Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfscvcccccccccc

co kupić?

Polecane posty

Gość dfscvcccccccccc

za tydzien jade do mojego rodzinnego miasta. i umowilam sie z dawno niewidziana znajoma. traf chce ze nasze spotkanie odbedzie sie dzien przed pierwszym roczkiem jej coreczki. i pytanie: co dac malej w prezencie? glupio tak nie przyjechac przed jej urodzinami i nie dac nic. tylko zeby nie byl to tez jakis wymyslny prezent bo nie jestem ani chrzestna, ani nie jest to moja bardzo bliska znajoma. ot, takie po prostu kolezenstwo. macie jakies pomysly co rocznemu dziecku dac? i moze lepej zeby nie byla to maskotka bo wiadomo, ze rodzicie potem nie maja co z tym robic jak wszysycy to daruja. wymyslcie mi cos bo nie mam pomyslu co sie przyda rocznej dziewczynce?

a wiesz jak wyglada to dziecko? moze jakas bluzeczka? a nie to kup klocki.

Gość dfscvcccccccccc
wiem, bo widuje sie z ta znajoma tak przynajmniej raz w miesiacu. dalam prezent gdy mala sie urodzila, bo wiadomo ze wypada. ale teraz nie chcialbym za bardzo sie wykosztowac bo jak pisalam to nie jest zadna bliska przyjaciolka a spotykamy sie tylko tak na luzne rozmowy. ale z tego wzgledu ze bede tam dzien przed jej roczkiem a pewnie bedzie ona mowic o tym, co kupuja i te pe to chcialbym dac jej jakis maly drobiazg. nie wiem czy klocki pasuja, bo to kolejna chyba zabawka a dla rodzicow tez moze byc klopot bo jak rodzina duza to mala co chwila cos dostaje. i nie mam pomyslu. to samo z ubrankami. mam pytanie wlasnie do Was - mam :) co byscie chcialy zeby dano? jakas zabawke czy cos do ubrania? z tego co wiem jak mowie mala ma tez kupe darowanych ciuchow ktore nawet nie ubrala bo tak duzo ich bylo a szybko sie wyrasta. ech, a buciki dla rocznego dziecka sa drogie? no ale to tez nie trafie z rozmiarem

buciki trzeba mierzyc nie kupuj "na oko" skoro ciuszków i zabawek ma dozo kup jakis zestawik do jedzenia z campola sa takie- miseczka talezyk kubeczek łyzeczka... albo bidonik z rurką np nuby. albo fajny zestaw do mycia- gąbeczke myje z kubusia puchatka i jakiś fajny zel dla dzieci.

Gość no nie gadajcie
a jak mam lewego profila i mam zablokowana funkcje zeby nikt mnie nie widzila to i tak mnie widza? a ja ogladam codziennie te same osoby sie zorientuja ze to ja :O:O

Gość dfscvcccccccccc
dzieki sliczne. :) mysle, ze moze fajny pomysl z tym zestawem sniadaniowym. jakis kubeczek, talerzyk. zwsze sie przyda takie cos prawda? :) i chyba za drogie tez nie jest. dziekuje slicznie za pomysly 🌼

myśle ze do 30 zl spokojnie kupisz taki zestaw. Jak kupowalam dla mojej małej to za taki maly (miseczka, talerzyk, kubeczek, widelec plus łyżeczka zapłacilam 17 zł

Gość dfscvcccccccccc
MaMani - dziękuję Ci ślicznie. a powiedz mi, jeżeli masz juz taki zestaw i dostalabys kolejny w prezencie to nie byloby troche ze "ech, juz mala ma cos takiego i ile mozna tych kubkow i talerzykow miec?" nie chce tez nie trafic z prezentem. a mala wiem, ze juz posiada tez swoje kubeczki, i te pe. kurde, teraz sie zastawniam czy bedzie trafiony trudno trafic w gust rodzicom. wiadomo, ze jak kupuje sie cos rocznemu dziecku to bardziej musi to sie mamie spodobac ;) :)

powiem ci ze ja mam z 5 takich zestawow i czasem jeszcze coś dokupie. Mam 2 dzieci i naprawde te lyżeczki i miseczki non stop sa w użyciu. A łyżeczki to już wyjatkowo się "zapodziewają". Mania je pożycza zeby pokarmić lalki a potem nie oddaje :D

a ja proponuje jakas ksiazeczke, to zawsze fajny prezent, nie drogi, wybór jest wielki, moi znajomi jak do nas przychodza to moim dzieciom zawsze przynosza ksiazeczki :) ja sie ciesze i dziecko tez

Gość dfscvcccccccccc
dziekuje slicznie. mysle ze jak zestaw nie bedzie drogi to dokupie jeszcze jakas ksiazeczke. swietny i niedrogi prezent. dziekuje slicznie 🌼