Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Animia

przesylka priorytet nie dotarła a nie mam numeru nadania

Polecane posty

Witam, Wysłałam 5 marca przesyłkę priorytetem. Do dzisiaj nie doszła do Warszawy. Nie mam numeru nadania. Jak pójdę na pocztę i podam datę wysłania i dane, to coś mi pomogą czy powinnam była puścić to poleconym?

Gość już o tym pisałam
a możesz jasniej napisać jaka to przesyłka??? List, paczka,wartość??

Gość już o tym pisałam
poleconego priorytetu też się nie rejestruje niestety, ale już reklamować można w razie zaginięcia, tylko trzeba mieć dowód nadania. Rejestruje się paczki pobraniowe powyzej 500zł i z podaną wartością, oraz listy wartościowe. To można w każdej chwili odszukać i zobaczyć gdzie jest, inne niestety nie.

No chyba wiadomo, że to nie dochodzi na drugi dzień :/. Ale wolę puścić priorytetem niż ekonomiczną, bo z dwojga złego lepiej w te stronę. Wysyłałam jako list priorytetowy bez polecenia. Tak myślałam, że nic się nie da zrobić... Mam nadzieję, że jakimś cudem dotrze albo wróci do mnie... Echh... Pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło.

Mam podobny problem dlatego Prosze o Pomoc Wyslalem przesylke prirytetowa, tylko ze jest 1 problem: Nazwisko adrsata,Ulica,miasto sie zgadza ale zamiast ul.bohaterow modlina 24/1 wpisalem ul.bohaterow modlina 21/1. czy ta przesylka bedzie zostawiona na poczcie i adresat jak pojdzie to ja dostanie?? prosze o jakies rady co moge zrobic. Z gory dziekuje

Dziekuje za szybka pomoc! Teraz moge sie polozyc spac bo tak bym nie usnal:P Kupujacy juz mi wyslal maila ze w poniedzialek idzie do prokuratury, ale wyslalem mu potiwerdzenie i zadzwonilem-jakos sie dogadalismy. Ma jutro isc na poczte i na ten adres nieprawidlowy(jesli nie bedzie paczki na poczcie) mam nadzieje ze PP mnie nie zawiedzie

Gość już o tym pisałam
Widzę, że ktoś mi odpisał, choć to nie autorka, ale jeszcze odpowiem. BrunetkaWieczorowąPorą --> ...jesli to był prirytet - plecony - jak najbardziej - guzik prawda, nikt Ci nie odszuka listu poleconego, można stwierdzić na podstawie pokwitowania nadania, że wtedy i wtedy została ona nadana i to tyle, a gdzie jest w danej chwili tego nikt nie wie. Najpewniej w drodze. Myślisz, że ktoś Ci w WERze wśród kilkudziesięciu tysięcy "R" będzie szukał jednego listu? Jakaś Ty mądra, podziwiam :p Jak zginie można reklamować bo jest dowód nadania. Tyle. Animia --> zwykłego listu nie ma jak sprawdzić niestety :( skura173 --> mozesz mieć szczęście tylko jeśli listonosz zna tam dobrze ludzi i będzie wiedział, że to jest pomyłka. Teraz tak, nie piszesz, czy to zwykły list, czy "r". Zwykły listonosz wrzuca do skrzynki i moze wrzucić pod wskazany adres i odbiorą ci, co tam mieszkają. Jesli to przesyłka rejestrowana, to w momencie doręczenia wyjdzie, że to pomyłka i albo listonosz będzie wiedział gdzie doręczyć, albo list wróci z adnotacją - adresat nie znany.

A wiec tak. Byla to przesylka pocztowa Priorytetowa. Na potwierdzeniu nadania w rubryce Uwagi jest taki: PR Opłata 5,30 To jak myslisz?? dojdzie??czy wroci??czy juz jej nie zobacze i bede musial klientowi zwrocic pieniadze??

Na potwierdzeniu nadania w rubryce Uwagi jest taki symbol: PR #przepraszam za kolejnego posta ale musial poprawic zeby byla jasnosc#

Gość już o tym pisałam
skura173--> przesyłką jest i list i paczka, tak że nie wiele wyjasniłaś/eś :D , jak odesłali, to było do przewidzenia, a na przyszłość, to jak się pomylisz w adresie, zawsze możesz zadzwonić na pocztę i powiedzieć o tym listonoszowi, to on juz doręczy jak trzeba.

Jeszcze 1 pytanie: Czy ja mam isc na poczte odebrac ta przesylke czy listonosz mi ja przyniesie??

Gość gośćMarianna
Ja przesyłkę wysłałam teraz 23 10 2016 w Żorach priorytetem zwykłym .zapewniono mnie ,że do 26 10 2016 dotrze do Sidry woj Podlaskie . Była to przesyłka w Kopertowa formatu A4 do dziś nie dotarła . Mam pytanie / jeżeli te przesyłki nie są rejestrowane , to dlaczego dopuszczona jest takie wysyłanie ? Czy tylko dla zysku poczty , bo za tą usługę płaci się dodatkowo . Jak mogę sie dowiedzieć , gdzie ją zawieruszono ? ,albo U..... ?Proszę mi na to na moją pocztę mei .

Gość gość
Ja wysłałam paczkę priorytetową nierejestrowaną wieczorem 17.10.2016 i też w dalszym ciągu nie doszła do adresata. Nigdy mi się nie zdarzyło, żeby przesyłka nierejestrowana nie doszła, nigdy nie było problemów, a teraz nie wiadomo, co się stało, a już minęło 11 dni :|

Gość gość
Paczka zawsze jest rejestrowana

Gość Downy.

Jakiej Paczki nie wyślecie każda jest gdzieś zarejestrowana :/ jak czytam niektóre tęgie głowy doradcy to ręce opadają. Trzeba grzecznie poprosić komplement zarzucić i wszystko się znajdzie.