Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liczydełko

kalkulator ciążowy?

Polecane posty

Gość liczydełko

dziewczyny, czy któraś z Was ma może adres na kalkulatro ciążowy? Jesli tak, to prosiłabym

Gość liczydełko
chce policzyć, któy to dokładnie tc

Gość liczydełko
ostatni okres miałam 9 stycznia, ale wiem, żę nie bez znaczenia jest długośc cyklów. Termin mam na 17-19 października potrzebny mi en kalkulatro, bo nie zgadza mi się liczba tygodni ciąży i wielkość dziecka na usg :(

jeżeli miałaś ostatnią miesiączkę 9 stycznia, to przy regularnych 28- dniowych cyklach powinnaś mieć termin 16 października. przy dłuższych cyklach termin przesunie się kilka dni do przodu. licząc tak, jakbyś miała termin na 16 października jesteś w 9 tygodniu ciąży (8 skończonych tygodni i 5 dni ciąży) najlepszy termin porodu wyznaczy Ci USG wykonane właśnie teraz - w 8-9 tygodniu ciąży (USG liczy termin z pomiarów zarodka - w 8-9 tygodniu wszystkie zarodki mają takie same wymiary). każde późniejsze USG da termin trochę inny, bo potem dzieci rozwijają się różnie szybko.

Gość liczydełko
własnie chodzi o to, że jestem w 8 tygodniu i 5 dni, a z usg dziś wyszło mi, że dziecko jest na 7 tygodni i 3 dni :( jestem załamana, bo nie wiem czy coś jest nie tak. Lekarz twierdzi, ze nie ma się czym martwić, ale dał mi zastrzyki kaprogest (pisałam o tym na innym temacie). I tu sie pojawia kolejny problem, bo w ulotce pisze, żeby nie stosowac w czasie ciąży nie wiem, co mam robić, jestem załamana

Gość liczydełko
zyrafa-dluga, może wiesz, jaka powinna być wiekość płodu w tym okresie ciąży? Już nie wiem, co mam robić. Wiem, że powinnam zaufac lekarzowi,ale lekarze to też ludzie, a zaszkodzić dziecku to jest moment :(

Gość marib
Lekarka powiedziała mi, że termin mam na 14 wrzesnia, poczęcie było w połowie grudnia. Czyli niby jestem w 15 tygodniu. Ale ostatni okres miałam 30 pazdziernika i czuje juz ruchy dziecka. gdzie w 15 tygodniu czytałam ze sie jeszcze nie wyczuwa ruchów. I co o tym myśleć? Zostaje wierzyć lekarce.

u mnie teraz tez sie nie zgadza nie wiem czy wczoraj moja gin byla rozkojarzona czy cos ale wczesniej mowila termin pod koniec sierpnia poczatek wrzesnia a wczoraj wyskoczyla mi z 25 wrzesnia. tylko ze ja jestem teraz w 14 tygodniu i obliczajac sama tydzien po tygodniu wyszlo mi ok.2 wrzesnia

na tym etapie ciąży milimetrowa pomyłka w pomiarze (błąd użytkownika) może skutkowa złym określeniem wieku płodu.Przesunięcie o tydzień to żaden stres. Poza tym jak nie wiesz kiedy miałaś owulację to czym Ty się przejmujesz? Wystarczy, że owulacja była tydzień później i już zarodek będzie tydzień młodszy, niż wskaże to USG wg statystycznych cykli 28mio dniowych

Gość paweł sikora
Jest BEZPŁATNY kalkulator ciążowy, bez reklam i żadnych innych haczyków - jestem jego autorem i zrobiłem go dla mojej żony. Ma kilka opcji więcej. Kto jest zainteresowany http://www.ciaza.ovh.org

Gość japaula
A ja mam taki problem, ostatnią miesiączkę miałam 18 stycznia i lekarka ostnio poiwedziała, że jest to 14 tydz. Ale byłam na usg 3D i lekarz powiedział mi, że na 14 tydz to dziecko jest za duże...;/ Jak to możliwe , że moja p. doktor mogła się pomylić? Czy to znaczy, że z oim maluszkiem może być coś nie tak???

Gość paweł sikora
ja bym nie panikował. Robiła to moja żona w podobnym przypadku. Tam niby maluszek był za mały. Okazało się po dwóch prywatnych wizytach,ze pani dr nauk medycznych w państwowej przychodni się pomyliła. Nie podważałbym kompetencji lekarzy zbyt pochopnie tak samo jak nie panikował i ślepo wierzył we wszystko co mówią.

Gość kto mi pomoze
a kto mi pomoze, mialam ostatni okres okolo 27 03? w ktorym jestem tygodniu? na kiedy termin?

ja mialam ost.@ 25.03.09 cykl 26 dni, kto pomoze obliczyc?

Gość kto mi pomoze
ej no, dzieki super stronka!

Gość Migotka87
Nola ja tez miałam ostatni @ 25.03.09 z tym, że cykle ok 31 dni:) i sama nie wiem w którym jestem tyg. wg obliczen lekarza to 5 tydz. a wg kalkulatorow internetowych to tydz 7! ponoc 5 tyg to wiek plodu a 7 to wiek ciazy tylko co ja mam mowic wszyskim ze w ktorym jestem tyg?

to ja tez jestem juz pogubiona:/

generalnie długość ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej @.

no to Migotko jestesmy w tym samym czasie hihi:)

Gość gość
polecam www.moja-ciaza.pl

Gość tydzien podaje sie wg OM
USG tez podaje w rozumieniu od OM. Tzn. jak ktos ma cykle 28 dniowe to data wg Om i usg sa identyczne!