Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadalem i prosze o odpowiedz

Pytanie do mezatek.Czy zalujecie?

Polecane posty

Gość zadalem i prosze o odpowiedz

Czy zalujecie czasami ze macie dzieci i brak wam czasu na wyjscie gdzies do pubu czy disco,czy nie zal wam patrzec na inne mlode pary jeszcze bez dzieci,jaka to oni maja wolnosc,robia co chca,chodza gdzie chca bez zadnych zobowiazan a wy teraz na to nie macie za bardzo czasu?Prosze o szczere odpowiedzi i z gory dziekuje.Zadaje to pytanie bo zawsze ona mnie nurtowalo jak patrze na kobiety z dziecmi

Gość hhhhhhhh
jestem mężatką i żałuję, ze nie mam dzieci i mam za dużo wolnego czasu ehhh ...

Gość matka dwunastolatki
GLISTA ludzka jest pasożytem o wydłużonym, cylindrycznym kształcie. Samiec ma długość15-25 cm, a samica 20-35 a nawet dochodzi do 40 cm . Dorosłe glisty żyją w ludzkim jelicie, lecz jak to bywa u wielu pasożytów, cykl życiowy tego nicienia jest skomplikowany. Samica wytwarza z nadzwyczajną prędkością, dziennie aż 20 000 jaj, które wydostają się na zewnątrz wraz z kałem żywiciela. Przy braku higieny zdarza się, że człowiek połknie jajo glisty. Natomiast wydalone jaja z kałem, do ziemi dojrzewają 2-3 tygodnie i dopiero wtedy są zakaźne. Po połknięciu ich cykl rozwojowy wynosi 8 tygodni. W tym okresie wylęga się larwa, która przebija ściankę jelita i dostaje się do wątroby swojego żywiciela. Wraz z krwiobiegiem przedostaje się do płuc, by potem powędrować do oskrzeli i jamy ustnej, a stamtąd znów do jelit, swojej ostatecznej siedziby. Glista nie zwalczana żyje 12-18 tygodni. Pasożyt ten posiada trzy silne wypustki gębowe, z których jedna zwrócona ku stronie grzbietowej, a dwie dolne ku stronie brzusznej. Samiec posiada koniec ciała zakrzywiony. Objawami bycia glisty w ciele są bóle brzucha, biegunka, zespół płucny z eozynofilią, gorączka, przebieg może też być bezobjawowy. Jako powikłanie występują zatkanie dróg oddechowych oraz zapalenie wyrostka robaczkowego. Nazwa łacińska glisty ludzkiej to Ascaris lumbricoides, należy do obleńców i jest nicieniem. GLISTNICA jest to robak również należący do rodziny glistowatych. Samica posiada ciało szydłowato wydłużone, natomiast GLISTA ROBACZKOWATA żyje w jelicie grubym człowieka, dostaje się również do pochwy macicznej, samica dochodzi do10 mm długości. Pasożyt ten powoduje swędzenie. Do zakażenia może dojść przez używanie tej samej pościeli co osoba zakażona.

ja tam nie przepadam za takimi rzeczami, wole w domku wypic piwo jak juz albo u znajomych; mamy razem swoje zainteresowania wiec nie zyjemy w odosobnieniu, wole to niz wloczenie sie po dyskotekach ktorych nie lubie lub przebywanie w smierdzacych pubach

Gość spróbujcie
jestem mężatką i mamą 2 letniej dziewczynki. kocham ją nad życie i nigdy nie żałowałam że jest na świecie bo daje nam niewiarygodną ilość szczęścia radości i pociechy. Jest naszym największym skarbem ale nie ukrywam że czasami zastanawiam się jak by to było gdybyśmy jeszcze nie mięli dzieciątka.

Gość szczere aż boli
to chyba zależy jak się układa w małżeństwie. Ja na przykład cieszyłam się kiedy urodziłam pierwsze dziecko, chciałam, żeby wszystko było naj i super, ale potem wszystko się okazało inaczej. Zostałam zmuszona do urodzenia drugiego dziecka, do dziś żałuję, że ustapiłam. I życie już nie było takie jak sobie wymyśliłam. Żałowałam, że siedzę w domu, że tylko pranie, s!anie i pieluchy. Nie miałam już życia...

Gość Miniulka8807
ja mam dwojke dzieci i troche zaluje hihi :P to znaczy kocham ale wolalabym szalec jeszcze ;) mam 26 lat i sie jeszcze nie wybawilam :P

Gość to może pocztaj tamten
czasami jak mi bardzo dopieką to załuję,że nie jestem sama.Ale to jest chwilowe i każda normalna matka tak ma.bardzo kocham swoje dzieci i na samą myśl,że któremuś mogło by się coś stać serce zamiera mi z bólu.