Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja_ka

Czy to ciąża??

Polecane posty

Witam :) Mam taki problem,ostatnia miesiączkę mialam 20 stycznia,trwal 7 dni.Od tej pory miesiączka się nie pojawila,wspomne,ze cykle mam baardzo nieregularne i właściwie nigdy miesiączki nie mam w planowanym terminie(spóźnia się).Z chłopakiem kochałam sie 14 i 22.02 (z zabezpieczeniem) wiec bylyby to dni nieplodne(chociaz nie moge stwierdzic w 100% ze względu na nieregularność miesiączki) :) w ta sobote czyli 7.03 robilam test AMIL wyszedł negatywny.24.03 ide do ginekologa,więc sie wszystkiego dowiem,ale chciałam sie Was zapytać czy byłoby możliwe żebym była w ciąży??

Gość saleminka8
jesli cykle masz bardzo nieregularne to nie możesz nic powiedzieć o dniach płodnych,bo nie wiesz kiedy się pojawią,przy nieregularnych cyklach mozesz mieć cykl hmm np.56dni i więcej a to wymaga zbadaniu hormonów. Lekarz Ci nic nie stwierdzi,tylko badanie z krwi,ja dzisiaj byłam u lekarza-jestem w 5tyg i 2 dniach i nic nie widział i nie wyczuł podczas badania,bo ciąża jest za mała na to by mógł ją wyczuć. A jak nie wiesz nigdy kiedy dostaniesz okres to skad wiesz ze w dni gdy kochałaś się z chłopakiem były dniami płodnymi-bo jeśli były a stosunek był w prezerwatywie to są nikłe naszne na ciąże. Poprostu masz długi cykl i tyle. Niech lekarz zleci badanie hormonów,bo możesz mieć problemy z poczęciem dziecka jak będziesz je chciała-z winy długich cykli :)

Gość gryczka
Długie cykle koniecznie do zbadania. Ale to nie ginekolog, tylko da Ci skierowanie na badania z krwi, jak koleżanka wyżej napisała. Jeśli kochałaś się z zabezpieczeniem, to czemu boisz się, że możesz być w ciąży? Jeśli gumka nie była dziurawa, nie pękła, nie zsunęła się, to szanse są bliskie zeru.

nie czytając na odległosc stwierdzam tak to ciąża

to,że mogą być niepłodne wyliczylam na podstawie miesiączki w grudniu (13.12) :) wieem ze to głupie,ale juz próbuje na wszelkie sposoby zrozumieć te dni płodne i niepłodne ;p no ide ide mam nadzieje,ze coś zaradzi na ta nieregularność :) bo gdyby to byla ciąża byłabym w wielkim szoku bo powodów by się bać nie mam,ale skoro sie tak spóźnia.... jednak mam nadzieje,ze test sie sprawdził :)

Gość saleminka8
gryczka a jeśliw sklepie robili dziurki dla zabawy :P a co do ostatniej wypowiedzi -to śmieszne :) przepowiedz mi też coś fajnego :) np.płeć dzidzi ??:) hehe Pozdrawiam

Gość saleminka8
nigdy ie porównuj kilku cykli ze sobą-bo tamten miałaś np 30 dni a ten?? jeszcze się nie skończył,wiec zero argumentów ja miałam tak 1 sierpień 16 września wiem na poddtawie mierzenia temperatury że kolejny powinien być 12 listopada (lutealna u mnie 13ni-wyższych temperatur) nie było i ciąża sie okazała poroniłam i miałam zabieg 15 stycznia okres był 22 stycznia i wedłu mierzenia temperatur powinien być 1 marca i nie było-3 test beta hcg i ciąża więc nie sugeruj się cyklem z grudnia,bo jaki widzisz zle się sugerujesz,ciąży raczej nie ma okresu też,wiec cykl bedzie inny niz ten z grudnia nie masz regularnych np co 28 czy 29,30,31,32 więc nie wyznaczaj dni płodnych według poprzednich cyklibo niebawem mozesz mieć gromadke dzieci