Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksghdhcucy

kiedy zakladac szew na szyjke??ciaza zagrozona

Polecane posty

Gość ksghdhcucy

Mam pytanie,ktora z Was miala zakladany szew na szyjke macicy dla podtrzymania ciazy,mieszkam za granica,wiec nie mam pod reka lekarza,ktory moglby mi poradzic,a kazda rozmowa to wizyta prywatna i kasa,a zero dzialania,wiec wolalabym juz z gory umowic sie na wykonanie tego zabiegu,tylko nie wiem kiedy?po ilu tygodniach ciazy? napiszcie o swoich doswiadczeniach...napisze jeszcze ze mam skrocona szyjke,i przez to nikle szanse na donoszenie ciazy

Gość iuytr
przy zagrozeniu zakladają w 14-16tc. Oczywiscie mozna tez pozniej jak wyjdzie taka potrzeba

Gość ksghdhcucy
nie mam pojecia ile ma mm,ale synek ledwo zipial w inkubatorze (urodzil sie w 7mcu)wiec nastepnemu nie zyczylabym tych cierpien i stad moja obawa.

Gość ksghdhcucy
Narazie to sam poczatek,4tc,ale ostatnim razem gdy pytalam lekarza jeszcze w Pl,powiedzial tylko ,ze tu nie ma na czym szwu zakladac i sam sie dziwi ze to trzyma,ale wtedy bylam po zabiegu,i ciaza trzymala sie na spawach,teraz juz zupelnie nie ma na czym,przezylam juz jeden pogrzeb dziecka,wiec ciagle sie zastanawiam,i wpadam w coraz wieksza panike

Gość ja jak bylam w szpitalu na ...
oddziale patologi to ze mna lezala dziewczyna ktora przyszla na załozenie takiego szwu , byla w 13 tc .

lepzy pessar ja miałam załozyony w 14tc zdjęty 36 tc mam niewydolnośc szyjki wiec musiałam miec w przypadku porodu przedwczesnego pessar sie zsunie a szew... no coz moze narokbic wie;e szkody pessar, oszczędny tryb zycia i bark seksu :) nalezy uwazac na higiene organizm takie cudo traktuje jako cialo obce mogę byc infekcje