Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a może przyciemnie włosy

pytanie do dziewczyn farbujących włoski

Polecane posty

chcę trochę przyciemnić włosy, mam farbę, chęci i pytanie;) otóż, nie wiem czy powinno się farbować czyste włosy czy brudne? czytałam, że farba lepiej chwyta brudne włosy, a poza tym w brudne włoski nie wnikają tak bardzo szkodliwe substancje z farby. jak to jest?

Farbę nakładasz na brudne... czasami lepiej nie używac wczesniej odżywki np na końcówki. bo może słabiej złapac.

Gość wwwwwwwwwwwwwww
Farbuje się na brudne włosy :) a poza tym to w instrukcji powinno być napisane :)

Gość dkkdkd
Tylko uważaj, żebyś się nie \"przyciemniła\" na kruczoczarny i nie zakładała potem rozpaczliwych topików, co masz zrobić.

korzystając z tego, ze byłam chora trochę "przybrudziłam" włosy ale miałam na nich odżywkę do spłukiwania. czy to nie będzie problem? czy lepiej jeśli umyję włosy, nie nałożę odżywki i poczekam np. 2 dni?

Powinno byc ok, ja bardziej mialam na mysli wszelkie specyfiki, które zostają na włosach: odżywki b/s, pianki, lakiery... itp :)

włosów się nie myje dlatego że skóra głowy jest przetłuszczona i dlatego tez skóra mniej się zafarbuje i mniej będzie szczypać farba w głowę

i ja , i ja chcę wiedzieć :D mam ciemny blond , kupiłam szmponetkę czekoladowy brąz i farbować dziś czy jutro [pierwszy raz] ?

Szamponetkę się nakłada jakby "myjąc" je, więc możesz spokojnie dzisiaj :). Magdaaaa, 2 razy dziennie to chyba przesada ;) Też nakładałam na czyste czasami i naprawdę-niszczą się bardziej.

spotkałam się też z opinią, że powinno się farbować włosy "przenoszone" ale nie przetłuszczone. zwariować można:P jak to w końcu jest? mogą być przetłuszczone czy nie? ehh

dzięki za odpowiedź :) a jeszcze jedno, czy smarować kremem okolice skóry przy włosach?

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
tak oczywiscie.a farba szmponetka czy czym tam farbujesz najlepiej trzyma kolor na wlosach jak nie pomoczysz wlosow przed farbowaniem

a mnie ktoś odp jak to w końcu jest? bo już zgłupiałam

podniosę, a co;)

mam jeszcze jedno pytanie. co z farbowaniem włosów w czasie okresu?

Gość Anq
Jasna cholera...jak czytam twe wasze bzdury to rece opadaja.... Do tej co chce przyciemnic: wlosy nie moga byc brudne!!! Powinny byc czyste bez srodkow do stylizacji, odzywek ale nie powinno sie ich myc tego dnia ktorego sie farbuje. Najlepiej dzien wczesniej. Jak bylas chora i je przetrzymalas i sa ewidentnie przetłuszczone to w zaleznosci od ich stanu przetłuszczenia kolor przy nasadzie moze wyjsc nierowny. Po pierwsze nie czytalas instrukcji skoro o tym nie wiesz...i farbujac je robisz najwieskzy blad...przede wszytkim dlatego, ze nie masz pojecia jak farbowac pierwszy raz naturalne wlosy i malo kiedy wychodzi rowno. Po drugie pamietaj ze jak je przyciemnisz to juz takie zostana i powrot do jasniejszych bedzie trudny i na pewno bedziesz musiala skorzystac z pomocy fryzjera a tanie to nie jest. Licz sie tez z kosztami farbowania odrostów...co miesiac. Jestem fryzjerka i kazdej ososbie ktorej wpada do glowy pomysl by farbowac wlosy odradzam na jakis czas, radze przemyslec kolor itd i farbowac profesjonalnie jak juz. Chyba ze chesz miec wlosy jak wiekszosc dziewczyn, przepigmentowane na koncach, przesuszone i po prostu brzydkie. Do drugiej dziewczyny. na blond czekoladowa saszetka ci nie przyjmie. Bedziesz miala plamy. Szamponetki max o jeden ton, 2 tony przyciemniaja. Tak wiec optimum to sredni braz. Cale szczescie to odwracalne jest:) wiecv baw sie w te glupoty, czlowiek na bledach sie uczy.

tak sobie myślę, że jeśli dzisiaj umyję to w niedzielę po południu będę mogła zafarbować? mam baardzo zmyty i spłukany kasztan, teraz wyglada raczej jak cynamon. okres nie ma wpływu na farbowanie włosów? w instrukcji nie pisało czy maja być czyste czy brudne, tylko, ze suche

Gość Anq
Magda to ta twoja fryzjerka niech ci lepiej doradzi co zrobic zeby nie myc dwa razy dziennie...bo to niezdrowe. I nie wymadrzaj sie bo do szapmonetki wlosy musza byc mokre bo to szampon jest i sie piane robi! A ze to szampon lekko koloryzujacy dlatego laska nie da rady z blondu na czekolade wskoczyc. A ty od szamponmetki jestes najlpsza na cholere cchesz smarowac skore kremem? Do szamponetki?

Gość malvinka szrama
mam pytanie do fryzjerki czy w salonie zapewnią mi taką usługę ? chcę mieć dodatkowe włosy sztuczne dopięte spinkami pod spodem i to wszystko razem z moimi musi być taki sam kolor

Gość Anq
A czym wczesnije farbowaLAS ze sa wyplukane?

Gość 7777 666 997 69 01 33
Z prawdziwego lisa "pstrokacza" nie zrobicie, ani z kastrata nie bedzie "saczmo" jak mowi stare przyslowie.

farbowałam Welletonem ale to było chyba z rok temu jak nie więcej. są dosyć jasne jak dla mnie, lepiej czuję się w ciemnych włosach. to jak ma teraz zrobic, bo jestem zielona jeśli chodzi o farbowanie

Gość Anq
Malvinka, jest to mozliwe ale tylko jezeli dopna ci wlosy naturalne slowianskie i razem z twoimi zafarbuja na jeden kolor. malo kto tak robi ze wzgledu na masakryczna cene wlosow slowianskich. W takim przypadku najlpeiej kupic kite naturalnych wlosów, zalozyc na mikroringi i calosc zafarbowac, ale tez starasznie dorgo. Zobacz oferty na allegro. Do farbujacej Podczas okresu wlosy sa slabsze i bardziej podatne na zniszczenie

a jak umyję dzisiaj, to w niedzielę mogę farbować? mam nadzieję, ze okres minie do tego czasu;) a czy pod koniec okresu mozna farbować? nie będzie to miało wpływu na kolor?

Gość Anq
Idz do sklepu i kup szampon koloryzujacy loreala casting (kosztuje okolo 22zł) i nalóz na calosc zgodnie z instrukcja. Kup max 2 tony ciemniejszyy niz twoje wlosy (i tak wychodzi ciemniejszy). Obvojetnie jak beznadziejnie nalozysz przyjmie. Z farba juz gorzej dlatego odopusc samodzielne farbowanie. wyjsc wyjdzie ale ja zawszeodradzam, szkoda wlosów. Szampony tak nie niszcza i niby sie wyplukuja...ale to cholerstow z loreala trzyma masakrycznie jak farba. I zawsze jak ktos chce sam farbowac to mu odradzam farbe na korzysc tego szamponu. To jedyny amatorski produkt godny polecenia. No i jak ci sie odwidzi ciemny t o fryzjer szampon latwo usunie....a farby juz nie.

Gość Anq
tak naprawde jak nie uzyjesz odzywki to mozesz umyc rano i wieczorem farbowac. tylko nie farbuj Palett i joanna ...najwieskze dziadostwo.

Gość Anq
Spadam, i niech "cos" czuwa nad waszymi wlosami...:)