Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malazagubionamimi

...Tylko szczerze - opłaca mi sie? ... miec tyle lat i isc na studIA-przyczyT.

Polecane posty

Gość malazagubionamimi

hej... mam 21 lat.. i od tego roku po raz kolejny pragne od października rozpaczac moje wymarzone studia -filologia ang-... tylko .. zatsanwiam si eczy jak je juz jakis cudem skobcze czy nie bede juz no... za stara zeby dopiero zaczac uczyc.... bo wszytkie dzeiwczyny w miom wieku w sumie to teraz JUZ KONCZA licencjata a ja dop bym sie do tego zabierała.. :( wiec jak oronie tego mgr. to bede miec juz 26 lat!:( ... i zastanwiam sie czy lepsze jest nkjo czy normanle studia filologi ang... np. nkjo sanok i ksw krk.. pomozecie?:(

Gość lalineczka
pewnie, że się opłaca! Ludzie i w wieku 30 lat zaczynają studia. Nawet się nie zastanawiaj, tylko biegiem marsz na te studia!;)

Gość i w wieku 40 lat niektórzy
zaczynają studia więc gdzie ty masz problem?

Gość Basia 1001
Zacznij od razu... bo im bedziesz starsza to tym bardziej będziesz żałować że nie zaczełaś jak miałaś te 20 parę lat...

Gość malazagubionamimi
...jzu zaczelam jeden kierunek w rok po skonczeniu LO... zakonczylam go z zaliczneiem piewrwszego roku... potem zmienielam kierunke namoje marzenie - ale nie dalam rady.. poporostu bylam za slaba... i psychicznie i z moja wiedza bylo kiepsko.. a ze sie dostalam do grupy baaaardzo silnych ludzi z ang to uwierzcie mi ze dopingu nie ma absolutnie ZADNEGO:( ... wiem czego chce.. bardzo chce zost nauczycielem a z czasem tłumaczem... ale moje sie ze poposrtu nie dam rady... teraz juz mam te21 co później? .. oooo jezu.. juz nie moge przestac o tym myslec.. wiem ze ludzie studiuja majac te 30/40 lat ale z reguly to sa studia jak zarzadzanie itd. ... a zeby zosta nauczycielem trzeba (CHYBA,tzn tak mis ie wydaje) kariere rozpoczac znacznie wczesniej... moge sie myslc.. ale... :(

Gość ejbisi
Opłaca się! Naprawdę nikomu nie zrobi różnicy że jesteś te 2 lata starsza. Poza tym na studiach też ludzie robią sobie przerwy, biorą urlopy dziekańskie, więc to nie jest tak że każdy kończy w terminie. Idź na te studia, skoro to twoje marzenie :) Jedyny problem jaki widzę u ciebie to brak pewności siebie i brak wiary w swoje umiejętności - popracuj nad tym ;) Trzymam kciuki :)

Gość ejbisi
PS.Ja też zaczęłam swój wymarzony kierunek - iberystyke - jak byłam w twoim wieku, teraz mam 22 lata i rozważam rozpoczęcie jeszcze kolejnego kierunku. I mam baaardzo dużo znajomych, które w wieku dwudziestu kilku lat, po skończeniu jednego kierunku zaczynają drugi.

ja też mam 22 lata prawie a dopiero jetem na 2 roku Planuję wziaść dziekankę bo jade do rok do Niemiec zeby podszlifować język-studiuje germanistykę i tez skoncze jak bede miala 26 lat Ale to nie ważne ważne ze chce studiować i ze zrobie wszystko żeby skończyć te studia:) Takze nie zastanawiaj sie i idz:)

Gość Igiełka80
Poszłam na studia w wieku 21 lat. I skończyłam je w wieku 26 lat. Do głowy mi nie przyszło, że jestem za stara, a na moim roku miałam starszych nawet jeszcze rok od siebie. Przesadzasz dziewczyno. W Twoim wieku na żaden kierunek nie jest za późno. Powiem więcej w sam raz !

Gość malazagubionamimi
...ehhhh..no tak ale czy majac tyle lat nie jest 'za pozno na kariere' nauczycielska?:(

Anglistów w szkole teraz bardzo potrzeba, więc nie ma obaw, że w wieku 26 lat nikt cię nie zatrudni. Zresztą, praca jako nauczyciel to naprawdę nie jest wielkie osiągnięcie, więc o tego rodzaju karierę się nie martw, na pewno masz szanse. Co do tłumaczeń, radzę porzucić marzenia. Skoro nie poradziłaś sobie na anglistyce, to o czym tu mowa. Uwierz, wiem, co mówię, znam tę branżę.

Gość jak nie pojdziesz
to zawsze bedziesz tego zalowac