzniaja kupke

Gość oliwia.78
z doswiadczenia wiem , ze jablka pomagaja na zaparcia , albo jak jest gorzej to mozna dziecku dac czopek glicerynowy , bedzie dzialal

Gość jjjsssyyy
?

Gość oliwia.78
a i faktycznie dozo do picia napojow

Gość jjjsssyyy
no właśnie, ale jakie/ jabłka wiadomo,działają różnie, mogą rozluźnić mogą pogorszyć. ta kupka jak na moje jest trochę zbyt zwarta... nie wiem. dam mu pół jednej moreli, na pewno nie dostanie od tego bieunki. przeciez nie dam mu 3,4 bo p otylu to ja mam problem :P dziękuję wam

Gość jjjsssyyy
pije dużo, głównie wodę mineralną lub przegotowaną, nie pije w ogole soków bo nie lubi.

dawaj dziecku kanapki z chleba razowego ale koniecznie z Lidla taki pakowany w prostokątne okpakowanie (bo są tez kwadratowe) nie pamiętam firmy ale Landgut chyba. Gwantuje Ci ze mu sie unormuje, o ile bedzie mu smakowac :/

Gość jjjsssyyy
dzięki ale z lidla niczego dziecku do jedzenia nie dam ,sama kupuje tam tlyko chusteczki higieniczne...

Gość jjjsssyyy
ale chleb ciemny bardzo lubi. mysle, że te kupki mają zwiazek z tym, że synek od 2 tygodni odmawia jedzenia obiadów, a co za tym idzie, warzyw. zjada obiad co 4-5 dni najchętneij nalesniki. spróbuję jednak z 1 malą morelą.

Mój synek mam podobny problem, tyle że odstępy między wypróznieniami są większe. ja daję mu do podjadania śliwki suszone lub gotuję kompot z tych śliwek i pomaga:)

Gość jjjsssyyy
kartko, pomyślałam też o śliwkach, wiadomo sprawdozna rzecz. ale mnie po nich okropnie przeczyszcza, obawiam się że dziecko po jednej też mocno przeczyści. a co innego dorosły, co innego niespełna 2 letnie dziecko. dzięki za radę, a ten kompot to myslisz, ze ma łagodniejsze działanie???

Gość jjjsssyyy
tak miałam przygody z lidlem, np. przecenione zielone skrzydełka kurczaka, albo splesniały chlleb

takie sliwki zalewam wrzątkiem i przykrywam talerzykiem, jak naciągnie daję małemu do picia, śliwki jje i nic mu nie jest. Pozdrawiam:)

Gość vcvn
KIWI pomaga po ok. 15min

Gość My też
Moj synek też miał problemy w tym samym wieku. Herbatka ułatwiająca trawienie z Hippa + jedno jabłko dziennie i do picia częściej sok jabłkowy. I teraz wszystko super się unormowało.