Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milka słodka

co kupic na początek jakie ceny ??? dla dziecka

Polecane posty

Gość milka słodka

jestem samotna mama zarabiam 1300 zł (bez szans na alimenty) ale chce zapewnić godne życie dziecku jestem w 17 tc i powoli musze kupować wyprawke prosze napiszcie mi co mam kupić i jakie sa ceny (wózek i łóżeczko mam) chce kupic nowe rzeczy i koniecznie firmówki (może kilka lepszych ubranek)

Gość alalabfgrt
a dlaczego koniecznie firmowki???

Gość milka słodka
sory miało byc nie koniecznie nie mi zjadło :P

Gość milka słodka
up up

Gość milka słodka
dziewczyny co z wami napiszcie bo nie wiem kupie jakieś nie potrzebne rzeczy wydam kase i już nawet nie wiem ile kaftaników czy może body lepiej kurcze no!!!!!!!!!!!

Gość JAGODA369
ja kupilam ok 14 ciuszkow zaznaczam ze uzywanych na allegro zaplacilam 26zl sa moim zdaniem w bardzo dobrym stanie, oraz w sklepie www.dominisia.pl gdzie za 6,90 kkupilam fajniutkie spioszki i dalej bede kupowala na allegro i w tym sklepie . Nie mam biedy ale uwazam ze dzieci szybko rosna i nie ma sensu wydawac tylu pieniedzy jesli jedna rzecz bedzie uzywana tylko przez pare tygodni. A ceny w sklepach przyprawiaja o zawrot glowy ; glupie pajacyki potrafia kosztowac nawet 35 zl. Pozdrawiam :) :) :)

Poluj na promocje, zestawy na allegro. W sklepach często są taniutkie ciuchy raz lepsze raz gorsze musisz chodzić i oglądać, sklep pepco ma fajne ciuszki często promocje, praktycznie zawsze na coś jest, no ale najtaniej to chyba Cie wyjdzie zestaw na allegro, całą wyprawkę a nawet taki komplet np 0-6 możesz kupić. Najczęściej są to używane ciuszki ale można też trafić na nowe zestawy sprowadzane z Anglii, im większy zestaw tym często taniej na sztukę wychodzi. Teraz w Carrefour fajne body i pajace można kupić, śliczne Disney i jakościowo ok, 15zł za 2 sztuki więc nie strasznie drogo, dużo tego nie potrzeba:)

Gość JAGODA369
na poczatek powinnas kupic po 4 rzeczy z kazdej kategorii i radze nie kupowac rozmiaru 58(noworodek) tylko 62 bo jesli cos bedzie za duze na dzidzie to mozesz mu np podwinac rekawki a jesli urodzi sie duze to rozm 58 na starcie bedzie za maly.

Gość milka słodka
czyli 4 kaftaniki 4 body 4 pajace cienkie 4 grube i co jeszcze śpiochy zapinane i takie do pasa też???

Gość milka słodka
sierpien

Gość zaguubiona
powiem tak owszem poluj na allegro na zestaw ALE nie na 90 % ktore jest przywieziony z anglii ze szmateksu i składa sie z samych fiku miku czyli jeansy,sukienki,pierdólki tylko tam gdzie są spoichy/pajace teraz juz jest po wyprzedazach w sklepach i cene są straszne ew.poczekaj na letbnie promocje ciuszki są za grosze- body za 5 zł (5-10-15) pajace za 10 zł

Gość milka słodka
to są ubranka ale co jeszcze kocyk podusia nosidełko wanienka ????

Rozmiar 56 faktycznie nie wystarczy na długo. To tez zależy jak duze urodzi się Twoje dzieciątko:) Ale zawsze lepiej miec za duze niz za małe. Najwyzej zalozysz skarpetusie na pajacyk - tak nam w szpitalu doradzili. Wtedy dziecko kopie nózkami i nic mu nie spada. Ja równiez kupowałam na Allegro - rzeczy nowe i uzywane, ale zawsze taniej niz w sklepie. Zreszta nawet te uzywane zwykle sa w idealnym stanie, bo dziciaczki w tym wieku jeszcze nie niszczą ubranek a założa je kilka razy i juz trzeba kupic nowe. Mój synek zmienia rozmiar ciuszków co 2 -3 miesiące. Nie wyobrazam sobie zebym miala kupic za kazdym razem nową wyprawkę. W H&M czasem zwykla bluzeczka ze 40 zł kosztuje a tak to mogę ten ciuszek za grosze kupic. Moim zdaniem lepiej miec uzywane ciuszki - niezniszczone- z dobrych jakosciowo materiałów, niz nowe z Biedronki, które po jednym praniu są do niczego i nie przepuszczają powietrza.

Gość JAGODA369
tak po 4 sztuki poza tym ok 20pieluszek tetrowych , kocyk rozek (jesli dziecko ur sie w zimnym miesiacu) 2 czapeczki bawelniane poza tym fotelik do samochodu

Gość milka słodka
z allegro jakos nie lubie kupować raczej wole dotykać i oglądać wcześniej

Gość milka słodka
to w biedrące są ubranka dla maluchów ????

ubranek poszkaj w lumpeksach tam naprawde mozna upolowac fajne ciuszki moj drugi synek to polowe ubranek ma z lumpeksow niektore to nawet nowe z metkami kupowalam

Gość milka słodka
biedronce

Gość zaguubiona
acha a w 5-10-15 nie kupuj nic co ma ....zatrzaski trzema spiochami juz okna myje

czasami biedronka puszcza ubranka ostatnio byly spiochy ale rzeczywiscie jakosciowo beznadziejne

Gość zaguubiona
no nie wiem :O w szmateksie owszem sukienke czy kurteczke ale śpiochy ? no nie wiem poczekaj na promocje albo w supermarketach kupuj po troszku

Gość milka słodka
chce kupic nowe nigdy nie kupowałam w lumpeksach nawet dla siebie sory ale jakoś nie potrafie chce nowe dlatego pytam ile czego mam kupić żeby kasy wystarczyło

Gość asiawawa
polecam kupić w opakowaniu zawierającym kilka sztuk. wychodzi najtaniej i tak np.body pakowane są po 7 szt,pajace po 3 szt...no i na takie zakupy polecam allegro. ps.a dlaczego jesteś/będziesz bez szans na alimenty?

Gość milka słodka
a co jeszcze rożek wanienka koc ???

Gość milka słodka
bo nie znam taty dziecka (nie chce o tym pisać)

Gość zaguubiona
i powiedz z gory rodzinie co chcesz-nie ma sie co patyczkowac potem dostaniesz góre zbednych rzeczy ja osobiscie polecam pajace-rach ciach i dziecko ubrane

Gość poleczka...
milka słodka - A skąd jesteś?

ja też urodziłam w sierpniu i ani razu nie korzystałam na początku ze śpiochów zwłaszcza tych grubych. Są różne opinie co do ubierania dziecka, moja od urodzenia zawsze miała w domu tylko jedną warstwę, najpierw samo body z krótkim rękawem, później z długim i czasem rajtuzy lub cienki pajac. Grubego pajaca dopiero w zimę zaczęłam ubierać. Nie zakładałam czapek po kąpieli więc się nie przydały, na dwór też nie ubierałam, dopiero na jesień zaczęłam. Z kaftaników nie korzystałam w ogóle. No ale niektórzy ubierają bardziej dzieci to w tedy z każdego rodzaju powinnaś mieć. Kocyki kupowałam najzwyklejsze polarowe takie w sklepach "5zł" nawet i są ok, jeden mam większy. pościel i poszewkę kupiłam w ikei, kołdra 20zł i poszewka tak samo. Akcesoria typu wanienka to też jakoś 20zł w babymaxxie dałam, nosidełko kupiłam i sprzedałam:)