Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ramagga

NIE dla przemocy wobec dzieci!!

Polecane posty

Gość tojakobieta
Nie doczytałam do końca. Mam dość takich idiotów jak co ludzie.

Dla mnie jest niepojęte jak ta kobieta - matka - mogła NIC nie zrobić?!? A inni? Naprawdę nic nie widzieli? www.bartus.eu

Gość tojakobieta
Tak jest prawie zawsze - nie moje podwórko, nie mój problem :(

Gość i jego i ją powinno spotkać
to samo co to biedne dzieciątko.

Gość i jego i ją powinno spotkać
albo wypuścić obydwoje zwyrodnialców na ulicę, ludzie z nimi sami zrobiliby porządek.

Gość tojakobieta
Jakim trzeba być debilem żeby mniejszego, słabszego tak katować. A ta kretynka myślała że się zatruł. Ale co się dziwić - jedno dziecko wcześniej umarło, inne jej pozabierali. Takim sukom powinni wycinać macice, a takim ch... jak ten facet ucinać fiuta!

Gość tojakobieta
Ręce też. Na szczęscie w więzieniu dadzą im to na co zasłużyli.

Nie raz dostałam w tyłek od matki. Ale nigdy nie obrywałam tak, żeby mnie to miało boleć, żeby zrobić mi krzywdę. Taki mały chłopczyk, a tyle się nacierpiał, i to jeszcze nikogo nie miał na całym świecie, kto by mu pomógł... :(

Gość
Ja pamiętam w przedszkolu, miałam 4 lata, jak przedszkolanka uderzyła mnie , bo brałam ręce do buzi, przez to miałam owsiki, po latach powiedziałam mamie o tym, mama powiedziała sama kazała pani tak zrobić dla mojego dobra, bo lizałam zarazki, nie mam żalu do mamy, ale ze mnie głupie dziecko było :)

Gość ten degenerat juz po prostu
nie mial mozgu. Straszne co sie stalo... Ale z jednym sie nie zgadzam. To oskarzenie sasiadow o nieudzielenie pomocy. Wiadomo jak jest ktos zglosi, ze ten i ten sie tak zachowuje to policja leje na to. A przeciez kazdy czlowiek ma prawo sie bac. Dlaczego wszyscy wielcy sprawiedliwi oczekuja od sasiadow wystawienia sie :O

Gość znieczulica to tez degeneracja
a czego mialbys sie bac? nie jestes dzieckiem :O

Gość ten degenerat juz po prostu
ale sasiedzi mogli byc osobami w podeszlym wieku. Schorowanymi. A poza tym w ogole jakby przeszlo co do czego i czlowiek by sie wystawil - to nikt mu z obrona nie przyjdzie, zostanie sam na sam z degeneratem! Mnie nie dziwi, ze sie ludzie boja.

Gość znieczulica to tez degeneracja
a mnie dziwi :O za sciana notorycznie wydziera sie male dziecko, a tchorzliwy sasiad mowi \"kaprysi\" i boi sie nawet policje wezwac :O nieprawda jest, ze policja sprawy o znecanie sie nad dziecmi olewa zazwyczaj nie wtracaja sie do klotni malzenskich

Gość sąsiedzi są współwinni
morderstwa tego dziecka!!! Sama nie raz zgłaszałam w poprzednim miejscu zamieszkania, że sąsiad notorycznie tłucze swojego kilkuletniego syna i zonę. I interweniowali nie raz, facet mnie straszył, że dorwie i wpierdol spuści, ale miałam to w dupie, bo krzyk tego dzieciaka był nie do wytrzymania. Dzięki moim I TYLKO MOIM interwencjom założyli rodzinie niebieską karte i już tak nie fikał. W końcu go przymknęli.

ja o tym nawet nie chce myśleć... przełączyłam na tvn jak akurat był wywiad z ta kobietą i akurat pokazywali zdjęcia tego pobitego chłopca, dla mnie to masakra :( ja sobie nie wyobrazam dlaczego ktoś mógł zrobic cos takiego :( sama jestem matką i nie wyobrazam sobie, zeby ktoś robił krzywde mojemu dziecku a ja nic bym nie zrobiła;( zawsze myslalam, że matka to całą sobą obroni swoje dziecko chocby niewiem co a ona niby bała sie zabrac tak pobite dziecko no wszystko sie we mnie gotuje i płakać mi sie chce z takimi ludzmi, jesli ludzmi ich nazwac mozna to powinni robic porządek tez ich zlać do nie przytomnosci Boże jak ten chłopczyk musiał cierpiec;(

Gość gorzej jak sie pozniej msci
przeciez nie raz takie sprawy byly omawiane ;) Gosc wyszedl z ciupy i rozwalil tych, co dopomogli go tam wsadzic... To po to pomagac policji, zeby on wyszedl zaraz za dobre sprawowanie? :O

Taaaa, można sie usprawiedliwiać strachem, a prawda jest taka, że takie mendy które tłuką kobiety i dzieci nie mają odwagi, żeby wyskoczyć do kogoś innego, tylko dużo jadaczką szczekają. Nie ma usprawiedliwienia dla niereagowania na krzywdzenie dzieci!!!!!!! Tym bardziej, że zawsze można sobie zastrzec anonimowość w takich sprawach :O

Gość jasne ze mozna...
czysta teoria :D

Jasne, lepiej być tchórzem i mieć na sumieniu życie kilkuletniego zakatowanego dziecka. Gratuluje poczucia moralności :O

Gość ciekawe czy bylabys takim
chojrakiem na ich miejscu :) Bardzo latwo jest osadzac siedzac bezpiecznie przed kompem ;)

nie wiem czemu mi wycenzurowalo... Mialo byc: c h o j r a k i e m

Na ich miejscu? Cholera wie czy nie byłam na ich miejscu, kiedy mój nienormalny sąsiad bił własnego syna. Może gdybym nie zareagowała pewnego dnia rzuciłby nim o ścianę tak, że by go zabił. Nie rozumiem tchórzostwa, nie pojmuję tego i nie zgadzam się na nie. Nie liczcie tylko na pomoc i nie biadolcie, kiedy was ktoś będzie tłukł a wy bezskutecznie będziecie jej wzywali. Społeczeństwo obywatelskie, psia mać :O:O

Tym bardziej, że chodzi o dziecko, ISTOTĘ BEZBRONNĄ> Tu nie ma miejsca na żaden popaprany relatywizm. Bydlak katuje dzieciaka i ty to słyszysz, a nie reagujesz, jesteś zerem i nic cię nie usprawiedliwia. Takie jest moje zdanie.

ja mowie o tym konkretnym przypadku. To nie byl - wzorowy obywatek na zewnatrz, a tylko za drzwiami kat dla wlasnego dziecka. To byl psychol, degenerat. I kazdy o tym wiedzial. I dlatego sie go bali. Dla mnie akurat wszystko jedno czy dziecko, czy osoba starsza. Nikt nie ma prawa nikogo krzywdzic. Ale rozumiem strach tych ludzi. Zwlaszcza ze policja olewa. A takie bandziory wychodza spowrotem na wolnosc! Przeciez on byl na przymusowym leczeniu w psychiatryku. Wypuscili go "w stanie dobrym" :O

Gość u nas dalej panuje takie przek
-onanie : nie moje podwórko więc sie nie wtrącam 😡 A ja sie wtrącam !!!!!!!!!!!!!!!Kiedys byłam u znajomych pare dni -mieszkaja w bloku- i pewnego dnia usłyszałam za ściana płacz dziecka :O wiecie ze to dziecko tak popłakiwało pare godzin !!! Nie zdzierżyłam i poszłam do tych ludzi zapukałam i wprost zapytałam Dlaczego tak sie dzieje i czy czasami nie potrzebuja pomocy( z tą pomoca to jakos tak mi wyszło ...:O) A okazało sie ze to młode małżenstwo i mieli małe dziecko ,które po prostu miał kolke :P ale oni zachowali sie ok ...nawet dziewczyna pokazała mi dziecko ze nic mu sie nie dzieje ... CHOLERA NIE ZAŁUJE ZE TAK ZROBIŁAM !!!JESLI BEDZIE TRZEBA ZROBIE TO JESZCZE RAZ!

Gość jego wlasnej matce
nie udalo sie odizolowac, to obcym mialoby sie udac?

Gość ja tez kiedys interweniowalam
gosc na ulicy kopal psa :( Podlecialam do niego, wyrwalam smycz, bo przy okazji jeszcze go nawalal smycza. Oslonilam psa i dostalam kopa w brzuch :O Zadzwonilam zaraz na policje (przeciez katowanie zwierzat tez jest karalne) ale mnie olali :O Wiec czy warto? :(

Gość u nas dalej panuje takie przek
A ja własnie tez sie obawiam ze kiedys po mordzie od kogoś dostane za takie wtrącanie sie ...:O Na ulicy z mężem byliśmy świadkami jak facet idący z kobieta i dzieckiem zaczął ją okładać po twarzy 😡 nie no zdębieliśmy ! Maz podszedł do faceta złapał go za szmaty i podniósł do góry,kobieta płacze dziecko płacze a facet twardo do bicia sie rzuca ale nie miał szans z moim mężem !A wiecie co po chwili powiedziała ta kobieta ?!?!?!: Prosze zostawic mojego męza !!!!! Bo zadzwonie na policje !😠