Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duka

bardzo słaba druga kreska

Polecane posty

Gość duka

Dziewczyny proszę pomóżcie! Zrobilam już 3 testy i dalej nie wiem czy to ciąża czy nie. Pierwszy zrobiłam 3 dni temu - wyszła bardzo słaba ledwo widoczna bladziutka kreska (Pink test). Od mniej wiecej tygodnia utrzymuje mi sie temperatura na poziomie 37,1-37,2 (ale mam lekki katar może to od tego), bolą mnie piersi tak jak na kilka dni przed okresem, teraz doszły bóle w krzyżu. Ponieważ mam ogólnie problemy z jajnikami i okresy mam strasznie rozregulowane (nawet 6-miesięczne cykle) to nie mogę liczyc na odpowiedz związaną ze spozniajacym sie okresem - na to nie ma co liczyc. Dziś nie wytrzymalam i zrobilam z pierwszego porannego moczu Bobo-test - raczej nie bylo na nim drugiej kreski, a jesli juz to pod swiatlo i raczej przypominala cień cienia niż kreskę. To już mnie zbiło z tropu bo już się od kilku dni nakecałam że to ciąża, więc znowu postanowilam z drugiego moczu zrobic kolejny Pink Test - znowu po 5-6 minutach słaba druga kreseczka (ledwo widoczna, ale jednak). I teraz to juz sama nie wiem co mam myślec, wszystkie objawy jak przed okresem, ale okres nie nadchodzi (najgorsze ze nigdy nie wiem kiedy by miał nadejsc...) Prosze napiszcie jakie macie doswiadczenia w tym temacie - ja chyba oszaleje z tej niewiedzy - bardzo chce miec dziecko i w sumie objawy pasuja, ale byc moze to moja psychika? Bede ogromnie wdzieczna za wszelkie opinie i odpowiedzi!!

Gość duka
a masz jakiś test do polecenia? zrobilam dwa rozne Pink i Bobo, na Pink wychodzi bardzo slaba kreseczka, na Bobo - nic, albo ewentualnie jakieś złudzenie...

Jezeli nie bylabys w ciazy-nie byloby drugiej kreseczki,nawet ledwo widocznej.Ja zrobilam test trzy dni po teminie spodziewanej miesiaczki i byla slabo widoczna kreska.Poszlam tydzien pozniej do ginekologa i okazalo sie ze jestem w ciazy:)

Gość Reninka
Zrób test z krwi na poziom hormonu beta HCG, wykrywa już bardzo wczesną ciążę, wcześniej niż testy z moczu, będziesz miała 100% pewności, jak pójdziesz rano to wynik będzie za kilka godzin. Kosztuje ok. 25-30 zł.

Gość duka
rany, to by byla najwspanialsza wiadomosc na swieice dla mnie:) Naprawde mam spore problemy ginekologiczne, ale lekarze mowia ze jest szansa ze zajde, od polroku aktywnie sie staramy choc gdzies tam w srodku ciagle mam zakodowane ze szanse sa marne... dlatego tez tak bardzo sceptycznie podchodze do testu - po prostu nie chce mi sie wierzyc, ale gdyby sie okazalo ze jednak... nie wiem czy nie umarlabym odrazu ze szczescia:):):)

no wlasnie jak to jest?robienie testu przed terminem miesiaczki nie ma sensu?bo mam dziwne objawy,zrobilam test,ale wyszedl negatywny...termin miexiaczki za tydzien....kluja mnie jajniki,boli w krzyzu i mam uczucie rozdymania podbrzusza juz od 2 tygodni....

Gość duka
a ile sie czeka na wyniki takiego testu z krwi? I czy trzeba na takie badanie miec skierowanie od lekarza czy moge sama podjechac do przychodzi czy jakiegos laboratorium i zrobic badanie?

ja miałam tak jak Ty. Pierwszy test bardzo słaba kreska i to po godzinie, potem drugi za 2 dni z rannego moczu i znowu ledwo widoczna. Dzis jestem w 24 tc :) Gratuluje kochana bedziesz mamusią

Gość ollllllllllllllka
to nie tak:) na teście chyba własnie pink ta mautka delikatna kreseczka jest widoczna zawsze.Zrób 5est za kilka dni:)

Gość duka
:) no i jak tu nie miec wątpliwości:) Ale dzięki sliczne kochane za wszelkie opinie:) hustawka nastrojow dzis u mnie jest nieunikniona:) Chyba pojade gdzies robic ten beta test, bo z nerwow nie wyrobie

Gość duka
a co tez sadzicie na temat objawow? Czy te mdłości typowo ciążowe zawsze rzcezywiście są na tyle duże że nie pozostawiają wątpliwości? tak slyszalam. Ja czasem mam mdlosci, ale zeby takie silne to nie, nie bardzo chce mi sie jesc, szczegolnie nie bardzo moge myslec o miesnych daniach, raczej ide w kierunku twarozkow i jogurtow naturalnych. A moze po prostu wsyztsko to wymyslam, bo bardzo chce aby jednak to byla ciaza i sie doszukuje objawow? Napiszcie prosze jakie mialyscie doswiadczenia z tym zwiazane:)

duka mi sie wydaje ze to ciaza ja tez robilam pink test i wyszla bladziutka kreseczka :) a teraz jestem w 10 tygodniu ciazy:) trzymam za ciebie kciuki...zrob sobie test bhcg

Gość duka
dzieki sliczne, trzymaj please bardzo mocno:) może się uda:) napisz prosze ile sie czeka na wyniki takiego testu?

coś Ty te całe mdłości to nie koniecznie dotyczą wszytkich kobiet. Chyba tylko w serialach jak w ciąży to od razu wymioty :D Ja miałam mdłości ale zazwyczaj jak robiłam się głodna a jak juz było mi nie dobrze to nawet jesc mi sie nie chciało. WYmiotowałam moze z 2 razy jak sie przejadłam :)

duka ja do tej pory nie mam zadnych mdlosci co jedynie to wczesniej mialam bol podbrzusza tak jak na @ a teraz bol kregoslupa w czesci dolnej ale nie wiem dlaczego tak mam:( dziewczyny czy wy tez mialyscie bol kregoslupa w 1 trymestrze??

Gość duka
karmelku, ja nie wiem czy jestem w ciazy czy nie, ale bole na dole kregoslupa mam, tak jakby delikatnie nerki bolaly czy w krzyzu jakis bol. No ale ja zaden ekspert na razie, jak zrobie test to juz byc moze bede miala prawo sie wypowiadac:) ale moja kolezanka jest w ciazy i takie bole ma, wiec chyba to nic strasznego...

Gość duka
:| badania bede mogla zrobic dopiero jutro rano + kilka dni czekania :( nie wytrzymam z tych nerwów, ech...:(

Gość fsvdfv
Ja mam tylko takie doświadczenie że gdy nie wyrzucę testu od razu po ukazaniu się wyniku, to po długim czasie w polu testowy widać to miejsce gdzie by się pojawiła kreseczka, gdyby się miała pojawić. Po prostu test przesiąka do końca i widać co tam jest ukryte ale to wcale nie jest ta właściwa, druga kreska.

ja robiłam test 3 dni po planowanym nadejściu @ i pojawiłasię słaba kreseczka, alejednak była ewidentnie widoczna, zrobiłam drugi - innej firmy i to samo, słaba kreska. w ciązy jestem, idzie już 12 tydzień. niestety nic innego nie pomoże jak cierpliwość plus kilka dni i powtórzenie testu. są osoby którym test nie pokazuje ciąży nawet i tydzień po spodziewanej @

Gość duka
no wlasnie rozmawialam teraz z kolezanka, ktora jest w 8 tygodniu. Miala podobna sytuacje, a lekarka jej powiedziala, ze nawet slaba kreska zawsze oznacza ciaze, po prostu albo jest to wczesna ciaza, albo tez moze byc wynikiem tego ze nawet poranny mocz moze byc rowodniony, bo np. poprzedniego dnia duzo wody sie wypilo. Jejku, jakbym chciala uslyszec ze zostane mama:) Najwiekszy cud w moim zyciu by sie zdarzyl:)

Gość duka
:):):) 33,7 mIU/ml

Gość o nie mogeeee
to wynik bety? ktory tydzień?

Gość duka
wg tabeli to między 1 a 3 tygodniem, wiec bardzo wczesna ciaza, ale ciąża:):):)

Gość gratulacje

Gość duka
dzieki sliczne:) jutro lece do lekarza na potwierdzenie tego superowego faktu, ale chyba sama jesczze do konca wszystkiego nie uswiadamiam:) jak juz wszystko do mnie dotrze to trzymajcie kciuki zebym nie zwariowala ze szczescia:)

Gość marta985
co sądzicie o teście PINK TEST jest wiarygodny używał ktoś??

Gość martynaolejnik
hej pomozcie od 15 dni nie dostalam okresu brzuch mam wzdety zrobilam dwa testy i nic o co lotto ??

do autorki: przy takiej wartosi bety hcg lekarz nie zauwazy jeszcze ciazy w macicy. ja bym poczekala i powtorzyla bete za dwa dni. odpowiedni wzrost bedzie dobrym znakiem. a w ktorym dniu cyklu robilas bete?

Gość wątek jest z 2009r.
więc autorka nie odpowie. ;)