Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korowody barwne

Aborcja TAK-NIE

Polecane posty

Gość pic na wode
tak

Smutne to... - to, że wiele kobiet chce mieć dzieci, a nie może, to słaby argument w kwestii innych, aby nie usuwały. To Ty też przestań jeść, bo ludzie w krajach trzeciego świata głodują, więc nie bardzo Ci wypada się opychać

Gość smutne to....
oczywiście,że lekarze mylą z diagnozą i to nie rzadko się im zdarza!!!!wiem to po własnym doświadczeniu!!!!!!!!!

Gość mihr-un-nisa
ankesenamon - i tu znowu można stwierdzić w podobnej formie :) : to że dla kogoś zarodek jest dzieckiem nie znaczy że dla mnie też jest dzieckiem. Jeśli dla kogoś jest dzieckiem - niech nie usuwa. Jeśli dla mnie nie jest dzieckiem - uważam że mogę usunąć. I już tak na marginesie... Nie mam absolutnie nic przeciwko poglądom odmiennym od moich. Natomiast mam dużo przeciwko narzucaniu mi ich :classic_cool:

Gość szokujący trener
tak, bo to sprawa indywidualna kobiety. moje ciało- moja sprawa.

lilitka pracujesz i tak się oszukujesz ? Myślisz, że lekarz nie ma prawa się mylić ? Zresztą nikt nie zmusza ludzi do seksu, a jeżeli podejmują decyzje o współżyciu to powinni się liczyć z konsekwencjami.

Mihr..no właśnie..dlatego chyba to powinna być kwestia moralności każdej kobiety..i jej wolnego wyboru. Ja bym nie usunęła, ale czemu mam decydować o ciele innej kobiety.

Gość kocia natura D
Nie mam absolutnie nic przeciwko poglądom odmiennym od moich. Natomiast mam dużo przeciwko narzucaniu mi ich Interesująca szkoła tolerancji :P A jeśli np. co poniektórzy islamczycy wierzą że samobójczy akt terrorystyczny to powód do chwały i dzięki niemu pójda prosto do nieba to nie należy im przeszkadzać w wysadzaniu w powietrze niewiernych? Oni nie narzucaja nikomu swoich poglądów oni tylko nieco bardziej rozszerzają pojęcie usprawiedliwionego morderstwa. Też jesteś za?

balbinka123 nie wciskaj mi kitu :P Jestem świadoma tego gdzie i w jakich warunkach żyję i pracuję. Nie tylko ludzie chcący dzieci uprawiają seks. Seks jest naturalną sprawą . Nie każdy zakładający prezerwatywę chce być tym, któremu ona pęknie.

Gość mihr-un-nisa
ANkesenamon - eh, no właśnie... Nie rozumiem tej ciągłej chęci "naprostowywania" innych na czyjeś "jedyne i słuszne" poglądy... PS. Dopiero co na ciebie się natknęłam na innym topiku, ja też zużywam tony odżywek do włosów, hehehe ;)

Lilitka jeżeli dla kogoś ważniejsza jest przyjemność niż ludzie życie to trudno. Przynajmniej dla mnie ważniejsze jest życie człowieka.

Gość mihr-un-nisa
Nie widzę żadnego powodu dla którego miałabym powstrzymywać islamskich terorystów, może z tego względu że świata zbawiać nie zamierzam :P

Gość smutne to....
balbinka123 zgadzam się z Tobą w 100% Dlaczego człowiek który ledwo co został poczęty ma dostawać wyrok śmierci za nie odpowiedzialność innych?Dlaczego ty możesz żyć a ja nie?pytam wszystkich co są za tak!!! Ciekawa jestem co byśmy myśleli i jak się czuli gdybyśmy dowiedzieli się,że w ostatniej chwili masza matka stwierdziła nie!,nie zabijam tego dziecka,niech się urodzi.Dzisiaj pewno dziękowałabyś za życie.

Gość mihr-un-nisa
Poza tym...A jeśli ktoś chodzi codziennie do kościoła codziennie klepać zdrowaśki, a ja uważam to za głupotę, to nie powinnam przypadkiem go powstrzymywać? Ja nie narzucam mu swoich poglądów, ja tylko dbam o jego rozwój intelektualny, bo zamiast zdrowasiek mógłby ksiązkę poczytać :P

Aha i jeżeli ktoś myśli, że prezerwatywa daje 100 % pewności to chyba nie jest zbyt inteligentny :) Nie ma się co oszukiwać, że są jeszcze inne metody antykoncepcji, można nawet stosować 2 lub 3 naraz :)

Gość smutne to....
oczywiście ,że nikomu nie myśle ani zabraniać usuwać,ani rodzić,ale dla mnie to jest straszne-zabijać NIEWINNE!!!

balbinka123 rozumiem ,że uprawiasz seks wyłącznie w dni płodne i za każdym razem marzysz o dziecku? Wyobraź sobie matkę 4 dzieci, która znowu jest w ciąży, bo zawiodła antykoncepcja. Nie może utrzymać całej rodziny za datki z opieki społecznej, a gdy urodzi to dziecka nie odda - BO BY JĄ RODZINA I SĄSIEDZI ZASZCZULI. Aborcja powinna być legalna, bo większe zagrożenie dla zdrowia i życia sprawia podziemie aborcyjne, niż legalny zabieg pod opieką specjalistów.

Gość kocia natura D
mihr-un-nisa Nie widzę żadnego powodu dla którego miałabym powstrzymywać islamskich terorystów, może z tego względu że świata zbawiać nie zamierzam Pozostaje mieć nadzieję, że zamiast wysadzić się razem z twoim ukochanym meżem/synem/ matką okażą ci wdzięczność za takie poglądy i jeśli ktoś z twoich bliskich przypadkiem znajdzie się w pobliżu to zadbają o jego bezpieczeństwo :D W co śmiem wątpić:P

Gość Matyldaaaaa
-Kochanie jestem w ciąży... - Ojej, czemu teraz , zaplanowałem wczasy w tym roku, mielismy leciec na Karaiby, no nie bardzo teraz to dziecko.W ciązy nie mozna latac no i co to za wypoczynek bedzie. - Och masz racje , zapomniałam o naszych planach, ale nic sie nie martw, teraz to usune, a najwyżej nastepne zrobimy w przyszłym roku. Wizja legalnej aborcji dla wszystkich. Człowiek to taka bestia ze jak mu sie da palec to wezmie całe ciało, bo przeciez mozna, jest legalne i to moja sprawa prawda??

Gość kocia natura D
Matyldaaaaa na prezydenta :D

Lilitka, a wyobraź sobie, że nie staram się o dziecko i nie kocham się tylko w dni płodne czy niepłodne. W ogóle nie zwracam na to uwagi, ja i mój mężczyzna kochamy się kiedy mamy na to ochotę. Oczywiście liczę się, że mogę zajść w ciążę bo nie jestem nierozsądna. A myślisz, żeby tej kobiety nie zaszczuli gdyby się dowiedzieli, że usuneła ? Mało znasz życie lilitka. Jeżeli myślisz, że oddanie dziecka jest lepsze niż aborcja to już Twoja sprawa, ja tak nie uważam i nigdy uważać nie będę.

Gość mihr-un-nisa
Nie mam w zwyczaju zawracać sobie głowy tym kto, kiedy, gdzie i z kim się wysadzi w powietrze :) Matylda - wyobraż sobie że nie wszyscy usuwają bo mają urlop w planach. Niektórzy po prostu dlatego że najzwyczajniej w świecie nie chcą mieć dzieciaka

Gość kocia natura D
Jeżeli myślisz, że oddanie dziecka jest lepsze niż aborcja to już Twoja sprawa, balbinka, nazwijmy to PO IMIENIU Ona wierzy, że morderstwo o którym nikt nie wie jest lepsze niż oddanie niemowlęcia o którym wiedzą wszyscy! To jest qrewska hipokryzja :P

Gość mihr-un-nisa
Matylda - wyobraź sobie że powodem aborcji nie zawsze jest plan urlopu :P A często ciążę usuwa sie bo najzwyczajniej w świecie nie chce się mieć dzieciaka :P

Matyldaaaa, a przyszłym roku gdy już byłaby w ciąży wygrali by wycieczkę na Majorkę i też by stwierdzili, że trzeba usunąć bo co przecież tygodniowa wycieczka ważniejsza.

\"Jeżeli myślisz, że oddanie dziecka jest lepsze niż aborcja to już Twoja sprawa, ja tak nie uważam i nigdy uważać nie będę.\" - to Twoje słowa. balbinka123- Pogubiłaś się kobieto. Dla mnie to już koniec dyskusji. Zdaje się, że sama jeszcze mało znasz życie. Pozdrawiam.

Gość kocia natura D
mihr-un-nisa Nie mam w zwyczaju zawracać sobie głowy tym kto, kiedy, gdzie i z kim się wysadzi w powietrze Domyślam się. I domyślam sie także, że jedynym sposobem aby istoty twojego pokroju zacząły używać mózgu zgodnie z przeznaczeniem tego narządu jest doświadczenie opisanej przeze mnie sytuacji na własnej skórze :O

Gość Matyldaaaaa
A wiesz co to prezerwatywa? Albo kapturek?Lub tabletki antykoncepcyjne?Jest jeszcze spirala.Pewnie ze szkoda ze dzieci nie biorą sie z dłubania w nosie , bo sex przyjemniejszy i ciezko sobie odmówic.

Gość mihr-un-nisa
A propos, dla mnie pojęcie morderstwa dotyczy kogoś kogo uważam za istotę żyjącą. Zarodek jest dla mnie tylko zlepkiem komóek, dopóki nie wykształci mu się mózg i układ nerwowy, bo np. za odczuwanie bólu odpowiadają właśnie one, a nie serduszko :P