Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uppppppppp

jak podajecie vigantol?

Polecane posty

Gość uppppppppp

do mleczka,bezposrednio do buzki czy herbatki?

Gość prosto do dziubka
zaraz przed wieczornym karmieniem butelką

Gość a ja uwazam
lyzeczka do buzi,bezposrednio bym sie bala ze za duzo wykapie a przedawkowanie w przypadku tej witaminy nie jest wskazane i moze grozic zatruciem

Gość prosto do dziubka
zatruciem? chyba trzeba cala butelke wypic albo podawac codziennie po 20 kropel. pozatym zakraplacz jest dobry i leci powoli po kropelce.

Gość uwagaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
NIE TRUUUUUUUUUUUUUJCIE DZIECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość rano lyzeczka

ja podaje 2 kropelki ,lekarz powiedział zeby podawac ta wit niepozniej niz o 14 bo dziecko niebedzie chciało spac pozniej niewiem czemu?

Gość moje dostaje o 20
lub 21 i śpi jak aniolek nie budzi sie ani razu az do rana

Gość a ja uwazam
mojemu tez dawalam wieczorem po kapieli,tak zalecil pediatra

Gość Szukam i szukam
kropelka do buzi bezposrednio,kropli tych sie nie daje do mleka czy herbatki poniewaz sa tluste i osadzaja sie na butelce.

Gość a dlaczego podajecie vigantol
nie lepiej podac vitaD ktory posiada tylko 400 j tej wit . po co trujecie dzieci vigantolem . nadmiar vit d jest szkodliwy bo odklada sie w mozgu a vigantol ma dosyc duza dawke . vigantol lekarz powinien przepisac dziecku ktore ma krzywice , a nie dla profilaktyki .

Gość zanim podacie przeczytajcie
Devikap: 1 kropla 500 IU Vigantol: 1 kropla 666 IU VitaD: 1 kapsułka 400 IU a rekomendowana dawka to własnie 400 IU jesli dziecko nie ma krzywicy nie warto je szprycowac zbyt duza dawka vit D, bo niestety nadmiar jej nie j est wydalany ( np. w moczu tak jak wit c ) a jest magazynowany np. w mozgu , w pozniejszym wieku dziecko moze miec problem z kamienica nerkowa i ogolnie zachwiana rownowage fosforanowo wapniowa . a jesli chodzi o Devikap jest na bazie alkoholu i wydaje mi sie ze codzienne przyjmowanie tej wit nie jest korzystne dla niemowlakow . z tego co wiem teraz z zalecenia uni europejkiej maja byc wycofywane leki z alkololem dla dzieci ponizej 6 lat . ciekawe czy devikap bedzie wycofany , albo zmienia jego sklad .

Gość co lepsze
na pewno nie do herbatki bo witamina d3 rozpuszcza sie w tłuszczach najlepiej na mleczko albo bezpośrednio do buźki i do razu popić mleczkiem. ŻADNA WODA ANI HERBATKA!!