Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość la la la

próba diagnozy z waszą pomocą - oczywiście sprawa ciąży

Polecane posty

Gość la la la

Jeśli któraś z was ma dość takich tematów, to proszę niech wyjdzie od razu bo zamierzam pytać czy waszym zdaniem jestem w ciąży. :D Okres mi się spóźnia itd. Jednak temperatury nie mam podwyższonej (a doczytałam się tutaj że temperatura w okolicach 37oC utrzymuje się na początku ciąży przez jakiś czas) i wczoraj miałam skurcze w podbrzuszu jak na miesiączkę. Czy brak podwyższonej temperatury i skurcze wykluczają ciążę. P.S. Tak, kupiłabym test, taki za "głupie" 7 zł, gdyby nie fakt że ostatnio każdą złotówkę oglądam, zanim wydam.

Gość la la la
Czy brak podwyższonej temperatury i skurcze wykluczają ciążę?

Gość pppppppppytam
ile spóźnia Ci się okres i czy masz powody do podejrzeń czy jesteś w ciąży, mam rozumieć że kochałaś się bez zabezpieczenia tak??

Gość la la la
Nooo... mam powody do podejrzeń, no i spoźnienie wynosi 9 dni (ale to może być przyczyna pracy w tzw rozjazdach i stresów).

Gość jojjjjoooj
no a może też od 3 tyg jesteś w ciąży... moja szwgierka też niemiała żadnych objawów i myslała że przeziębienie a wyszedł 5 tydzień.. lepiej zrób ten test - objawy są objawami ale test przy takim spóżnieniu okresu powinien pokazać prawde

Gość la la la
Ten temat nie była założony zbyt serio, choć trochę się niepokoiłam (ale i śmiałam z tych niepokojów). Jednak dzisiaj zrobiłam test w końcu i pokazały się dwie grube kreski. Jeszcze nie wierzę...

Gość la la la
Próbuję dojrzeć coś pozytywnego w tej sytuacji... wygląda na to że przynajmniej ominął mnie stres bezskutecznych starań.

Gość malinka2510
czesc do la la la gdzie mierzyłas temp ?? bo ja jestem 3 tygodnie od stosunku w którym mogło dojśc do zapłodnienia ale objawów ciążowych zadnych nie mam i tez wyczytałam ze podwyższona temp moze swiadczyć o ciązy ale u mnie jest ona niestety normalna a ty jaką miałas

Gość la la la
Mierzyłam standardowo, pod pachą, zwykłym termometrem. Wyszło mi 36,4 C. W ogóle w żaden sposób ta ciąża się nie zdradziła. Czułam się jakbym była przed okresem.

Gość saleminka8
la la la to że temperatura musi być pow 37 to bzdura :P ja miałam 36,8 w ustach i byłam w ciąży,objawów nie miałam aż do dnia spodziewanego okresu.-poroniłam później kolejna ciąża to objawy pojawiły się już 4 dnia po owulacji ;) każda ciąża, każdy organizm jest inny :P kiedy ostatnio się kochałaś bez zabezpieczenia?? powiem kiedy byś mogła zrobić test i powinien wyjść w 100% :P

Gość saleminka8
la la la Mierzyłam standardowo, pod pachą, zwykłym termometrem. Wyszło mi 36,4 C. W ogóle w żaden sposób ta ciąża się nie zdradziła. Czułam się jakbym była przed okresem. heh nie żebym się śmiała z Ciebie,ale pod pachą to ja mam 36,3 a w ustach 37 i jestem w ciąży pod pachą zawsze jest niska temperatura:P zmierz rano w ustach zanim cokolwiek zjesz czy się napijesz czy umyjeż zęby :P

Gość la la la
Ja nie interesowałam się specjalnie sprawami płodności, ciąży itp (zresztą mam skutek), stąd gdy gdzieś w temacie wpadła mi w oko notka że temperatura jest podwyższona na początku ciąży, to sobie tą temperaturę zmierzyłam, tak jak mi przyszło do głowy. :D Jak pisałam, nie traktowałam swoich obaw o możliwość ciąży zbyt poważnie. No a teraz wiem że krytycznego dnia, 17 lutego, zaszłam, co potwierdził test. Zresztą będę u lekarza, to dowiem się więcej. Dzięki wam za pomoc i uwagi.

Gość malinka2510
no jak pod pacha to masz tez niska zaledwie 36.4 ale w ustach to róznie 36.6 36.8 36.5 3 dni temu mialam wyskoą w ustach ale to mierzylam kolo 15 tej to mialam 37.2

Gość jojojjjjooooooo
GRATULUJE :) i życze zdrówka Tobie i dzidziusiowi !!!