Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koral1234

życie dzieci rozwodników

Polecane posty

Gość koral1234

Dzieci męża mają już 18 i 19 lat. Płacimy im wysokie alimenty, do tego prezenty (ubrania, komputery) i jeszcze kieszonkowe. Mój mąż długo wychodził na prostą po rozwodzie (8 lat), zarówno psychicznie jak i finansowo. Teraz zaczeło nam się dobrze wieść (poznaliśmy się 2 lata po rozwodzie). Jego była to trwoni pieniądze i nic nie stara się o schludny wygląd domu (20 lat nie remontowana łazienka), ani standard życia dzieci z którymi żyje. Zastanawiam się, że dzieci powinny żyć na takiej stopie jak ojciec, jest to wskazanie tez prawne. Czy powinniśmy wyremontować byłej żonie mieszkanie? Chciałabym, żeby dzieci męza żyły dobrze, ale nie czuję, żebyśmy musieli podnosić standard życia ex. Co Wy na to?

Gość ja to myślę
powinnaś byłej żonie kupić apartament w Dubaju na wyspie palmie, gulfstreama i lamborghini gallardo

Gość koral1234
Dzięki, na to nas jeszcze nie stać. A co z dzieciakami. Gniotą się w cisnym mieszkaniu w syfie?

Jeżeli oboje mają prawo opieki, to przecież dzieci mogą zamieszkać z wami.Inna sprawa, że są już pełnoletnie. Standard powinien pochodzić od obojga rodziców. Nie macie obowiązku remontować mieszkania jego ex.

Gość na remont szkoda
lepiej wroc do liceum bo poziom twojej wypowiedzi swiadczy o tym, ze twoj pan to chyba cie w jakis slumsach odnalazl.

Gość koral1234
Nie chcą (mieszkamy w innym mieście). A le za to uważają, że ojciec powinien im i ich matce bardzoej pomagać, bo teraz lepiej sie mu wiedzie. (tak wytłumaczyła im to mama)