Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorutka2

Czy silne dolegliwości sercowe mogą się pojawić na wskutek depresji?

Polecane posty

Gość chorutka2

Wie ktoś?

Gość chorutka2
dzięki Lewiatanku,juz tak lecę..

Gość Radio Erewan odpowiada
Nie, ale za to depresja moze pojawic sie wskutek silnych dolegliwosci sercowych

Gość 13243
to dlaczego jak komuś zrobią wszelkie badania na serce i wszystko jest ok,a ten ktos ma wyrażne objawy sercowe-bóle,kolatania etc,to mowią,że to na tle nerwowym-depresja lub nerwica i po podaniu jakis uspokajaczy czyantydepresyjnych tabletksch wszystko przechodzi??

Gość primero
bo wtedy to jest nerwica serca a nerwica od depresji sie rozni.... na skutek depresji moze sie pojawic jedynie nerwica serca

Gość 13243
a nerwica jest też tak niebezpieczna dla serca jak depresja?Skąd sie bierze nerwica?

Gość primero
nerwica... zapewne sa rozne podloza, ja wiem o jednym - stres, szybki tryb zycia, depresja. zalezy jakie masz objawy... najlepiej skonsultowac sie z lekarzem, napewno sa jakies tabletki. Np. kolatanie serca utrzymujace sie przez dluzszy czas nie jest zbyt bezpieczne, no i majac te objawy bardziej o tym myslisz, bardziej sie przejmujesz, nachodza cie jeszcze wieksze stany depresyjne i kolo sie zamyka. Oczywiscie ja pisze tak na swoim przykladzie.

Gość primero
warto stosowac jakies ziolowe srodki uspakajajace i pracowac nad swoja podswiadomoscia... do tego polecam gleboki relaks przynajmniej 20 minut dziennie. Ja mam klopoty z zasypianiem i gdy wprowadze sie w stan takiego relaksu od razu szybciej zasypiam i dzis nawet nie obudzilam sie ani razu w nocy badz nad ranem....

Gość 13243
tak,lekarz powoli już działa,ale wyniki trzeba robić,konsultacje itd.