Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bulinka_123

Pytanie dot. tabletek anty.

Polecane posty

Gość Bulinka_123

Mam pytanie - mam cykle trwające ok. 32dni, ostatni był 38-dniowy.W połowie maja mam ważną uroczystość i akurat w tym czasie przypadnie mi @. Czy mogę wziąć 1 opakowanie tabletek antykoncepcyjnych w kwietniu w celu skrócenia cyklu (wtedy @ dostałabym na początku maja), a potem już ich nie brać? Jak myślicie czy tak będzie dobrze? Dodam, że kilka lat temu tylko przez 2 miesiące brałam Jeanine, ale przestałam, i do tej pory nie biorę tabl.

Gość jojjjjoooj
pewnie - ja też tak robiłam żeby czasem okres niewypadł na ślubie - tylko że ja wzięłam 3 opakowania bo doszła jeszcze podróż poślubna itp i potem rzuciłam to świństwo i wszystko jest ok

Gość Bulinka_123
No to super, że tak można:)

Gość Paulina24
dziewczyno nie rób tego bez sensu tabletki ingerują w twój organizm jak juz chcesz je brac to dłużej a nie tylko miesiąc to nie są cukierki!!!

Popieram Paulinę.Albo zdecyduj się na dłuższe branie albo wcale.

Gość jojojjjjooooooo
nierozumiem was - wiem że to nie cukierki i syf staszny robią w organiźmie ale która z was chciałaby mieć okres na weselu w białej sukni? albo na wycieczce gdzieś w ciepłe kraje? tym badziej jak ma się trudne albo bolesne okresy.. ja myśle że niema nic złego we wzięciu jednego czy dwóch opakowań!! nietruje się biorąc je kilka lat ale dlaczego sobie nieułatwić życia? byle nie za często i bez powodu....

Gość pat23
a z okresem nie dasz rady? każda z nas nieraz miała okres podczas czegoś ważnego. i jakoś żyjemy dalej. to nic strasznego