Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta osoba ma chyba downa

krem EMLA-polecace? znieczulający

Polecane posty

Gość ta osoba ma chyba downa

Gość ledwo co znieczula
małam laserowo usuwana brodawkę niby w znieczuleniu kremem emla :P piekło jak by mnie papierosem przypalali :P

słaba?? oj chyba nie , bo do tego stopnia obkurcza naczynia krwionosne i nerwy ze usuwanie np naczyniakow za jej pomoca nie ma najmniejszego sensu. A swoja droga nie mowie o jakis wielkich pzeszczepach tylko drobnych, w wielu klinikach sie z tym spotkalam a z dermatologia niestety mam duzo doczynienia od ponad 20 lat

no to ja bardzo dziekuje za wszelkie zabiegi pod kremem emla :o na mnie on wogole nie dziala, zerowe dzialanie znieczulajace, nie wiedzialam, ze taki krem jest stosowany w medycynie :o

aha no i podstawowa zasada czy stosuje sie prawidlowo, niestety trzeba dokladnie przestrzegac czasu przed zabiegiem i odpowiedniego nalozenia kremu bo inaczej faktyczie nic nie da

Litle miss - to tak jest ze wszystkim temu napisalam na poczatku ze zalezy od wielu czynnikow tak naprawde. A przeciez tak samo jest z innymi lekami na jednych dzialaja na innych nie. Dlatego dobrze jest przed jakim planowanym zabiegiem wyprobowac w domu i ewentualnie poinformowac lekarza ze krem nie dziala :)

Gość Zuzanka37
Mi nasz pediatra nie chciał nigdy przepisać tego kremu chociaż prosiłam go o to.Tłumaczyłam że dziecko po pobycie w szpitalu (zapalenie płuc) panicznie boi się wszelkiego rodzaju zabiegów ,a szczególnie zastrzyków lub pobierania krwi.Stwierdził że panikuje a dziecku to się udziela.Całkiem niedawno znalazłam krem bardzo podobny do Emli nazywa się Dr.Numb jest dostępny bez recepty a cena podobna do Emli.Mam nadzieję że następne badanie krwi obędzie się bez krzyku i stresu dla mojego dziecka.

Gość artyy
Bez recepty dostępny jest krem Swiss Medical ( www.naporost.pl ). To jest oryginalny krem znieczulający zawierający lidokainę. Jest bardzo mocny, mocniejszy od podobnych kremów sprzedawanych na receptę. Naprawdę więc działa przy wszystkich zabiegach z użyciem igły. Sprawdzi się do tatuażu, piercingu, makijażu permanentnego itp.

Gość hagart
Witamy. W naszym salonie zawsze stosujemy kremy znieczulające, nie kłujemy naszych klientów. Jeśli szukasz czegoś podobnego to to się chyba nazywało swiss medical. Na pewno dostaniesz to tutaj www.naporost.pl .

Gość gość
Ja stosuję u siebie w salonie swiss medical z tej strony www.naporost.pl . Polecam go też do stosowania w domu samodzielnie. Mówię Wam, można spokojnie zapomnieć o bólu. Dostaniesz go bez recepty.

Gość gość
Jak chcesz porządny krem znieczulający to tylko swiss medical od nich www.naporost.pl . Żaden inny nie działa tak szybko i skutecznie jak ten. A wiem coś o tym, bo często to stosuje i stosowałam dużo kremów wcześniej.

Gość tatuator
Emla bardzo dobrze znieczula pod warunkiem prawidłowej aplikacji i odczekania ponad godzine . Miejsce smarowane obficie maścią należy zakryć folią nie ściskając za mocno aby się nie rozpłynęła a krawędzie foli zakleić opatrunkiem tak aby nie wietrzało . Najlepsze działanie jest po 1,5 godzinie . Emla ma składnik obkurczający co dodatkowo przedłuża działanie . Czas działania 45 min do godziny. Sprawdzone przy tatuowaniu jak i usuwaniu tatuażu.

Gość gość
Odsprzedać nienaruszone opakowanie kremu emla. Poli1001@wp.pl

Gość gość
@up wolę kupić nowe opakowanie prosto z dystrybucji. Kiedyś już używałam krem swiss że strony www.naporost.pl i byłam bardzo zadowolona z takiego silnego znieczulenia skóry.

Gość gość
Mogę polecić maść Swiss Medical do miejscowego znieczulania. Rewelacyjnie się przydaje w przypadku mojego synka, który panicznie boi się igły. Wystarczy na trochę przed szczepieniem posmarować rękę i nic nie boli. Szkoda, ze za moich czasów nie było takich preparatów...Maść można dostać bez recepty na stronce www.zenn.pl

Gość Moni 2101
Widzę ze intensywnie ktoś próbuje reklamować Swiss lidocaine niestety stosowałam ją u wielu pacjentów, niestety niewielkie działanie, komfort przy zabiegach igłowych żaden. Emla często uczula i według mnie działa na 30% osób stosujących. Po wielu eksperymentach i testowaniu polecam znieczulenie trójskładnikowe kanadyjskiej firmy Dr.Numb jak dla mnie i moich pacjentów najsilniejsze, szybko działa po ok. 15 min i nie zanotowałam żadnych uczuleń. Polecam.