Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagma_79

przyciąganie

Polecane posty

Gość dagma_79

Czy wierzycie, że podświadomie przyciąga się jeden typ ludzi? Ja akurat w tym momencia mam na myśli facetów, ale moje pytanie jest bardziej ogólne. Mam 30tke i po zrobieniu sobie ostatnio podsumowania, doszłam do wniosku, że wszyscy mężczyźni mojego życia mieli ze sobą jakąś wspólną cechę. Niestety są to rzeczy uniemożliwiające ułożenie sobie spokojnego życia :) Odnosi się to też do mojego małżeństwa, zakończonego totalną porażką. Ostatnio mam myśli, że to ze mną jest coś nie tak, chyba szukam sobie takiego typu...chociaż tego nie chcę.

Gość a po cholere brzydki i niski
pewnie tak bo w końcu wynosi się z domu, relacji, dzieciństwa, wczesnych doświadczeń jakiś swój typ wymagań wizję kobiecości/męskości i takich sięszuka. Chociaż pewnie jak się uprzesz to możesz sobie to uświadomić... jakie cechy i dlaczego ta a nie inne to wtedy możesz w lata coś zmienić :P no zawsze zostaje psychoanalityk :D

Gość dagma_79
u mnie nie do końca chodzi o obraz wyniesiony z domu. Wybieram sobie przeważnie mężczyzn "pokręconych", aż sama zaczynam się bać bo moje zachowanie zakrawa na jakąś autodestrukcje. Mój mąż, który wydawał mi się mega normalny, nie jest już moim mężem, bo nie potrafiłam się z nim dogadać. Zastanawiam się czasem czy to nie dlatego, że właśnie wyglądał mi się taki normalny :)

Gość istnieją
pewnie nikt już nie ma chęci się wypowiedzieć :)

Gość dagma_79
widzę, że nawet moje posty na tym forum są tak beznadziejne, ze sięgaja dna :(

Nie tyle beznadziejne tylko że niektórzy nie potrafią się wypowiedziec an ten temat... cóż trudno mi coś doradzić...

Gość plmokm
moze troche nie na temat, a nawet bardzo.Ale mam juz jakis czs chec pojsc do jakby psychologa(tzn akademickie centrum wsparcia)I czasami jestem juz zdecydowana ale potem mi przechodzi, bo mi sie wydaje ze jak juz pojde to nie dam rady sie otworzyc i powiedziec co mnie meczy.Wiec powiedzcie mi,isc czy nie isc?

Gość Anitkaaa
wiesz, jak boisz sie ze nie otworzysz sie przed psychologiem, to moze napisz najpierw na kartce wszystko, o czym chcialabys z nim rozmawiac, dasz mu do przeczytania i bedziecie mieli od czego zaczac.

Gość Anitkaaa
Dagma, bo z tym przyciaganiem to temat-rzeka. To co napisalas to prawda, poza tym podobno najbardziej atrakcyjne seksualnie s a dla nas te osoby, ktore stanowia nasze przeciwienstwo, dla facetow np wazne jest, zeby partnerka nie przypominala matki czy siostry ( co daje szanse na dobre mieszanie sie genow). Natomiast kobiety przy wyborze partnera podswiadomie kieruja sie zapachem. Nastepna sprawa: preferencje w wyborze partnera zmieniaja sie z wiekiem. I taka ciekawostka jeszcze: niebieskoocy faceci preferuja niebieskookie partnerki, przy innym kolorze oczu albo w druga strone nie ma takiej zaleznosci. Zgadnij dlaczego:) W ogole wiekszosc wyborow nastepuje nieswiadomie, a najwazniejsze decyzje czesto podejmuje najbardziej pokrecona czesc naszej psychiki:) kurcze, musze spadac z tego forum, mam dwie prace do zaliczenia na piatek, a zadnej nawet nie zaczelam.

Gość też się zastanawiam
To chyba nie do końca tak, bo gdy ja się nad tym zaczynam zastanawiać to bardzo przypominam matkę mojego partnera, tak jak ona jestem zielonooką blondynką z tendencją do tycia, mamy nawet ten sam znak zodiaku, obie jedteśmy domatorkami.... mój partner ma niebieskie oczy więc teoria o preferowaniu niebieskookich partnerek sie nie sprawdziła

Gość dagma_79
Wiesz Anitkaaaa Mnie najbardziej chyba pociąga to czego nie mogę mieć :) Może ja podświadomie nie chcę się z nikim wiązać. Ale z drugiej strony jest mi potem przykro i dołują mnie takie sytuacje. Zupełna masochistka :) Najbardziej podobają mi się mężczyźni wogóle nieskłonni do angażowania się...

Gość do dagma_79
Nie jestes sama, ja tez tak mam.Podobaja mi sie nie ci co trzeba.Wlasnie ci ktorzy nie chca sie niby angazowac...

Gość dagma_79
do dagma_79 tylko, że u mnie nie jest to, że oni NIBY nie chcą oni niestety naprawdę nie chcą

Gość Anitkaaa
Dagma, jesli lubisz facetow trudnych do zdobycia, unikajacych bliskosci czy w inny sposob niedostepnych, to moze dlatego ze takie zwiazki wyzwalaja wiecej emocji i adrenaliny. Wiesz ze od przezywania emocji mozna sie uzaleznic? Do postu powyzej, ale tu chodzi o statystyke, to ze twoj facet jest z toba mimo ze nie masz niebieskich oczu nie zmienia faktu ze taka jest tendencja. Na pewno dla swojego faceta masz mnostwo innych zalet:)

Gość Anitkaaa
też się zastanawiam -> a mozna wiedziec ile mieliscie lat jak sie poznaliscie? Bo wlasnie ponoc mlode osoby preferuja partnerow podobnych do siebie, z wiekiem sie to zmienia, kiedy zaczynaja dochodzic do glosu preferencje seksualne.

Gość też się zastanawiam
Mieliśmy 27 lat, więc raczej szczeniakami nie byliśmy ;-)

Gość Anitkaaa
Energiczna Trzydziestolatka -> ale podobne pod wzgledem charakteru czy wygladu? To nie kierujesz sie zapachem ?:)

Gość do dagma_79
U mnie tez nie chca, a to niby to ode mnie , wlasnie tacy mnie pociagaja.Ci ktorzy za mna szaleja, lataja, staraja sie nie pociagaja mnie.