Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona ja

ciąża i ustępujące objawy?

Polecane posty

Gość zaniepokojona ja

jestem w 8 tc i od jakichś trzech dni niektóre obajwy, które były nasilone we wcześniejszych tygodniach, staly się dużo lżejsze. Wczesniej było mi całymi dniami mdło, a teraz powoli przechodzi, piersi rano i w ciągu dnia bolą troszkę mniej (ból troche się nasila wieczorem) i nawet powoli przechodzi wstręt do słodyczy. Niepokoi mnie ta sytuacja, bo podobnież takie rzeczy ustają około 12 tc. Czy któraś z Was miała lub ma podobnie?

ja na twoim miejscu ucieszyłabym się, że mdłości mi przeszły... ja w tej chwili zaczęłam 23 tydzień i objawy typu mdłości i rzyganki towarzyszą mi do dziś!!! ciesz się moja droga!!!

Gość kada recepta ważna jest
ja w ciąży miałam tylko 2 dni mdłości, więc to normalne. Poza tym czułam się całą ciążę świetnie. Nie rozumiem dlaczego martwi cię to, że dobrze się czujesz?

Gość zaniepokojona ja
nie tyle martwi mnie to, że się lepiej czuje, ile to, ze się zmieniła nagle sytuacja. Aż się boję to napisac, ale przyszlo mi do glowy, czy ciąża nie przestała się rozwijać

Gość kada recepta ważna jest
dziewczyno, co też przyszło ci do głowy???? Zamiast się cieszyć, że dobrze ją znosisz, to wymyślasz jakies durnoty. Ciąża to nie choroba, więc nie brakiem bólu czy dolegliwości masz się zamartwiać. Poza tym twoje nerwy przenoszą się na dziecko, więc przestań wymyslać bzdety i ciesz się, że jest ok

no co ty!!! nie ma ciąży która przebiega książkowo... nie sugeruj się opisami w kalendarzach ciążowych... skup się na tym, żeby zdrowo się odżywiać i nie stresować...

Gość saleminka8
ja mam to samo z piersiami dzisiaj,wczoraj to nawet rąk do góry nie mogłam dać a dzisiaj nie bola aż tak. Ale źle jej piszecie,jak ma obawy to powinna iść do lekarza. Ja miałam kiedyś objawy takie,że piersi bolały bardzo-a potem ból zmniejszył się a to nie było dobrym znakiem,bo po 3 tygodniach okazało sie,że dziecko umarło. Z tymi mdłościami to różnie bywa,jedni mają długo,inni kilka dni,tygodni...i mijają,ale co do piersi to nawet mnie to martwi,chociaż nadal mam ciężkie i po dotknieciu bolą ale nie tak jak wczoraj-może ciśnienie inne...nie wiem

Gość saleminka8
dla świętego spokoju bym poszła ;) bo stres nie jest potrzebny

nie no to oczywiste, że ciężarna żeby rozwiać wszelkie wątpliwości powinna odwiedzić swego zaufanego gina i odetchnąć z ulgą :-)

Gość zaniepokojona ja
"Ja miałam kiedyś objawy takie,że piersi bolały bardzo-a potem ból zmniejszył się a to nie było dobrym znakiem,bo po 3 tygodniach okazało sie,że dziecko umarło" własnie obiło mi się coś takiego o uszy, dlatego jestem zaniepokojona. Jutro mam wizytę u lekarza, więc moje wiątpliwości zostaną rozwiane (mam nadzieję, że pozytywnie)

O rany..A ja mam koleżanki, które miały silne objawy ciąży pomimo tego, że płód nie żył od kilku tygodni - samopoczucie to nie wyznacznik zdrowej ciąży!

Gość saleminka8
ngLka O rany.. A ja mam koleżanki, które miały silne objawy ciąży pomimo tego, że płód nie żył od kilku tygodni - samopoczucie to nie wyznacznik zdrowej ciąży! Zrozum ,że martwimy się. Ja starałam się o dziecko 1,5 roku a jak nam się udało to straciłam je,na patologi ciąży spotkałam się z takim czymś,że jak były kobiety na podtrzymaniu to lekarze pytali niekóre o bolesność piersi i badali im je i to nie były już zaawansowane ciąże,tylko młode 7tc i 9tc. Teraz jestem w kolejnej ciąży i każda zmiana jest dla mnie strachem i niepokojem. Samopoczucie mam dobre a dolegliwości to chyba 2 sprawy samopoczucie mam ok, dolegliwości np.związane z piersiami osłabły

Gość saleminka8
zaniepokojona ja jeśli tylko troszkę mniej bolą to sądzę,że nie ma się czym przejmować ;)

Witam :) Mam taki problem,ostatnia miesiączkę mialam 20 stycznia,trwal 7 dni.Od tej pory miesiączka się nie pojawila,wspomne,ze cykle mam baardzo nieregularne i właściwie nigdy miesiączki nie mam w planowanym terminie(spóźnia się).Z chłopakiem kochałam sie 14 i 22.02 (z zabezpieczeniem) wiec bylyby to dni nieplodne(chociaz nie moge stwierdzic w 100% ze względu na nieregularność miesiączki) :) w ta sobote czyli 7.03 robilam test AMIL wyszedł negatywny.24.03 ide do ginekologa,więc sie wszystkiego dowiem,ale chciałam sie Was zapytać czy byłoby możliwe żebym była w ciąży??

Gość saleminka8
ja_ka masz swój temat,nie pisz tego gdzie popadnie! ah te złosci w ciąży :):)

Gość zaniepokojona ja
saleminka8, ja mam bardzo podobne przemyślenia do Twoich. Równiez starałam się z mężem o to dziecko 1,5 roku i dlatego bardzo dokładnie obserwuję swoje ciao i swój organizm. Wiele rzeczy teraz można przeczytać i jedną z nich były własnie jakies tam info o ciążach obumarłych, stąd mój temat dzięki za wsparcie :)