Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poratować

śmieszy mnie jak mówia o swoim brzuchu- ciążowy

Polecane posty

Gość poratować

bardzo mnie śmieszy a zarazem dziwi jak dziewczyny w np 2 miesiący czy 3 zachwycaja się swoim niby to wielkim juz brzuchem. Wystarszy spojrzec w necie jak ułozone jest małe dziecko i macica i w tym okresie macica jest powiększona wewnątrz a nie widac wielkiego brzucha na zewnatrz. To jelita sie rozpulchniają pod wpływem progesteronu i powieksza się wtedy brzuch. Nie jest to jednak brzuch ciążowy tylko z powodu jelit. W 3, 4 miesiącu jest macica powiększona ale nie na tyle by była widoczna dla osób patrzących na nią. sama doświadczyłam tego i połozna się smiała ze nie widac po mnie ciązy, ze to jelita wybrzuszaja a macica jest mała a dzidzia również. powiększa się w środku macica minimalnie uwypuklając wzgórek łonowy. Nie nazwywajciewielkiego brzucha wypchanego jelitami -wielkim brzuchem ciązowym. Brzuch ciązowy bedzie gdy macica ok 5 miesiąca podejdzie do góry i flaki czyli jelita podniosa sie nieco wyzej, .Spójzcie na rysunki.Dopiero jak widac brzuch spod piersi to jest widoczna ciąza, a teraz mamy narazie wypuklenia nad wzgórkiem łonomym, a reszta to flaczyska.

Gość buahhhhhhhhhhh
hehe....zazdrosnico spadaj

Gość dddddddddddoiu
ty jakaś chora jesteś ?

Gość dddddddddddoiu
tak masz rację u mnie to są na pewno jelita:o pod samymi cyckami aż je mam w takim razie:o

Gość wezwijcie lekarza
więc należy mówic brzuch jelitowy???????? zamiast topik o cieżarnych ma byc topik o jelitarnych???????????

Gość buahhhhhhhhhhh
i w ogole to po kiego zalozylas taki topik? moze lepiej poszukaj jakiegos faceta niech ci zrobi dobrze bo jak widac juz ci na mozg bije....frustratko skonczona..... wynocha!!!

Cieszą się, że są w ciąży to się zachwycają brzuchem niezależnie od tego, czy jest to powiększona macica, czy jak to napisalaś \"flaki podniesione wyżej\"

Gość buahhhhhhhhhhh
dziewczyny to jakas kretynka...buahhehehe

buahhhhhhhhhhh i w ogole to po kiego zalozylas taki topik? moze lepiej poszukaj jakiegos faceta niech ci zrobi dobrze bo jak widac juz ci na mozg bije....frustratko skonczona..... wynocha!!! Odezwała się ta nie sfrustrowana...

Gość poratować
oglądacie brzuchy na necie, rysunki? dokładnie widac położenie macicy w 2 miesiący, 6 miesiącu czy 9 miesiącu. Nie pieprz głupot ze nie ma czegos takiego jak progesteron który rozpulchnia, rozluznia jelita. poczytaj lepiej zanim nazwiesz mnie taka czy owaką. Pozatym czego mam zazdroscic? sama mam brzuch jak balona jestem w 4 miesiącu i niestety nie jest to macica tylko flaki. macice wyczuwam nad spojeniem łonowym. Imbecylki jestescie?zostaniecie matkami a nie wiecie jak wygląda położenie macicy?

Gość troche stanowczo za duzo
a ja bronie - dlaczego zazdrośnica i chora????? Taka prawda, nic nie iwdac a sie podniecają i pieprzą pewnie godz.o swoich brzuchach :O az sie mdło robi :O naprawde nie macie zycia??? Tylko to wam zostalo cale zycie - podnieta ze swojej ciązy? wiem, to twoje dziecko, twoje malenstwo itd. itp. ale nie rozmawiajcie tylko o brzuchach, porodzie, kupkach i pieluszkach :O

Gość nieromantyczna
jelista sie rozpulchaniają macica się powieksza nie z przejedzenia tylko pod wpływem ciązy więc powiększony brzuch można śmiało nazywac ciążowym . Poza tym każda kobieta w ciązy jest z tego faktu szczesliwa i dumna wiec wypina sie jak moze żeby podkreslic swoj cudowny stan , nie wiem co ci w tym tak bardzo przeszkadza??? trzeba sie cieszyc ich szczescie i tyle a nie glosic jakies smieszne pogadanki!

Gość wezwijcie lekarza
pogłaszcz się po swoich flakach to może ci przejdzie.

Gość troche stanowczo za duzo
zajmijcie się czymś w życiu.... to moja rada "brzuchate ciężarne"

Gość poratować
a moze chcesz powiedziec ,że (w miejscu gdzie sajelita) to ty masz duze dziecko?:) juz i wielka macice w 3 miesiącu? no jezeli tak- radze poczytac nieco na tentemat.

Gość hi ha he hy
Najpierw się wypina z dumy :D a potem to by go chciała schować gdzieś gdzie jest najciemniej :D Śmiesznie napisane \"wypina\" :D

Gość wezwijcie lekarza
jeżeli twój humor zależny jest od wielkości macicy to ci współczuję sflaczała Flustratko.

Gość nieromantyczna
ja mysle ze kazda kobieta jak tylko dowie sie ze jest w ciazy studiuje kazdy tydzien ciaży po koleji i doskonale wie co kiedy sie rozwija i jak wyglada. jak tylko zauwazy ze juz cos sie powiekszylo to jest z tego powodu dumna wiec nie wiem czemu uwazasz ze kobiety w ciazy nie orientuja sie co sie dzieje w ich organizmach i z ich dzicmi tylko zakladasz ze sa glupie i ciesza sie z powiekszonych flakow! a niech sie ciesza na zdrowie w koncu w ciazu nie chodzi sie cale zycie!

Gość hi ha he hy
wezwijcie lekarza - jesteś w ciąży?

Gość masz racje
ja jestem w koncu siodmego miesiaca i dopiero od dwoch tygodni zaczelo widac u mnie brzuch. I tez zawsze mi sie chce polewac z tej histerii...choc to jeszcze nie najgorsze. mnie najbardziej zabija to cale slownictwo: zafasolkowalam, owulka, bejbus, sluzik, seksik, przytulanie, serduchowanie, zabrzuszkowanie...

Gość wezwijcie lekarza
byłam 2 razy

Gość nie chodze
bo przed ciaza ukrywa sie faldki a jak sie dowiadujesz,ze jestes w ciazy to uwazasz to za brzuch ciazowy.

Gość no fakt hormony na mózg padają
bo w każdym innym przypadku kobieta nie byłaby dumna z odstającego brzucha i go by maskowała zamiast go wypinać i wszystkim demonstrować... ciężarne i karmiące to nawet lubią się chwalić wszystkim swoimi cyckami kiedyś znajoma zrobiła taką demonstrację mojemu mężowi był zbyt zaskoczony i zszokowany by w porę się przed tym uchronić ;-) niby skromna dziewczyna na codzień, ale wystarczył nawał mleka by czuła nieodpartą chęć pokazania mu powiększonych cycków

Gość poratować
w 4 miesiącu jak sie pomasujesz to- masujesz flaki. Dopiero gdy dno macicy osiaga wielkość sięgającą pępka wtedy masując się - masujesz macice wktórej jest dzidzi. Ale co wy mozecie wiedziec nastoletnie babki skoro nie czytacie nic na ten temat, tylko patrzycie czy brzuch się powiększył czy nie.-niewiedząc nawet ze to progesteron rozpulchnił flaki a nie urosła macica

poratowac - nie rozumiem po co ten topik. Przeciez kazdy wie ze dziecko i macica sa jeszcze małe , za małe zeby było to widoczne w 2 czy 3 mc ciązy, ale mimo to brzuszek sie zaokrągla i uważam ze jest to powod do radości dla każdej ciężarnej ktora z niecierpliwością czeka na dziecko. W czym Ty masz problem?

Gość hi ha he hy
:D :D :D o jeny :D :D :D

Gość trtr
Wyjebane mam na to z jakiego powodu mój brzuch jest większy już teraz (piąty tydzień). Grunt że jest większy, boli, czuję się już teraz ociężała. Zatem każdy kto mi próbuje mówić czy mogę czuć że brzuch jest inny z powodu ciąży, czy nie, może sobie swoje pouczenia wsadzić w dupę. A tak na logikę, jeśli brzuch się powiększa na skutek zmian w organizmie wywołanych ciążą, to jest to brzuch powiększony przez ciążę, bez względu na to czy chodzi jeszcze o powiększenie tego, czy już powiększenie owego.

Gość planująca rodzić
autorka ma rację. Nie ma co dyskutowac z nastolatkami, dla których worek flaków to dziecko w macicy:P

Gość nieromantyczna
no słownik niektorych "brzuchatych" jest rzeczywiscie śmieszny (troche jak słownictwo małego dziecka ;) ), ale dziewczyny jestesmy w ciazy ten stan nie trwa wiecznie niech każdy to przeżywa i emocjonuje sie jak chce, nikt nikomu nie robi krzywdy. a ze w czsie ciazy jest sie nadwrazliwym i nerwowym stad nie dziwie sie ze cos was denerwuje. ja wychodze z załozenie ze przez 9 miesiecy w zyciu moze mi byc wolno wszystko oo! a przez lustrem po kąpieli jak nikt nie widzi tez przegladam sie z boku czy juz moze cos widac (choc to dopiero 4 miesac) ;) ehh nic nie widac ale jakby sie dobrze przyjrzec..... hehehe