Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolciak17

uczunienie na sperme?? szczypie auuuaaa

Polecane posty

Gość karolciak17

jak moj facet sie we mnie spuszcza to bardzo mnie piecze w srodku i troche na zewnatrz czy moge byc uczulona na jego sperme???? lub jaka moze byc przyczyna tego pieczenia po spuszczeniu ??

Gość ktosxx
wydaje mi sie ze powinniscie sie oboje zbadac

Gość karolciak17
ale w jakim celu sie zbadac ...? jak sadzisz co moze byc przyczyna??

Gość mcmer
jak oglądałam serial ostry dyżur to właśnie było małżeństwo uczulone na spermę do ginekologa i mu to powiedzieć jakiś antybiotyk

Gość karolciak17
wstydze mu sie tak o tym powiedziec ,,,chyba spale cegle ,,, nie ma innego sposobu niz mowic gine ?

Gość ktosxx
no ja nie wiem co moze byc przyczyna, ale cos musi byc nie tak skoro tak jest to moze jestes uczulona, a moze on cos ma z nasieniem, ciezko stwierdzic i tu raczej Ci nikt nie pomoze tylko lekarz Wam zostaje

a macie dzieci ze sobą? Zdarzają się ptzypadki, że kobieta jest uczulona na spermę mężczyzny, ale jest to bardzo rzadkie zjawisko. Z tego, co wiem, w takiej sytuacji para nie może miec ze sobą dzieci lub są duże problemy, choć pewnie to tez zalezy od rodzaju uczulenia. Jednym z testów, który sprawdza, jak się zachowują męskie plemniki w organiźmie kobiety, czy odpowiednio ze sobą \"współgrają\" jest badanie PCT. Byc może są tez inne rodzaje badań - ja miałam robione akurat to, kiedy przez rok nie mgłam zajśc w ciążę, ale na szczęście u mnie było ok. (teraz jest dzidzia :) )

Gość ktosxx
to sie nie wstydz bo to nie Twoja wina ze tak jest, ludziom rozne rzeczy sie przytrafiaja

Gość karolciak17
mam dopier 17 lat i biore tabsy wiec kochamy sie bez gumy ,,,,czy to znaczy ze w przyszlosci nie bede mogla z nim miec dzieci:(:(:( nawet mnie nie straszcie;/

Gość karolciak17
ale to nie jest pieczenie od suchosci ,,, tak mi sie wydaje ,,, od suchosci jest zupelnie inne uczucie;/

"czy to znaczy ze w przyszlosci nie bede mogla z nim miec dzieci" ja tego nie napisałam, po prostu wiem, żę są takie przypadki i wiąże się to, że kobieta jest uczuclona na spermę danego mężczyzny, chociaz lekarze chyba nie uzywają słowa "uczulenie". Takie badania sa robione parom, które mają problemy z poczęciem dziecka. Nie wiem czy Twoja dolegliwość jest z tym zwiążana - możę, ale wcale nie musi

aaa, i to, że jest się uczuloną na nasienie jednego mężczyzny, nie znaczy, że tak samo będzie z innym - to sprawa indywidualna. Osobiście znam dwie pary, które ze sobą nie mogły mieć dzieci w żaden sposób, weszly w nowe związki i dzieci się pojawiły w obu pzypadkach (i to nie jedno)

Gość karolciak17
:(:(

Gość karolciak17
ale jest problem ze mnie piecze to fakt ! i trzeba wyjasniec co sie z tym wiaze ! trzeba wykryc przyczne ,,,, a nie zmnieniac na gumke ,, bo nie po to biore tabletki zeby gumy uzywac;/

i jeszcze jedno, co mi przyszło do glowy - na pewno nie masz jakiejś infekcji? Bo jeśli tak, to sperma, która ma odczyn zasadowy będzie wzmagała stan zapalny. Sprawdz to, bo pzy braniu tabletek anty często zdarzają się infekcje

balbinka123, ale ja się tu z Tobą nie zgodzę. Nie można udawać, że nie ma problemu, bo może być tak, że kiedyś w życiu tego już robić nie będą mogli. Nie jest tak, jak powinno być i trzeba to sprawdzić. Nie ma co panikować, rzeba spokojnie iśc i poradzić się lekarza, sprawdzić, czy nie jest to oznaka czegoś niepokojącego dla niego, dla niej lub dla nich wspólnie

Gość karolciak17
ide niedlugo do gina bo i tak musze odebrac wyniki cytologi ,,, to musi mnie zbadac jeszcze raz i moze cos na to poradzi ,,,,:(

Vademecum ja rozumiem. Chodzi mi o to, że dziewczyna wstydzi się nawet iść z tym do ginekologa, jeżeli to infekcja to muszą uważać bo może zarazić tym swojego partnera, a jeżeli nie i po prostu jest uczulona na jego nasienie to może przecież zastosować inną metodę antykoncepcji.

Gość karolciak17
robie z tego tak problem bo ktos mi napisal ze moge wogole nie miec dzieci w przyszlosci ,,, to jest szok,,,chyba sami rozumiecie :(:(:(:(

Zresztą pamiętam jeszcze w liceum jak przyjechała Pani ginekolog i mówiła, że kobiety mogą być uczulone na spermę, a wtedy będą musieli raczej zastosować jakąś z opcji które wymieniłam wyżej.

"bo ktos mi napisal ze moge wogole nie miec dzieci w przyszlosci ,,," ale chyba nie o mnie Ci chodzi, bo ja dokładnie wytłumaczyłam, że to nie do konca tak jest :)

Gość karolciak17
to np jakbym poszla do ginekologa to co ja mu mam powiedziec konkretnie ,,, jak to sformułowac??? bo nie wiem poprostu =,,,,

Gość karolciak17
no ale moze byc opcja ze mozemy miec problemy ,,, to mi chcialas uswiadomic vademecum

karolcia będziesz mogła mieć dzieci, uczulenie nie oznacza bezpłodności. Tylko idź do ginekologa i powiedz co jest grane bo to może być zwykłe uczulenie lub jakaś infekcja, a jeżeli okaże się, że nic z tych rzeczy nie masz to niech Twój partner zrobi badania.

Gość karolciak17
ale konkretnie co mam ginekologowi powiedziec?