Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korowody barwne

Aborcja TAK-NIE

Polecane posty

Gość korowody barwne

Chciałabym m/w zobaczyć ile matek jest za a ile przeciw, proszę o odpowiedzi tak lub nie bez zbędnych argumentów i komentarzy

Gość Tora borra boraa
TAK

Gość to daj troche
tak. Kiedyś myślalam, ze nie absolutnie, ale teraz zmienilam zdanie. Nie każdy chce wychowywać, a nieraz nawet przy zabezpieczeniu sie trafia bo nic 100% pewności nie daje. Ja osobiście bym tego nie zrobila, ale uważam, ze każdy powinien decydowac za siebie i tyle.

Gość ktos pomylil dzialy
:O

Gość nieeeeeeeeeeeeee
nie!!!!!!

Gość a może po prostu...
po trzykroć NIE

Gość ...dylemat na temat
tak

Gość Jessy _27
TAK

Gość to jesteś październikowa
tak

Gość przezięb się
tak

Gość Spacerowa_mama
tak

Gość kocia natura D
nie

swojej ciąży nigdy bym nie usunęła, ale w życiu zdarzają się różne sytuacje dlatego każda kobieta powinna mieć prawo decydowania o tym, czy chce urodzić czy nie.

Gość joaśka85
zdecydowanie nie!

Oczywiście, że NIE ! Seks jest dla ludzi rozsądnych i odpowiedzialnych, którzy liczą się z ewentualną ciążą. Także, każdy człowiek decydujący się na współżycie wie, że żadne zabezpieczenie nie daje 100 % pewności.

balbinka - uważasz, że tylko ludziom nieodpowiedzialnym zdarzają sie wpadki?? Ci odpowiedzialni, zabezpeiczający się mogą poprostu nie chcieć mieć dzieci.

Gość Znowu.
100 x TAk !

Gość Matyldaaa
Durna ankieta. Skutkiem ubocznym aborcji powinno byc niemożność posiadania dzieci juz nigdy.Problem z głowy.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaa
Raczej komus kto mysli nie zaliczy wpadki.Nie chce miec dziecka to sie zabezpieczam ,proste. Nie chciałam miec dziecka przez 5 lat nie miałam, zachciałam teraz i mam.Skoro ja moge o tym decydowac to kazda moze.

Gość kocia natura D
MAtylda na prezydenta :D bardzo dobry pomysł - aborcja powinna być powiazana z nieodwracalną sterylizacją No bo argumenty typu: bo teraz za wcześnie na dziecko np. są najgłupszymi jakie słyszałam

Gość la la la
Jestem za możliwością aborcji w każdym przypadku. Dodam że właśnie decyzję o usunięciu ciąży uważam za odpowiedzialną. Macierzyństwo nie powinno być karą za pomyłkę a tak niektórzy tutaj używają pojęcia odpowiedzialność: postąpiłaś nierozsądnie, to męcz za karę siebie i dziecko.

Gość 1515
tak i kropka.

Gwałt, lub zagrożenia zdrowia, lub życia matki - TAK, w innych "normalnych" przypadkach..to sama nie wiem..

Gość Extensaaa
Wolna wola: Wobec tego mówie TAK! Nigdy nie byłam i raczej nie bede w takiej sytuacji by musiec podjać taka decyzje.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaa
Od kiedy osoba odpowiedzialna postepuje nierozsądnie???JEdno zaprzecza drugiemu. Poczytaj sobie historie kobiet które zdecydowaly sie na aborcje, wiekszosc to wpadki bo "sie zapomniała", mało kiedy sa wskazania zdrowotne czy tez dlatego ze nastapił gwałt.Nie jestesmy zwierzetami, koty zachodzą w ciaze raz po raz bo same sie nie wysterylizują, a człowiek po to ma rozum zeby wiedział ze jest cos takiego jak dni płodne w połowie cyklu.Do dzieci trzeba dwojga, jedno zakłada gume drugie kapturek i mozesz sie bawic.Ba niewygodnie, wygodniej potem sie wyskrobac, bo przeciez jestem odpowiedzialna tylko postapiłam nierozsadnie.