Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w rozterce ona

CZY WARTO BYĆ NADAL Z TAKIM FACETEM?

Polecane posty

Gość w rozterce ona

Jestem z nim blisko 4 lata.On 26, ja 25. Dwa tygodnie temu poszedł do pierwszej pracy. Jest ciągle zmęczony,narzeka,nic mu się nie chce, na nic nie ma siły po pracy,-tak twierdzi. Mieszka z ojcem, stołuje się u mamusi. Zastanawiam się, czy taki facet który ciągle narzeka , że jest zmęczony już tylko samą pracą, byłby gotowy podjąć obowiązki związane z założeniem rodziny, ba, z samym zamieszkaniem ze mną:( Nie wiem co robić, czy jest szansa , że on się zmieni? Aha, i mimo że jesteśmy tak długo nigdy poważnie nie rozmawiał ze mną na temat wspólnego zamieszkania:(

Gość jemu jest tak wygodnie
Myślę, że jeśli Ty przejmiesz obowiązki jego mamusi, codziennie ciepłe obiadki, a z jego strony zero prac domowych to może zamieszkał by z Tobą. Już pokazał Ci jaki jest... to nie jest kandydat na męża i na faceta, z którym można spędzić życie. Marudzenie jest męczące dla osoby obok. Zasatanów się Powodzenia

Facet od 2 tygodni pracuje w nowej pracy..Dla mnie to wyjasnia powod jego zachowania.Jest w nowym miejscu,nowe zadania przed nim.Musi sie zaaklimatyzowac.Nie kazdy dobrze znosi takie rzeczy.Po dwoch tygodniach jego zmeczenia Ty sie zastanawiasz nad sensem 4 letniego zwiazku?Bo nie mysli o slubie,ma 26 lat i je obiady u mamy?Masz 25 lat ale jakies dziwne myslenie.Przynajmniej sadzac po tym pierwszym poscie..To ze ma 26 lat a wy jestescie razem 4 lata nie znaczy ze czuje sie gotowy na slub.A nawet jesli to jak to sobie wyobrazasz?Za co byscie mieli zyc skoro dopiero zaczal prace a Ty zapewne tez dopiero konczysz studia?Trzeba myslec realnie o zyciu.Pozatym ja nie widze problemu w tym ze mieszka z ojcem i je u matki.Gdzie i za co mial mieszkac skoro dopiero zaczal prace?Skoro chcesz z nim byc i myslisz o nim powaznie to czemu Ty nie zaczniesz z nim o tym rozmawiac?Nikt nie mowi o oswiadczaniu sie ale mozesz go spytac co mysli na temat wspolnego zamieszkania.Skoro z nim jestes tyle czasu i czujesz sie gotowa na wspolne zycie to dlaczego czaisz sie z pytaniem o to?Co do obiadow to zazwyczaj jest tak ze facet sie stoluje u dziewczyny albo u mamusi.

I nie sluchaj rad zyczliwcow ktorzy przy kazdym takim topicu z jakims nawet blahym problemem radza "rzuc go". Nie napisalas ze wczesniej byl taki.Tak jak mowilam facet jest w nowej pracy stosunkowo od niedawna i moze jeszcze sie do tego nie przyzwyczail.Zobaczysz jak sie bedzie zachowywal za miesiac,dwa czy pol roku jak juz sie tam zaaklimatyzuje.

w rozterce ona jeśli opisana przez ciebie sytuacja będzie trwać parę miesięcy to go olej ale jeśli się przyzwyczai do pracy to jego zachowanie powinno się zmienić. A poza tym może porozmawiaj z nim poważenie na te tematy które ciebie "dręczą"

Gość w rozterce ona
No tak, ale odkąd jesteśmy razem on nie pracował i nawet nie szukał, mówił 'że jeszcze ma czas".Przez ten czas rok studiował zaocznie a potem czekał 3 lata aż go wezmą do wojska na zawodowego.Na utrzymaniu mamusi. A teraz jak ma pracę tez ciągle zły i nerwowy i mówi że chetnie znów posiadłby status bezrobotnego.Zastanawiam się czy normalne????

jak sie zastanawiasz czy warto - to chyba nie warto gdyby było warto - nie miałabyś wątpliwości

Spytaj go wprost jak sobie wyobraza wasza przyszlosc i co mysli o wspolnym zamieszkaniu. Jak bedziesz sie czaic i czekac az on zacznie temat to sie mozesz nigdy nie doczekac,a tak to bedziesz wiedziala przynajmniej jakie jest jego podejscie.

hmm,ciekawa sytuacja, tylko,że u mnie mój eks pracowal,ale też ciągle był jakiś naburmuszony,też mieszkał z rodzicami,nic w domu nie robił, nie ponosił żadnych kosztów,nigdy nie mówił o wspólnym zamieszkaniu, i co?jak już napisałam,mój EKS.byliśmy prawie 5 lat, co prawda on mnie zostawił,ale widze uderzające podobieństwo.cgocią ja bym go nie skreśliła na twoim miejscu,skoro sie wszystko miedzy wami układa,to może potzrebuje czasu