Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SMiley20

Loreal Feria Preference - ktoś poradzi?

Polecane posty

Gość SMiley20

To mój pierwszy post na forum kafeterii i mam nadzieję, że to dobry dzial ;) Sprawa jest taka... Chcialabym zafarbować wloski farbą Loreal Feria Preference P10 - Jasny Beżowy Brąz (ultrarozjaśniający). Nie wiem, czy wyjdzie mi na średnio - ciemnym brązie (może to średni nawet). Strasznie plissss, jak macie podobny kolorek naturalny, czy Wam ona zlapala, bo wg mnie kolorek jest śliczny. Jeśli zlapala na farbowane, to też piszcie. ;)

Gość CarmenMichaelle
Wiec jeśłi chodzi o Feria Preference, osobiscie bardzo polecam. Jestem przewrażliwiona jesli chodzi o farbowaniei ponieważ kolory zawsze wychodzą za ciemne i do tego nie takie jak na próbkach w palecie. Farby z tej seri na NATURALNYCH, nie farbowanych włosach, wychodzą bardzo zblizone do koloru z opakowania. Jestem naturalna ciemną szatynką o raczej chłodnym połysku włosa, około 30 cm na koncówkach miałam resztki nieznacznych pasemek, o ok. 2 tony jasniejszych od naturalnego koloru. Chcialam nadac włosom pięknego złotego połysku i raczej je troche roznaśnic. Zastosowałam Feria Color, która teraz zmienila nazwe na Feria Preference o odcieniu P10 (jasny beżowy popielaty kasztan) i jestem bardzo zadowolona. Na samym początku po koloryzacji i wysuszeniu, kolor tylko lekko nabrał intensywnosci i troszeczke przyciemniał. Natomiast po 2 umyciach zaczeły być widoczne efekty koloryzacji rozjasniającej. Miałam piękny orzechowy kolor z złotym połyskiem i mnustwem refleksów. Mam włosy do pasa, średnio gęste - na pofarbowanie całości rozmieszałam 1,5 opakowania co okazało sie w sam raz. Połówke, ktora mi został wykorzystałam na odrosty. Farba bardzo wydajna. Dość rzadka, żelowa konsystencja, bardzo dobrze sie rozprowadza. Efekt koloryzacji równomierny. Nie nieszczy włosów, nadaje piekny połysk i miekkość. Co prawda nie pachnie zbyt przyjemnie. Balsam dołączony do farby jest rewelacyjny! Nadaje włosom jeszcze większy połysk i miekkość nie obciążając ich. Rękawiczki można użyc nawet do 5ciokrotnego farbowania! są mocne i dobrze przylegają do dłoni co pozwala na bardziej komfortową prace. Jedyny mankament, który może być problemem dla wielu osób to to, ze po około 3/4 tygodniach włosy znacznie wyjasniały (NIE straciły połysku!) - w moim przypadku do średniego blondu (może dlatego, że farba przeznaczona jest do bardzo ciemnych włosów, ktorych ja nie mam) ale mimo to jestem bardo zadowolona! Co prawda cena dość wysoko, ale adekwatna do jakości!

Gość Feria74
podnosze temat bo sama jestem zaiteresowana. czy ta farba zlapie na wlosach ktore są dotad farbowane ciemnym brazem??