Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia malego skarbusia

hydroksizina

Polecane posty

Lekarka przepisałam mojemu 2-letniemu synowi hydrokszine. W sumie pije ja juz prawie 3 miesiace bez przewy... Słyszałam,z ę ona silnie uzależnia i nie powinno sie jej podawać dłuzej niż przez trzy dni. Jak to jest? Pomóżcie!!!

podnosze, bo to bardzo wazne dla mnie :(

Gość Anialisa
Na co ta lekarka przepisała Hydroksyzynę twojemu dziecku??? Niby Hydroxizynum nie uzależnia, ale jak każdy lek działający na układ nerwowy ma działania uboczne. Może wystąpić problem z układem krzepnięcia. I pasuje ci, że dziecko senne chodzi i zamulone? Trzy miesiące to długo, może zapytaj lekarza o jakąś przerwę, albo zmianę leku.

Niby na złagodzenie kaszlu...

Gość Anialisa
Ja bym się skonsultowała na twoim miejscu z jakimś innym lekarzem. Hydroksyzyna zamula, działa uspokajająco i nasennie. W przypadku dziecka dwuletniego hamuje to chyba rozwój motoryczny, psychiczny i zdolności poznawcze - tak myślę. Skoro dziecko stale przyjmuje lek, jest przez to ospałe i powolne, to nie będzie rozwijało się w takim tempie, jak rówieśnicy. Jak się twój synek zachowuje po syropie? Ma ochotę na zabawę? Naukę nowych rzeczy? Jest radosny i żywy? Trzy miesiące to długo na leczenie kaszlu. Może musisz dziecko zdiagnozować u kogoś innego? Może to początki astmy lub jakiejś alergii? Robiłaś dziecku testy alergiczne? Może warto, będziesz wiedziała na co je leczyć, a nie faszerować niepotrzebnie syropem, który tylko łagodzi jakiś objaw, a nie leczy z dolegliwości.